Olejki do ciała

Bioamare Olej kokosowy rafinowany

5 na 51 opinię

• 22 sierpnia 2020 o 17:57
    Myślę, że zalet oleju kokosowego nie trzeba wymieniać. To wspaniały kosmetyk, który również znajduje zastosowanie w kuchni (jeśli mamy do czynienia z olejem spożywczym, nie kosmetycznym). Z olejem kokosowym miałam już styczność i moje włosy oraz ciało ogromnie go lubią. Ten zamówiłam sobie podczas składania zamówienia internetowego. Stacjonarnie niestety go nie widziałam. Olej kokosowy od Bioamare to wspaniałe uzupełnienie codziennej pielęgnacji ciała i włosów, ale mam też dla niego kilka innych zastosowań. OPAKOWANIE Olej znajduje się w plastikowym słoiczku o białej barwie z charakterystyczną dla marki grafiką obejmującą ornamenty i motywy roślinne, którym towarzyszą napisy. Słoiczek jest mały, więc nie ma problemów z jego przechowywaniem, spokojnie można go postawić na łazienkowej półce. Pojemność 100 ml jest idealna, aby przekonać się, czy olejek będzie służył naszym włosom i skórze. Słoiczek pozwala na wydobycie oleju do samego końca, wystarczy sięgnąć dłonią do środka. Niestety swój wyrzuciłam już jakiś czas temu i nie mogę dołączyć zdjęcia. OLEJ Jest to olej rafinowany a więc pozbawiony zapachu, czego niezmiernie żałuję, bo uwielbiam woń kokosa. Jak na typowy olej kokosowy przystało ma stałą postać i biały kolor. Pod wpływem ciepła zmienia swój stan i zachowuje się jak inne, płynne oleje. Wtedy ma lekko żółtawy kolor. Stosuję go na kilka sposobów i za każdym razem sprawdza się świetnie. Minusem jest tutaj pojemność, bo 100ml wystarcza na kilkanaście zastosowań, chętnie zobaczyłabym go w większej pojemności. Jak go stosuję? a) pielęgnacja włosów Przede wszystkim jest to mój must have w pielęgnacji włosów – nakładam go w miarę możliwości czasowych na kilka godzin lub na całą noc. Stosuję solo, na żel aloesowy, zmieszany z innymi olejami. Moje włosy go kochają, a po jego użyciu są miękkie, lśniące i gładkie. Wspaniale je nawilża i odżywia. b) pielęgnacja ciała W pielęgnacji ciała sprawdza się u mnie stosowany jako zamiennik balsamu lub jako dodatek do kąpieli. Nałożony na mokrą skórę lub lekko osuszoną ręcznikiem szybciej się wchłania, jednak należy pamiętać o dokładnym wmasowaniu. Świetnie nawilża, wygładza i odżywia, zapobiegając przesuszeniom Jeśli lubicie olejki do kąpieli, to ten z pewnością się przyda. Wystarczy go rozpuścić i dodać kilka kropel lub wrzucić kawałeczek do ciepłej wody, aby się rozpuścił. Ja dodaję czasem do niego jeszcze jakąś zapachową sól lub inny, gotowy olejek do kąpieli, aby wzbogacić go o zapach. Po takiej kąpieli skóra jest miękka, gładka i niesamowicie nawilżona. c) depilacja Po obejrzeniu masy filmików na amerykańskim Youtube nie zawahałam się go użyć jako element depilacji. Oglądałam jak dziewczyny stosowały do właśnie w tym celu i mimo początkowych oporów spróbowałam. To był strzał w dziesiątkę! Użyty zamiast pianki czy żelu sprawdza się równie dobrze. Przy czym świetnie nawilża i niweluje ryzyko powstania podrażnień. Odkąd stosuję go w ten sposób, moja skóra znacznie rzadziej reaguje zaczerwienieniem i podrażnieniami. d) mycie akcesoriów Znacie ten ból kiedy pomimo starań nie możecie domyć ulubionych pędzli z resztek podkładu lub korektora? Ja używam w tym celu olejku pod prysznic, ale kiedyś przeczytałam, że olej kokosowy sprawdza się równie dobrze. Wystarczy lekko namoczyć włosie w oleju, potrzeć o rękę lub specjalnie przeznaczone do tego celu jajeczko lub matę. Świetnie rozpuszcza resztki kosmetyków i dodatkowo nabłyszcza włosie jednocześnie je chroniąc przed zniszczeniem. PLUSY wielofunkcyjność – sprawdzi się w pielęgnacji ciała i włosów praktyczne opakowanie niska cena produkt naturalny MINUSY słaba dostępność