Olejki do ciała

Kneipp Hautöl Schönheitsgeheimnis Olejek do ciała 'Tajemnica Piękna'

Kneipp Olejek do Ciała Tajemnica Piękna 100ml

• 23 września 2021 o 14:07
    Dobry olejek do ciała
    Olejek ma pojemność 100 ml, jest w szklanej butelce. Ma przyjemny, delikatny zapach, który ładnie otula skórę. Warto go stosować po kąpieli lub prysznicu, wtedy lepiej się wchłania i regeneruje skórę. Stosowałam go zawsze wieczorem. Skóra po nim jest nawilżona, ale nie jest to efekt tłustego filmu. Chwilkę trzeba poczekać na wchłoniecie. Jego dobry skład gwarantuje gładką i miękką skórę. Oczywiście używałam go zamiast balsamu. Świetnie spisał się również jako olejek do masażu. Pod wpływem ciepłej dłoni pięknie się wchłonął i działał aromaterapeutyczne. Można go stosować na sucho jak i na mokro, dozując niewielką jego ilość. Fajny olejek do ciała.
  • 5 stycznia 2021 o 14:28
    Uwielbiam!
    Po narzekaniu podczas babskiego wieczoru na suchą skórę kilka dni później dostałam od koleżanki ten właśnie olejek. Nie miałam nigdy żadnego kosmetyku tej marki (ba! nie wiedziałam nawet, że taka marka istnieje :D). Szklana buteleczka pięknie prezentuje się w łazience. Urzekł mnie też zapach - delikatny, ale ciepły i upajający - przypominający połączenie migdałów i kwiatów. Bałam się olejkowej formuły i potłuszczenia wszystkiego wokół więc najpierw zastosowałam ten olejek wlewając odrobinę do wanny. Sprawdził się genialnie - kąpiel była przyjemnością, piękny zapach unosił się w całej łazience, a skóra po była gładka, miękka i nawilżona. Kilka dni później postanowiłam zaryzykować i użyć go po kąpieli zamiast balsamu. I powiem Wam, że ten produkt ogromnie mnie zaskoczył. Wsmarowanie go poszło szybko i sprawnie, odrobinka wystarczyła na posmarowanie całego ciała i co najważniejsze wchłania się błyskawicznie zostawiając skórę w idealnym stanie. Zapach nie utrzymuje się na skórze, ale nie jest to dla mnie żaden minus. Mimo, że do olejków jestem nastawiona raczej sceptycznie ten podbił moje serce i z chęcią w przyszłości zakupię inne rodzaje.
    Zalety:
    • nawilża
    • pozostawia skórę nawilżoną
    • piękny zapach
    • otula skórę
    • kąpiel to przyjemność
    • stosuję go nawet zamiast balsamu!
    Wady:
  • 5 lutego 2020 o 14:04
    piękna tajemnica urodowej przyjemności !
    Kneipp to jedna z moich ulubionych olejkowych marek. Nie zawiodłam się chyba na żadnym olejku do ciała czy kąpieli tej firmy. Ten sygnowany hasłem `Tajemnica piękna` (to chyba taka obietnica upiększenia :), jest jednym z moich ulubionych. `Olejek jest kompozycją czterech (w składzie mamy ich więcej !) wartościowych naturalnych olejków (argan, marula, rącznik, oliwka), które intensywnie pielęgnują skórę chroniąc jej nawilżenie.` Tyle obiecuje producent. I ja się z tym wszystkim zgodzę; parafrazując klasyka: byłam, widziałam, doświadczyłam na własnej skórze- tak właśnie jest :) Ta kompozycja olejków odczuwalnie (i wizualnie) odżywia skórę, regeneruje ją i zmiękcza. Zastosowanie w godzinach wieczornych to dodatkowo odczucia ukojenia i łagodzenia. Długotrwałego nawilżenia i delikatnego natłuszczenia również. Olejek, choć ma lekką i dość szybko wchłaniającą się formułę, nadaje się do krótkiego masażu. Nie wchłania się do końca, pozostaje na powierzchni skóry, aczkolwiek bez tłustej lepiącej warstwy, której na pewno niegdyś doświadczyłyśmy wszystkie... Olejek zawarty jest w szklanej- 100 ml buteleczce i fakt ten stanowi dla mnie zarówno zaletę jak i wadę. Zalety: 1) + 100 do zwiększenia ekskluzywności w łazience (prezentuje się zacnie i przyzwoicie) 2) osobiście lubię szklane opakowania kosmetyków Wady: 1) buteleczka podczas aplikacji może zostać w mniejszym lub większym stopniu otłuszczona i może się wyślizgnąć ( zawsze istnieje takie prawdopodobieństwo, prawda ?) Muszę wspomnieć, że jest buteleczka wyposażona jest w dozownik, umożliwiający aplikację niewielkich ilości produktu i to stanowi dla mnie niekwestionowaną zaletę. Ten olejek to stały bywalec mojego domu, często do niego wracam, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Kocham go za zapach- delikatny, a jednocześnie otulający.
  • 3 listopada 2019 o 14:05
    Ulubieniec!
    Kneipp pod względem olejków to moja ulubiona firma. Olejek widocznie natłuszcza ciało i sprawia, że staje się aksamitne za sprawą olejków: arganowego, maruli, z rącznika oraz z oliwek. Balsamowanie po kąpieli nie jest nam już w ogóle potrzebne. Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, aby wyczyścić wannę, ponieważ druga osoba może się poślizgnąć i zrobić sobie krzywdę. Zapach jest obłędny, słodki, przy czym nie natarczywy. Pachne nim cały dzień. Na pewno jeszcze nieraz do niego powrócę, szczególnie w zimowe wieczory, gdy nasze ciało potrzebuje naoliwienia.
    • Efekt
  • 13 lipca 2019 o 20:37
    Przyjemny i słodki.
    Olejek znajduje się w małej szklanej buteleczce, Dość trudno się go aplikuje, gdyż ujście butelki jest dość wąskie i trzeba uważać. Zapach jest przyjemny - bardzo słodki, intensywny. Olejek dobrze natłuszcza skórę i nie podrażnia. Jednak nie wrócę, gdyż nie przepadam olejkami do ciała, wolę zwykłe balsamy.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • dobrze natłuszcza
    Wady:
    • mała butelka, która utrudnia aplikację
    • mała wydajność