Toniki i hydrolaty

Lush Eau Roma Water Tonik do twarzy

• 4 kwietnia 2025 o 6:44
    Uwielbiam!
    Markę Lush poznałam gdy mąż zaczął w ramach upominków przywozić mi te kosmetyki z zagranicznych delegacji ;) Otwierając prezenty z ogromnym zaciekawieniem przyglądałam się całym czarnym opakowaniom przyzwyczajona do tego, że raczej produkty kosmetyczne aż krzyczą do nas wieloma kolorami. Pierwszym, co mnie urzekło w przypadku wielu pozycji był zapach. Lush słynie z naturalnych składników, a ten tonik to prawdziwa uczta dla zmysłów. Wyczuwam tam nuty kwiatów, lawendy, może rozmarynu?Już sam zapach potrafi poprawić mi nastrój! Opakowanie wygląda na takie z recyklingu ;) to zwykła plastikowa czarna buteleczka z minimalistyczną etykietą z białymi napisami. To charakterystyczne dla marki. Niektórym ten minimalizm może się to podobać, inni mogą woleć trochę wielce kolorytu na półce w łazience. Ale liczy się przecież to, co jest w środku. Działanie toniku jest naprawdę świetne. Po aplikacji produktu na skórę czuję natychmiastowe ukojenie i nawilżenie. Aplikacja jest bardzo przyjemna, bo atomizer zamontowany w butelce rozpyla idealną mgiełkę bez zacinania czy wypluwania dużych kropli. Nic tylko zamknąć oczy i napawać się przygotowaniem do pielęgnacji :) w zależności od tego jakim produktem umyję twarz to często aż nie mogę doczekać się kiedy użyję już tego toniku. Tonik nie tylko przywraca równowagę, ale również odświeża cerę. Natychmiastowo redukuje przesuszenie i ściągnięcie po myciu, z czym ja akurat mam duży problem. Lush jako marka ma również wiele wartości, które bardzo cenię. Ich zaangażowanie w ochronę środowiska, stosowanie naturalnych składników oraz brak testów na zwierzętach sprawiają, że czuję się dobrze, wybierając ich produkty. Wspieranie etycznej marki, która dba o naszą planetę, to dla mnie istotny element zakupów- w tym przypadku akurat prezentów ;) Podsumowując, tonik Lush to nie tylko skuteczny produkt, ale także przyjemność dla zmysłów i świadomy wybór. Gorąco polecam go każdemu, kto szuka rozwiązania dla mieszanej cery. To mój mały czarny skarb, zużyłam już 2 buteleczki, które wraz z innymi opakowaniami czekają na kolejny wyjazd celem oddania ich do sklepu i wymianę na nowy produkt :)
    Zalety:
    • Piękny kojący zapach
    • Nawilżenie
    • Natychmiastowa ulga dla przesuszonej skóry
    • Idealna forma mgielki
    Wady:
    • Dla mnie brak
  • 12 czerwca 2021 o 15:36
    Najlepszy tonik!
    Mój ulubiony tonik wśród wszelkich toników, nie tylko z linii Lush. Niedawno zaczęłam walczyć z dziwnymi, punktowymi zaczerwienianiami na policzkach. Nic nie pomagało, aż sięgnęłam po ten tonik. Wraz z kremem Celestial zdziałał cuda. Nie pomogły nawet wysoko półkowe kosmetyki. Różnica była widoczna po tygodniu. Z kolei moje dorastające córki walczą z trądzikiem, szczególnie w okolicach czoła i nosa. Z ciekawości pryskałam im twarze przez około tydzień i różnica jest widoczna. Toniki i maście dedykowane do skóry trądzikowej nie pomogły. Zdecydowanie mój must have.
    Zalety:
    • właściwości
    • skład
  • 18 stycznia 2020 o 12:21
    Bardzo lubię
    Uwielbiam zapach tego toniku. Psikanie się nim z rana to sama przyjemność. Duże opakowanie starcza na bardzo długo, ja aktualnie jestem w trakcie używania trzeciego. Nie podrażnia cery, koi ją. Jeden z ulubionych produktów z Lusha ;-)
  • 1 sierpnia 2018 o 11:10
    bardzo lubię
    Po Tea Tree Water myślałam, że nie znajdę lepszej mgiełki, ale Eau Roma jest naprawdę cudowna! Delikatna o przyjemnym kwiatowym zapachu, nie podraznia, nie ściąga, świetnie tonizuje skórę po czyszczeniu. Używam jej rano i wieczorem. Jest niesamowicie wydajna, większa butelka wystarcza na pół roku. Zdecydowanie kupię ponownie.
    Je2bnik
    13 października 2013 o 23:32
    Kiepski
    Wg mnie ten tonik jest lekką pomyłka :( Nic kompletnie nie robił! Miałam wersje najmniejsza za bodajże 3-4 funty i całe szczeście bo to bubel jakich mało.Gwiazdkę dałam za to że krzywdy nie robi tzn nie wysusza skóry,nie powoduje zaczerwienien,jest dosyć łagodny.Pryskając się nim żadnego ukojenia,nawilżenia czy oczyszczania twarzy nie stwierdziłam.Moim zdaniem dla skóry jest zupełnie obojętny,jak najzwyklejsza woda.Pachnie dość subtelnie mi ten zapach nie przeszkadzał.Mgiełka była leciutka.Zużyłam ten produkt bez większych ekscesów i jestem pewna że kolejnego nie kupie.Dla mnie nie działa:( Używam tego produktu od: kilka mcy temu Ilość zużytych opakowań: mialam jeden