Kremy uniwersalne

La Mer The Moisturizing Cool Gel Cream Krem do twarzy

4 na 51 opinię

• 22 stycznia 2023 o 4:29
    Dobry, ale nie must have.
    Ten krem był moim drugim kosmetykiem marki La Mer. Po zużyciu dwóch słoiczków po 15ml Soft Creme doszłam do wniosku, że nieco lżejsza tekstura kultowego kremu będzie dla mnie idealna. Zaznaczam, że nie użyłam nawet miligrama próbki, lecz po prostu pomyślałam, że skoro Soft tak wspaniale koi i nawilża moją skórę, a ja uwielbiam lekkie konsystencje, to Cool Gel będzie doskonałym wyborem. I kupiłam od razu słoiczek 60ml. Preparat ma rzeczywiście postać leciutkiego żelu, wchłania się momentalnie, ładnie nawilża, choć efektu chłodzenia nie odnotowałam. Nie jest to jednak kosmetyk odpowiedni dla mojej cery. Przekonałam się o tym przy pierwszej aplikacji i utwierdzalam przy każdej kolejnej. Po pierwsze jest to jedyny La Mer, który nieco mnie podrażnia. Uczucie ukojenia i komfortu jakie dają inne kosmetyki tej marki tu ograniczone jest do minimum, a w ich miejsce pojawia się coś na kształt lekkiego podsuszenia. Krem jest dedykowany do skóry tłustej i myślę, że w jej wypadku może spisywać się całkiem dobrze. Ja zużyłam go w upały kiedy moja mieszana cera przetluszcza się bardziej. Zdał egzamin szczególnie gdy miałam twarz podrażniona przez słońce. Co prawda staram się unikać opalania i zawsze stosuję kremy z wysokim filtrem, ale mam ogromną słabość do pływania, zatem wyjeżdżam nad wodę gdy tylko mam taką możliwość. Spędzam wtedy w wodzie długie godziny każdego dnia i choć wychodzę co jakiś czas, by ponowic aplikację kremu z filtrem, i tak zawsze coś tam się przeplucze i przyjara ;) W takich sytuacjach Cool Gel Cream sprawdza się świetnie ze swoją lekkością oraz szybkim wchłanianiem. Może kiedyś jeszcze kupię go w mniejszej pojemności na jakiś wyjazd, na codzień pozostanę jednak przy wersji Soft Cream. Posiadaczkom cery tłustej lub mieszanej, lubiącym lekkie konsystencje polecam spróbować, jednak jeśli macie przy tym cerę wrażliwą lepiej zacząć od próbek bo może nieco podrażniac.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Szybkie wchłanianie
    • Duża wydajność
    Wady:
    • Trochę mnie podrażnia
    • Niewystarczająco nawilża
    • Uczucie komfortu mniejsze niż przy stosowaniu innych La Merow