Maseczki klasyczne

Clarins SOS Hydra, Refreshing Hydration Mask Maska nawilżająca

• 7 czerwca 2022 o 17:18
    Maska krótkotrwale nawilżająca
    Działanie: Maska nawilżająca Clarins miała być moim kosmetykiem ratunkowym, jak sama nazwa wskazuje. Nałożona na skórę daje uczucie błogiego ukojenia i uspokojenia podrażnionej oczyszczaniem cery i z przyjemnością sięgam po nią również w czasie upałów. Po zakończeniu pielęgnacji mamy dwie opcje - pozostałości maski możemy wmasować w skórę lub zmyć wacikiem. U mnie konieczna była opcja druga, bo cera z pozostawioną na niej maseczką była przeciążona i pojawiały się drobne krostki. Po zmyciu cera była cudownie miękka i dobrze nawilżona, gładka i w naprawdę dobrej kondycji. Pierwsze wrażenie robiła więc świetne! Niestety, po kilku godzinach od aplikacji czar pryska, a skóra - niezależnie od nałożonego kremu - wraca do swojej formy. Efekt nawilżenia jest więc krótkotrwały, a nie tego spodziewałam się po tak dobrze ocenianej i drogiej masce. Dodam tylko, że moja skóra nie jest wyjątkowo sucha i wymagająca. Mogę śmiało powiedzieć, że jest normalna z tendencją do przesuszania, ale i obciążenia oraz rolnych wyprysków (takich typowych „chwilówek). Dlatego miałam nadzieję, że efekt po użyciu maski Clarins będzie naprawdę zadowalający. Konsystencja: Bardzo przyjemna, kremowo-żelowa konsystencja idealnie rozprowadza się na skórze zarówno za pomocą palców, jak i silikonowego pędzla. Maseczka ma delikatny, błękitny kolor, dzięki czemu widać gdzie została już nałożona i jest to dla mnie duży plus. Kolejnym plusem jest wydajność, chociaż przy tak wysokiej cenie jest to niewielkie pocieszenie. Maseczka jest bardzo komfortowa podczas noszenia, nie spływa z buzi i łatwo ją zmyć. Zapach: Świeży, wyczuwalny na skórze. Przypomina mi kosmetyki po opalaniu, które mają działanie kojące. Opakowanie: Wygodna, zakręcana plastikowa tuba z dość miękkiego materiału, która ułatwia wydobycie kosmetyku do ostatniej kropli. Do znudzenia powtarzam jednak, że warto rozcinać opakowania, bo w zakamarkach kryje się często jeszcze dużo produktu. Wrażenia końcowe: Wysoka cena i działanie na mojej skórze nie zachęcają do ponownego zakupu. Zużyję do końca, bo jak pisałam wyżej, maska jest naprawdę wydajna, ale powrotów nie będzie. Wielka szkoda.
    Zalety:
    • zapach i konstatacja
    • ukojenie skóry
    Wady:
    • zbyt słabe działanie nawilżające
  • 29 marca 2018 o 18:44
    To jest miłość
    Dziś pierwszy raz użyłam tej maseczki - jest super! Do tej pory miałam żółtą maseczkę z serii maseczek SOS od Clarins. Niebieska jest równie fantastyczna. Skóra po - bardzo fajnie nawilżona. Mam wrażenie, że lepiej niż po tej żółtej (odżywczej). Zawsze maseczkę do twarzy stosowałam 1 raz w tygodniu ale tę będę chyba stosowała 2 razy ponieważ to czysta przyjemność. Koszt tej przyjemności to 159 zł za 75 ml. ale według mnie warto. Zwłaszcza jeśli macie suchą skórę. Ja miałam cerę mieszaną a po ciąży mam suchą (taką można by rzec na wiór). Ta maseczka bardzo pomogła. Polecam w 100%
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wygodne opakowanie
    • Efekt nawilżenia skóry - brak uczucia ściągnięcia
    Wady:
    • Cena - 159 zł za maseczkę do twarzy? Bardzo drogo.
    • Gdyby nie fakt, że jestem po ciąży i chce sobie zafundować trochę przyjemności to nigdy bym jej nie kupiła.
    • Niestety zauważyłam, że do pewnych produktów się przyzwyczajamy i pewnie mimo ceny będę dalej fanką tej maseczki.