Maseczki klasyczne

Marion Fit & Fresh Cucumber Face Mask Maseczka do twarzy 'Ogórek'

mm2991
    19 lipca 2023 o 21:52
    Dobra maseczka
    Maseczka charakteryzuje się niestandardowym opakowaniem - jest wycięte w kształcie a nie zwykły prostokąt. Maseczka ma konsystencję kremową, lekką a jej zapach jest na szczęście delikatny, ponieważ świeżego ogórka nie przypomina. Łatwo się nakłada, saszetka wystarcza na jedną aplikacje. Podczas używania nie odczuwam żadnych skutków ubocznych - je podrażnia, nie ściąga. Cera po zastosowaniu jest gładka, nawilżona, odświeżona, miękka ale efekt oczyszczania słaby.
  • 3 sierpnia 2022 o 21:51
    Taka na raz
    Maseczkę dorzuciłam do zakupów internetowych a z racji, że lubie ogórki padło na nią. Maseczka posiada przyjemny, świeży zapach a jej konsystencja jest bardziej żelowa niż kremowa. Posiadam cerę mieszana, wrażliwa z tendencja do przetłuszczania się strefy T. Niedoskonałości występują raz na miesiąc. Maseczkę stosowałam na wieczor i trzymałam około 20 minut. Efekt jaki uzyskałam to lekkie nawilżenie i odświeżenie - takie typowe dla ogórka ;) Maseczka nie wywołała zadnej niepożądanej rekacji ale podsumowując to maseczka wiele nie zrobiła.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • nawilżenie (lekkie)
    • nie podrażnia, nie uczula
    • nie przesusza
  • 6 lipca 2022 o 15:28
    Ma szereg zalet i jedną wadę...
    Szata graficzna opakowania jest bardzo estetyczna i wpisuje się w mój gust. Plastry ogórka z rozchlapującą się wodą kojarzą mi się z odświeżeniem. Maseczka jest przeznaczona m.in. dla cery mieszanej, czyli takiej jak moja. Jej główne właściwości to nawilżenie oraz oczyszczenie. Dobrze się złożyło, bo są to dla mnie podstawowe cele w pielęgnacji mojej skóry twarzy. Saszetka z maseczką jest ciężka do otworzenia bez pomocy nożyczek. Ilość produktu w opakowaniu to aż 7,5 ml. Mimo tego wystarczyło mi jej tylko na twarz i szyję, na dekolt już zabrakło. W zapachu maseczki rzeczywiście jest wyczuwalna woń ogórka. Niestety jest chemiczny, przez co nieprzyjemny. Na szczęście nie jest zbyt intensywny, czuć go jedynie wówczas, gdy bezpośrednio powącha się produkt. Nie przeszkadza podczas aplikacji. Produkt jest koloru białego. Ma lekką, kremową konsystencję o średniej gęstości. Podczas trzymania na twarzy maseczka lekko chłodzi skórę. Robi to bardzo delikatnie, ale utrzymuje się przez cały czas aplikowania produktu i po jego usunięciu. Jest to maseczka, której nie zmywa się wodą. Producent zaleca, aby po kilkunastu minutach resztki usunąć płatkiem kosmetycznym, co uczyniłam. Można również używać jej zamiast kremu, z czym się zgadzam, ponieważ po jej zastosowaniu nie musiałam już tego robić. Maseczka poprawia stan nawilżenia skóry. Dobrze nawadnia, nie wybitnie, ale osobiście jestem zadowolona. Dostarcza skórze zastrzyk odżywienia. Wyraźnie zmiękcza i wygładza cerę. Można także odczuć odświeżenie i ulgę, głównie dzięki chłodzeniu. Natomiast nie zauważyłam, aby łagodziła podrażnienia czy oczyszczała. Nad tym drugim ubolewam, bo była to jedna z dwóch głównych obietnic producenta. Niestety, ale oczyszczenia nie dostałam. Maseczka ostatecznie okazała się naprawdę dobra. Nie spodziewałam się, że może tak pozytywnie wpłynąć na cerę. Produkt posiada szereg zalet. Skóra po jej użyciu wygląda bardzo dobrze - zdrowo i promiennie. Może nie doczekałam się efektu wow, ale jest wyraźnie lepiej. Niestety maseczka ma pewną wadę, która trochę ogranicza mi cieszenie się z efektów. Wszystko przez powłoczkę, którą zostawiła. Wydawała się jedynie minimalnie tłusta, natomiast mam wrażenie, jakby cera się pod nią dusiła. Nie należę do osób, które nie tolerują, gdy kosmetyk zostawia tłusty film. Ale tutaj wyjątkowo mi to przeszkadzało. Możliwe, że kupię ją ponownie, ale tym razem już ją zmyję po użyciu.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • odżywia,
    • zmiękcza,
    • wygładza,
    • chłodzi,
    • cena.
    Wady:
    • zostawia tłustą warstwę, pod którą skóra jakby się dusiła,
    • nie oczyszcza.
    Drogeria Natura
    _inga
    25 października 2021 o 20:31
    Maseczka Ogórek oczyszczenie i nawilżenie, Marion
    Maseczkę kupiłam na jednej z aukcji internetowych jedno opakowanie zawiera 7,5 ml kosmetyku zapłaciłam około 1,70 zł Maseczka ma świeży orzeźwiający zapach., nieco żelową konsystencję, zawartość opakowania spokojnie wystarcza na jedną aplikację. Maseczkę nakładam na oczyszczoną skórę na 20-30 minut, maseczkę nakładałam przed nocą raz w tygodniu zużyłam cztery opakowania, skóra po zastosowaniu maseczki jest odświeżona i nawilżona, niestety nawilżenie jest dość słabe i krótkotrwałe. Maseczka nie uczula, nie podrażnia, całkiem dobrze sprawdza się na cerze mieszanej. Podsumowując mam mieszane odczucia miłe odświeżenie jednak nawilżenie dość słabe i krótkotrwałe maseczka ogólnie średnia, więcej raczej jej nie kupię, mam nadzieje ze wersja z awokado okaże się lepszym wyborem.
    • odświeża i nawilża
    • redukuje nadmiar sebum
    • nie zapycha
    • nie uczula, nie podrażnia
    • wygładza
    • odpowiednia ilość kosmetyku w opakowaniu
    Wady:
    • słabe i dość krótkotrwałe nawilżenie
    kkdd22
    27 maja 2021 o 22:51
    Orzeźwiająca maseczka
    Lubię maseczki, które można stosować zamiast kremu na noc. Ta właśnie taka jest. Ma dosyć lekką konsystencję i bardzo dobrze się rozprowadza. Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Następnego dnia twarz jest nawilżona, bardziej elastyczna i lepiej wygląda. Maseczka nie zapycha i nie podrażnia skóry. Podoba mi się jej zapach, taki orzeźwiający ogórkowy. Wystarcza na kilka zastosowań, a na dodatek jest tania.
    Zalety:
    • można stosować zamiast kremu na noc
    • wystarcza na kilka zastosowań
    • nawilża
    • nie podrażnia
    • nie zapycha
    • ładny ogórkowy orzeźwiający zapach
    • tania
    Drogeria Natura