WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Pudry do twarzy

Bell Let's Talk About Trend, Perfect Powder Puder do twarzy

ev6
    5 kwietnia 2022 o 14:41
    ulubieniec :) świetny do poprawek, ratuje każdy podkład
    Apeluję do Bell, żeby wypuściło ten puder w wersji z lusterkiem! Dla mnie to absolutny hit w kategorii prasowany puder do poprawek w ciągu dnia. Cudownie ratuje podkład, gdy coś się pościera w okolicy ust czy nosa - ma bardzo fajne krycie i pomaga zatuszować drobne ubytki w makijażu, które mogą się pojawić w czasie dłuższego i zabieganego dnia. Przy tym nie tworzy żadnych plam, nie warzy się, nie uwidacznia suchych skórek - po prostu upiększa cerę. Na plus świetny odcień - żółtawy, ale nie a bardzo, taki waniliowy, świetnie będzie więc pasował osobom, które jak ognia unikają różowych tonów w pudrach i podkładach (jak w moim przypadku). Jest jasny, ale nie zupełnie jasny (nie wiem czy będzie nadawał się do bardzo jasnych, porcelanowych cer - raczej dla tych jasnych o ciepłym bądź neutralnym odcieniu). Na mojej skórze wygląda bardzo naturalnie, świetnie zgrywa się z moją karnacją. Konsystencja typowa dla prasowanego pudru, plusem jest to, że nie jest zbyt suchy (co docenia moja cera, której pudry potrafią dodać "suchości" - tu nic takiego się nie dzieje). Ma do tego super przyjemny zapach! Pachnie trochę jak cytrynowa babeczka. Opakowanie jest ładne, nawet rzekłabym: urocze, i bardzo mi się podoba . Jest takie, jakby to powiedzieć? dziewczyńskie :) Czy solidne? Może nie wygląda na takie na pierwszy rzut oka, ale póki co nic mi się z nim jeszcze nie stało. Puder jest w świetnej cenie (gdybym wiedziała, że tak go polubię, to kupiłabym od razu kilka opakowań. A teraz nijak, w żadnej Biedronce, nie mogę na niego trafić!) Uwielbiam ten puder i jedyny minus jaki widzę, to brak lusterka. Zdecydowanie brałabym go ze sobą wszędzie do poprawek, ale jednak lusterko byłoby konieczne. Poza tym jednym minusem - jest rewelacyjny, wygląda gładko i lekko, nie daje wrażenia suchości (co szczególnie doceniam), ma świetny odcień i działa jak magiczna różdżka, wymazująca niedociągnięcia podkładu, gdy ten po czasie zaczyna źle lub nieświeżo wyglądać. Można nim błyskawicznie skorygować warzący się czy zbierający w zmarszczkach podkład. Mój hitowy puder <3
    Zalety:
    • jasny, waniliowy odcień
    • pomaga zdyscyplinować warzący się podkład, zniwelować "usterki" w podkładzie
    • ujednolica cerę, wygląda gładko
    • nie wysusza
    • brak różowych tonów
    • estetyka opakowania
    Wady:
    • kiepska dostępność
    • brak lusterka
  • 13 marca 2022 o 16:47
    Najgorszy od pudrów z Bell, ale tyle innych mają wspaniałych, że wybaczam. Marka wyrobiła się. ;)
    Obecnie marka Bell wypuszcza tyle dobrych, a wręcz wspaniałych pudrów - sypkich i prasowanych - tych dla sieci Biedronka jak i drogeryjnych Hypoallergenic. Mogę wymienić świetne prasowane takie jak Peach, Ilumi, Moist, 2skin czy Mat Powder. Puder z serii Let's Talk About jest słabym pudrem, ale nie tak złym jak z serii Secret Garden. Opakowanie jest ładne graficznie, to muszę przyznać, że mi się podoba. Nie ma lusterka czy gąbeczki, co jak dla mnie jest plusem, bo lusterko zawsze ze sobą jakieś mamy, a tę gąbeczki są zawszę niskiej jakości i noszenie dodatkowego pędzla nie są dla mnie aż takim problemem. Mimo, że puder jest prasowany lekko się pyli. Pod koniec jego używania popękał mi, ale tak się dzieje w 90% produktach w kamieniu. Kolor ma transparentny. Moja cera jest blada, a więc najlepiej mogę ocenić czy puder zostawia kolor czy nie. Ten puder go nie pozostawia. Jest praktycznie niewidoczny. Niestety do utrwalenia się nie nadaje, bo podkreśla suche skórki i daje mocne uczucie ściągnięcia. Pod oczy spróbowałam go nałożyć i tu była sahara. Na całej twarzy pustynia, a po 3 godzinach pudru już całkowicie na twarzy nie było, a było wyświecenie, sebum i podkreślone pory. Mimo, iż jedynie skórę mam mieszaną w strefie T, ale i tak wyświecenie bardzo rzadko mi się zdarza. Iż nie lubię wyrzucać kosmetyków zużyłam go jako puder wykończeniowy lub do poprawek. Puder ten to dla mnie taki pierwowzór wszystkich pudrów w kamieniu - starej generacji.
  • 18 lipca 2020 o 10:22
    Kiepski
    Obiecałam sobie, że już nigdy nie kupię pudru z biedronki, ponieważ wszystkie prędzej czy później lądują w koszu. Nie inaczej było i z tym. Powiem tak, pomimo starań, aby znaleźć dla niego jakieś zastosowanie, z przykrością wyrzuciłam, ponieważ nie nadawał się nawet do noszenia po domu. Jedyne co było w nim fajne, to zapach. Puder ma tępą, ciężką konsystencję, nie stapia się z cerą, pozostawia jakąś żółtawą, grubą warstwę, która z czasem jeszcze się waży. Totalny bubel, jak większość produktów kosmetycznych z biedronki, niestety
    Zalety:
    Wady:
    • nie spełnia funkcji, do jakiej z zamysłu był przeznaczony
  • 21 listopada 2019 o 17:10
    matujący puder o pięknym zapachu
    Puder kupiłam w promocji w dyskoncie zachęcona pozytywną opinią koleżanki.Kupiłam odrazu 2 opakowania na zapas ale jestem w trakcie użycia pierwszego i jeszcze dłuuuuugo go nie zużyje.Typowy puder matujący,trzeba naprawde używać go ostrożnie i minimalnie.Jedyne co robi to matuje cerę i utrwala podkład,natomiast nie zauważyłam u siebie dodatkowych właściwości jak np krycie.Ciesze się że kupiłam.
    Zalety:
    • Zapach.Zapach bananowy napewno to nie jest,przypomina mi bardziej ciasteczko .Przyjemny,delikatny.
    • Cena.Puder kosztował około 12 zł
    • Miłe dla oka opakowanie
    • pięknie matuje skórę w problematycznych partiach.
    Wady:
    • Puder opisywany jest jako "transparentny".W rzeczywistości łatwo z nim przesadzić.Ma raczej żółty odcień i taki pozostaje na skórze.
  • 6 września 2019 o 13:57
    Jeden z gorszych pudrów jakie miałam
    Puder rzucił mi się w oczy na zakupach w biedronce oczarował mnie grafiką, widząc bardzo przystępna cenę wrzuciłam to do koszyka. Puder na mojej buzi wygląda po prostu ciężko, powoduje uczucie skorupy i ściągnięcia na twarzy, ma śliczny zapach ale co z tego jeżeli zupełnie się nie spisuje
    • Dostępność
    Wady:
    • Uczucie ściągnięcia
    • Mocno pudrowy wygląd twarzy,
    • Brak uczucia lekkości