Kremy i maski do stóp

Neutrogena Formuła Norweska, Krem do stóp na zrogowacenia

• 23 lutego 2025 o 21:02
    skuteczny
    Krem do stóp NEUTROGENA Formuła Norweska jest idealny. Moje stopy są suche, pięty pękają a zadziory, niszczą pończochy i rajstopy. Krem już po pierwszym zastosowaniu spełnia swoją rolę. Skóra po wcześniejszym zdarciu pumeksem a później nasmarowaniu staje się mocno nawilżona i natłuszczona. Przynosi ulgę i odświeżenie. Krem zawarty w plastikowej tubie ma konsystencję dość gęstą, jest ciężki. Pomimo tego bardzo dobrze się wchłania. Zapach mdły typowy dla marki Neutrogena. Nie lubię go, ale da się przeżyć. Kilka razy na samym początku gdy moje stopy były w tragicznym stanie nanosiłam dość sporą ilość produktu i nakładałam skarpety. Stopy wówczas miały tak jakby maseczkę na noc. A rano po zmyciu nadmiaru skóra była gładka i miękka. Obecnie używam niewielką ilość kremu, który dobrze się wchłania, nawilża i odżywia. Stosowany na dzień trochę się ślizga, dlatego stosuję na noc. Składniki zawarte w kosmetyku świetnie chronią stopy przed zrogowaceniem, pękaniem i przesuszeniem nadając im zdrowy i estetyczny wygląd. Kremy innych marek nie dawały tak szybkiej poprawy kondycji skóry moich stóp . Jestem zachwycona tym kremem i POLECAM!!!!!
    Zalety:
    • szybkie działanie;
    • regeneracja zniszczonej i popękanej skóry;
    • ochrona przed zrogowaceniem;
    • łagodzi, nawilża i odżywia;
    • odświeża i przynosi ulgę;
    • dostępny ;
    • nie uczula i nie podrażnia;
    • nadaje zdrowy i estetyczny wygląd stóp;
    Wady:
    • trochę się ślizga przy stosowaniu dziennym;
    MarAn90
    28 listopada 2023 o 19:43
    Krem na gładkie piętki
    Świetny krem na suche pięty i generalnie całe stopy;). Silnie nawilża, zmiękcza twardą skórę na piętach. Dla mnie hit, bo działa praktycznie od razu (efekt widoczny od razu po zastosowaniu a po kilku dniach już calkiem gładkie stópki). U mnie najczęściej wystarczyło kilka dni, a stopy byly ładne przez dłuższy czas (natomiast nie mam tez jakiś tragicznie popekanych pięt). Jest dość tłuściutki, więc raczej do zastosowania tylko na noc. Praktycznie nie ma zapachu (jest bardzo delikatny i neutralny) co dla mnie jest dużym plusem.
    Zalety:
    • Efekt
    • Szybkość działania
    • Konsystencja
  • 15 marca 2023 o 23:06
    Pozytywne zaskoczenie
    Długo szukałam kremu do stóp, który naprawdę poradzi sobie ze zrogowaceniem. Mimo, że nie uważam, że mam z tym duży problem, to jednak wiele kremów nie dawało rady dobrze nawilżyć moich stóp. Krem ma fajną konsystencję, która dobrze się rozprowadza po skórze, dobrze się wchłania i nie pozostawia uczucia klejenia. Już po pierwszym użyciu zauważyłam poprawę na stopach, a przy regularnym stosowaniu stopy są idealnie gładkie.
  • 20 grudnia 2022 o 18:22
    Godny polecenia
    Nic nie podziałało jeszcze na moje przesuszone stopy tak dobrze jak ten krem. Już po pierwszym zastosowaniu byłam zachwycona rezultatem. Stopy stały się mięciutkie, nawilżone, po prostu rewelacja. Jest bardzo wydajny, szybko się wchłania. Posiada charakterystyczny dla tej marki delikatny zapach. Ma wygodne, estetyczne opakowanie i jest dostępny w przystępnej cenie.
    Edith14
    28 stycznia 2022 o 13:24
    Pomaga
    Krem w tubce o pojemności 50ml z dobrze zamykającym się korkiem,który jest płaski dzięki czemu możemy stabilnie położyć kosmetyk np w łazience. Używałam kremu na łokcie, mimo że jest do stóp i przy regularnym stosowaniu faktycznie działa. Zrogowacenia i szorstkość zniknęła a skóra jest w lepszym stanie. Stosowałam krem rano i wieczorem. Konsystencja jest dość gęsta, ale dobrze się wchłania i produkt jest wydajny, bo niewielka ilość wystarczy na odpowiednie działanie. Jedyne co mi przeszkadza to ziołowy zapach za którym nie przepadam. Na szczęście nie jest bardzo intensywny i mimo zapachu uważam, że jest godny sprawdzenia i polecenia.
    Zalety:
    • Zmniejsza szorstkość i zrogowacenia
    • Wydajny
    Wady:
    • Ziołowy zapach