Kremy pod oczy

Ziaja Pro, Program Wzmacniający do Cery Naczynkowej, Krem pod oczy rozjaśniający

• 21 stycznia 2023 o 14:35
    Ogromna tubka
    Krem ma dużą pojemność, bo aż 50 ml i starczył mi na bardzo długo, przez tę pojemność jest bardzo wydajny. Przez to trochę się nudzi i dlatego nie sięgnę po niego ponownie. Tubka jest typowa dla innych kremów tej pojemności bez specjalnego aplikatora, więc kremu nakładało mi się zawsze więcej niż powinno. Konsystencja kremu jest lekka. Profesjonalnego działania tutaj na pewno nie ma, profesjonalna jest tylko duża gramatura, która nadawałaby się np. do salonu kosmetycznego. Oczy nie piekły mnie po tym kremie. Kosmetyk lekko nawilża i utrzymuje skórę wokół oczu w dobrym stanie. Przy dłuższym stosowaniu lekko rozjaśnia skórę, może dlatego pojemność jest tak duża, bo efekty przychodzą dopiero po długim stosowaniu. Polecam!
    U konsultantki
  • 5 marca 2019 o 16:47
    Ani ziębi, ani grzeje
    Zamówił ten krem pod oczy w drogerii internetowej skuszona głównie ceną i nawet nie pomyślałam o sprawdzeniu pojemności - zaskoczyła mnie więc pozytywnie tak duża tubka. Na wysoką wydajność wpływa także odpowiednia konsystencja. Krem dość dobrze nawilża i lekko rozjaśnia, nie spodziewajmy się jednak fajerwerków. Krem mnie nie podrażnił, należę jednak do osób o braku skłonności do alergii. Biorąc pod uwagę skład produktu odradziłabym go każdej Pani, która ma cerę wrażliwą. Dziwi mnie więc zawarta na opakowaniu dedykacja dla cery naczynkowej. Ponadto krem długo się wchłania i jest zbyt ciężki pod makijaż. Może także nie przypaść do gustu Paniom, które lubią testować nowości, bo jeszcze dużo czasu minie, zanim go zużyję.
    • duża pojemność
    • lekko rozjaśnia
    • dość dobrze nawilża
    Wady:
    • ryzykowy skład dla osób o cerze wrażliwej
    • długo się wchłania
    • nie nadaje się pod makijaż
    • może się znudzić :)
  • 12 grudnia 2018 o 16:16
    Nic specjalnego i zbyt duża pojemność
    Po wycofaniu kremu z serii Sopot, 15 ml, zmniejszający obrzęki i rozjaśniający cienie, ekspedientka w sklepie Ziaja zaproponowała mi ten właśnie produkt. Zdziwiła mnie stosunkowo niska cena do pojemności - aż 50 ml. Każdego wieczoru krem gościł pod oczami i na powiekach, ale nie spodziewałam się po nim efektu wow i takiego też nie było. Fajnie nawilża, lekka konsystencja, dla mnie za duży, bo używa się go niewiele i na półce mam go chyba ponad rok (lubię kupować i testować nowe). Uważam, że długotrwałe stosowanie kremów pod oczy na pewno ma dla pozytywny wpływ na delikatną skórę wokół oczu. Dodam też, że pierwszy raz użyłam kremu pod oczy jakieś 10 lat temu, kiedy na zdjęciach do dokumentów wyglądałam jakby mnie ktoś pobił - takie sińce pod oczami. Od tamtego czasu używałam zawsze kremu Sopot i teraz tego, a z sińcami dawno się pożegnałam. Po ciężkim dniu może wygląda to trochę gorzej, ale ogólnie mój problem zniknął.
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • pojemność
  • 2 lipca 2018 o 12:42
    NIE POLECAM
    Mam cęrę naczynkową. Skóra pod oczami jest bardzo cienka, sucha z widocznymi pierwszymy zmarszczkami (małymi co prawda ale przeszkadzają). Widać mi wszystkie żyłki. Do tego sińce i worki to norma, bez korektora i rozświetlacza się nie obejdzie. Pierwszą styczność z tym kremem miałam w drogerii Ziaja. . Pomyslałam, że skoro to jest seria profesjonalna to musi coś w nim być specjalnego. Nic bardziej mylnego. Stosowałam ten krem przez 3 tygodnie codziennie rano i wieczorem. Nie żałowałam sobie go, ponieważ opakowanie jest bardzo duże jak na krem pod oczy (50 ml). Na początku nie widziałam nic niepokojącego. Jednak po jakimś czasie zobaczyłam że górna powieka zrobiła się jakby grubsza, bardziej pomarszczona, opadła. Skóra wokół oczu zaczęła swędzieć i się łuszczyć. Rano miałam skórę na powiekach tak suchą i napietą że nie mogłam oczu otworzyć. Teraz walczę o doprowadzenie oczu do porządku. Nie wspominając już o tym, że na sińce nic nie pomógł. Dostałam tylko dziwnych czerwonych plamek, które na szczęście zaczynają schodzić. Ten krem to jedna wielka masakra. Nawet jakbym chciała go zużyć do końca to nie mam takiej możliwości.
    Zalety:
    • Duże opakowanie, wydajność
    Wady:
    • Uczulenie
    • Jeden wielki alergen
  • 8 maja 2018 o 18:38
    Nawet dobry
    Krem dobrze nawilża i natłuszcza. Niestety nie nadaje się pod makijaż ponieważ jest za ciężki. Trochę rozjaśnia cienie pod oczami przy dłuższym stosowaniu. Na poczatku miałam delikatne pieczenie skóry wokół oczu ale ustąpiło po 2 dniach

Zobacz także inne Kremy pod oczy