Kremy pod oczy

Lirene Dermoprogram Jestem Eco, Wygładzajaca odżywka na zmarszczki mimiczne okolic oczu i ust

pysiam
    5 czerwca 2023 o 9:15
    dobry krem pod oczy
    Nazwanie tego produktu odżywką niestety nie dodało mu zalet. Jest to po prostu krem pod oczy, całkiem dobry, ale nadal bez fajerwerków. Dobrze nawilża i wygładza drobne zmarszczki poprzez lekkie natłuszczenie i raczej nic ponad to. Na pewno nie zmniejsza cieni pod oczami. Jeszcze nie znalazłam kremu, który byłby w stanie to zrobić, a używałam już wielu, które to obiecywały. Cena w tym przypadku nie ma żadnego znaczenia. Nie podrażnia oczu i dobrze współpracuje z podkładami i korektorami. Plusem są też dobry wegański skład z wyciągami roślinnymi, bezzapachowa formuła i ekologiczne opakowanie z trzciny cukrowej. Krem nie jest drogi, zapłaciłam za niego poniżej 10 zł.
  • 13 października 2022 o 8:45
    Ot zwykły krem
    Jestem całkowicie zaskoczona takimi pozytywnymi opiniami, jak żyję 37 lat, nie spotkałam się jeszcze z na prawdę działającym kremem pod oczy (tutaj jest zaznaczone, że to odżywka, ale tak na prawdę nie ma to dla mojej skóry żadnego znaczenia). Możecie mi uwierzyć, ale przeszło przez moje ręce x kremów. Do tej pory idealnego nie znalazłam. Nie ma się tu co rozpisywać z wyglądem opakowania ani jak wygląda krem, ważne jest tu konkretne działanie którego oczywiście brak. Do zakupu zachęciła mnie cena, zapłaciłam 10zł wiec czemu by nie skorzystać. Raczej przy zakupie nie oczekiwałam super działania i spektakularnych widocznych efektów, bo jestem do tego przyzwyczajona. Krem ma gładką konsystencję ale nie jest ani gęsta ani za rzadka, dlatego dobrze się rozprowadza na skórze. Dość dobrze się wchłania, na pewno nie zostawia tłustej warstwy, a raczej bardzo bardzo delikatna powłoczkę, wyczuwalną lekko w dotyku. Bez zapachu. Kremu używałam dość długo, na dzień i na noc, wystarczył mi na jakieś 4 miesiące regularnego stosowania tylko w okolicach oczu. W okolice ust nie stosowałam gdyż nie widziałam takiej potrzeby ani większego sensu. Jak dla mnie to zwyczajny krem, lekko nawilża i nie gryzie się z kolorowymi kosmetykami użytymi później czyli podkładem, pudrem czy cieniami i to wszystko. Brak zauważalnego innego działania. ZALETY: dobra cena w promocji lekko nawilża brak zapachu wydajne opakowanie nie gryzie się z kolorowymi kosmetykami użytymi później WADY: brak widocznego konkretnego działania, które obiecuje producent
  • 16 maja 2022 o 21:03
    Na odżywkę wygładzającą na zmarszczki mimiczne okolic oczu i ust natrafiłam podczas zakupów w R. Zaciekawiona składem, formułą i obietnicami producenta skusiłam się na zakup. Przyznam szczerze, że podchodziłam sceptycznie do opisu na opakowaniu, ale postanowiłam wypróbować kosmetyk na własnej skórze. Odżywka to lekki krem zapewniający doskonałe wygładzenie, nawilżenie i odżywienie skóry pod oczami a stosowany regularnie lekko zmniejsza widoczność cieni pod oczami. OPAKOWANIE Krem znajduje się w ładnym opakowaniu stylizowanym na kosmetyki eko. Moje serce podbiła delikatna grafika z liśćmi otaczająca logo marki i nazwę serii. Kolorystyka jest prosta, ale jakże efektywna – odcienie zieleni, bieli i czerwieni świetnie ze sobą współgrają. Krem znajduje się w kartoniku. Na każdej ze ścianek widnieją szczegółowe informacje na temat produktu takie jak opis działania, głównych składników aktywnych, sposób stosowania czy przedstawienie serii Jestem Eko.Tubka wykonana jest z miękkiego tworzywa i co ciekawe jest to materiał pochodzenia roślinnego nadający się do ponownego przetworzenia. Tubka zakręcana jest na zakrętkę, jednak nie lubię takich rozwiązań, bo nie są praktyczne, zakrętka nieraz mi „uciekła” i musiałam jej szukać po całym pokoju. Tubka ma wydłużony dzióbek, który pozwala na precyzyjną aplikację kremu. Opakowanie jest ładne i zachęca do wypróbowania kosmetyku. ODŻYWKA Zacznę od opisu mojej skóry pod oczami. Moja skóra pod oczami jest trudna w pielęgnacji a dodatkowym problemem są cienie pod oczami. Moje oczy są stosunkowo głęboko osadzone, co niestety przekłada się na to, że pod oczami pojawiają się pierwsze zmarszczki mimiczne, a więc moja skóra potrzebuje nie tylko solidnej dawki nawilżenia, ale również ochrony anti-age, zmniejszenia zasinień i cieni pod oczami równomiernie z odpowiednim odżywaniem. Dodatkowym wyzwaniem dla kosmetyków są same oczy, które są wrażliwe, a co za tym idzie łatwo je podrażnić. Krem pod oczy dobieram bardzo starannie. Jest to jeden z kosmetyków na które zwracam szczególną uwagę. Odżywka a raczej można by powiedzieć krem pod oczy, ma białą barwę i przyjemny zapach, który kojarzy mi się z zapachem kwiatów. Jest delikatny i umila mi każdą aplikację tego kosmetyku. Jeśli chodzi o konsystencję to jest ona bardzo lekka, aksamitna, ale zarazem treściwa i odżywcza. Takie połączenie bardzo mi odpowiada, gdyż nie obciąża mojej skóry, nadaje się też świetnie pod makijaż. Wystarczy niewielka ilość, aby pokryć okolice pod oczami, dzięki czemu kosmetyk jest bardzo wydajny. Wchłania się dosyć szybko, praktycznie całkowicie pozostawiając jednak leciutką warstwę ochronną. Nie zbiera się w załamaniach i zmarszczkach, nie rolluje się i spokojnie można nakładać na nią kolorówkę taką jak korektor. Jakie są efekty stosowania? Przede wszystkim bardzo dobrze nawilża skórę, wygładza i odżywia zarazem, przy systematycznym stosowaniu staje się ona jędrna, sprężysta. Odżywka jest bardzo dobrym połączeniem pielęgnacji i ochrony anti-age. Co do działania przeciwzmarszczkowego – na pewno zapewnia ochronę przeciwzmarszczkową i jest dobrą formą prewencji przed powstawaniem i pogłębianiem istniejących już zmarszczek ze względu na odżywienie i nawilżenie jakie zapewnia. Nie wpływa może znacząco na zmarszczki mimiczne, ja nie zauwazyłam zmian w ich wielkości. Jednak znacznie lepiej radzi sobie z cieniami pod oczami, które niestety są moją zmorą. Przy regularnym stosowaniu skóra w tym obszarze staje się jaśniejsza a spojrzenie zyskuje świeżość. Plusem jest tez naturalny skład z 98% składników pochodzenia naturalnego. Znajdziemy w nim między innymi ekstrakt z pąków jarzębiny, olej z kiełków pszenicy, masło shea, wosk z oliwek, olej arganowy będące mieszanką składników silnie nawilżających, odżywczych, antyoksydacyjnych i przeciwzmarszczkowych, usprawniających mikrokrążenie i redukujących opuchliznę. Najważniejsze jest dla mnie to, że nie podrażnia moich wrażliwych oczu, co świadczy o jej delikatności. Produkt jest bardzo wydajny, ma korzystną cenę i dobry skład. PLUSY: + lekka konsystencja + świetnie nawilża, odżywia, wygładza + dobrze się wchłania + ma przyjemny zapach + śliczne, minimalistyczne opakowanie + wegańska formuła + dobry skład + tubka z trzciny cukrowej
  • 23 kwietnia 2022 o 20:18
    Polecam
    Ten produkt zwrócił na siebie moją uwagę z powodu oryginalnej nazwy - nie jest to zwykły krem, a odżywka. Dodatkowo jest przeznaczona nie tylko na okolice oczu, ale również ust. Ma to sens, ponieważ to właśnie te obszary są najbardziej narażone na powstawanie zmarszczek. Jak więc sprawdził mi się ten produkt? Krem znajduje się w tubce mieszczącej 15 ml produktu. Jest zakończona precyzyjnym dzióbkiem. Otwór dozujący jest naprawdę niewielki, co zapobiega wyciśnięciu zbyt dużej ilości produktu na raz. Dzióbek jest zabezpieczony klasyczną nakrętką, na której mimo małego rozmiaru można stabilnie postawić tubkę. Warto wspomnieć, że opakowanie zostało wykonane z trzciny cukrowej, które nadaje się do recyklingu. Również kartonik, w który została zapakowana tubka, pochodzi w 90% z makulatury. Także nazwa serii "Jestem Eco" jest w mojej opinii jak najbardziej słuszna. Krem jest bezzapachowy. Nic w tym dziwnego, ponieważ w składzie nie ma perfum. Z tego powodu będzie to dobra opcja dla alergików i wrażliwców. U mnie, czyli posiadaczki wrażliwych oczu, krem nie powoduje negatywnych efektów takich jak podrażnienie, pieczenie, szczypanie czy łzawienie. Odżywka ma białą barwę. Jej konsystencja jest zarazem lekka, jak i bogata. Produkt łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania. Nie zostawia tłustej czy klejącej powłoki, a jedynie niemal niewyczuwalną, komfortową warstwę ochronną. Krem zdaje egzamin zarówno w porannej, jak i wieczornej pielęgnacji. Bardzo dobrze nawilża. Na tyle dobrze, że nie czuć przesuszenia skóry przez cały dzień, jak i sprawdza się podczas nocnej regeneracji. Krem wyraźnie wygładza okolice pod oczami (tutaj działanie produktu jest bardziej widoczne, niż w okolicy ust) - widać efekty, ale również pod palcami można poczuć, że skóra jest zmiękczona. Zauważyłam również, że skóra jest bardziej promienna, taka jakby jaśniejsza. Z racji dość młodego wieku (25 lat) moje okolice pod oczami nie są zbyt wymagające, więc nie wiem, jak krem będzie się sprawował w przypadku starszej skóry. Natomiast jeżeli ktoś potrzebuje jedynie dobrego nawilżenia i prewencyjnego działania przed zmarszczkami, to jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża,
    • zostawia lekką warstewkę ochronną, która nie obciąża skóry, a jednocześnie zapobiega przesuszeniom,
    • szybko się wchłania,
    • produkt bezzapachowy,
    • powinien być odpowiedni dla alergików i wrażliwców,
    • wygładza,
    • skóra jest bardziej promienna,
    • skład w 98% pochodzenia naturalnego.
    Wady:
    • brak.
  • 18 listopada 2021 o 14:52
    Widocznie wygładza zmarszczki mimiczne
    W mojej codziennej pielęgnacji twarzy jej ważnym elementem jest aplikacja kremu pod oczy, gdyż akurat w tej okolicy skóra jest bardzo cienka i należy o nią bardzo dbać. Z tego względu, gdy zauważyłam na półce w drogerii produkt Lirene, który nie był kremem pod oczy, ale odżywką, zdecydowałam się go wypróbować. Zwłaszcza, że według opisu na opakowaniu, produkt wygładza mimiczne zmarszczki w okolicach oczu, które już się u mnie pojawiły. Już po tygodniu regularnego stosowania odżywki rano i wieczorem, zauważyłam efekty. Moje zmarszczki mimiczne faktycznie były widzialnie wygładzone. Również produkt dodatkowo zniwelował moje cienie pod oczami, z którymi mam dosyć duży problem. Co warto zaznaczyć skóra w okolicach oczu przez cały czas stosowania tej odżywki była o wiele lepiej nawilżona niż przed rozpoczęciem jej stosowania. Osobiście jestem bardzo zadowolona z efektów, które daje stosowanie produktu od Lirene. Wydajność produktu również jest duża. Przy regularnym stosowaniu(codziennie rano i wieczorem) odżywka wystarczyła mi na 3 miesiące. Efekty stosowania odżywki są na prawdę widoczne, dlatego zdecydowanie ją polecam. Również sama na pewno jeszcze nie raz ją zakupię, zwłaszcza, że nie jest bardzo droga. Na promocji można ją zakupić za niecałe 17 zł.
    Zalety:
    • widoczne wygładzenie zmarszczek mimicznych
    • zniwelowanie cieni pod oczami
    • duża wydajność
    • polepszenie się stanu skóry - jest wygładzona i nawilżona