Oliwki dla dzieci

Babydream Extra Sensitives Pflegeol Oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt i dzieci

• 24 lutego 2025 o 14:06
    Dobra oliwka i wielofunkcyjna
    Ta oliwka według mnie ma wielofunkcyjne zastosowanie. Począwszy od stosowania na skórę małego dziecka a skończywszy na pielęgnacji skóry osoby dorosłej. Oliwka ta wspaniale nadaje się do stosowania na skórę niemowląt. Sprawia, że skóra dziecka jest mięciutka w dotyku i wygładzona. Znika sucha skóra oraz inne niedoskonałość. Za pomocą tej oliwki, można również zrobić masaż małemu dziecku, o czym wspominała niegdyś moja położna. Poleciła ten produkt do masażu, by niemowlę było rozluźnione i uspokojone po wieczornej kąpieli. Skóra dziecka na tę oliwkę reaguje bardzo dobrze. Nie jest w żadnym wypadku podrażniona ani zaczerwieniona. Jest odpowiednio napięta i przyjemna w dotyku. Osobiście, stosuję tę oliwkę również w dość nietypowy sposób, ponieważ zmywam za jej pomocą swój makijaż. Wszystko dlatego, że oliwka ta ma super skład i wiele dobroczynnych składników dla skóry zarówno dziecka, jak i dorosłych. Olejami czy oliwką, zmywam makijaż już od kilkunastu lat i uważam, że jest to doskonały sposób na pozbycie się tuszu, podkładu, szminki itp. Oczywiście, po użyciu tej oliwki należy oczyścić twarz żelem bądź innym kosmetykiem na bazie wody, co sprawia, że skóra jest wspaniale oczyszczona i mięciutka. Polecam serdecznie.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Niska cena
    • Duża pojemność
    • Dostępność
    • Wysoka jakość
    SandriQ
    14 listopada 2024 o 10:03
    Wszechstronna
    Babydream to jedna z najstarszych marek Rossmanna. Ma bardzo bogatą ofertę skierowana dla niemowląt w której znajdziemy nie tylko kosmetyki,ale także artykuły pielęgnacyjne czy posiłki. Przyszłe mamy też znajdą coś dla siebie. Produkt skierowany jest dla dzieci,ale wiadomo że nic nie szkodzi,żeby użyć go na sobie.Tymbardziej ,gdy występują jakieś uczulenia czy alergie i potrzeba odskoczni. Oliwka mieści się w butelce o pojemności 250 ml. Jest to plastikowy pojemnik zwężany ku górze w biało- zielonej kolorystyce. Nieprzeźroczysty ,ze zdejmowaną nakładką z porządnym zamknięciem z klapką. Zdobi go z przodu etykieta z uroczymi,dziecięcymi obrazkami,ta z tyłu posiada opisy oraz notkę w języku polskim. Jest to produkt niemiecki ,więc pozostałe opisy na opakowaniu są właśnie w zagranicznym dialekcie. Pod spodem wydrukowano datę ważności. Oliwka składa się z mieszaniny kilku olejów: ze słodkich migdałów,shea,nasion słonecznika,wzbogaconej wit E. Szkoda tylko,że nie ma informacji czy użyte oleje były poddane rafinacji,ale wydaje mi się,że tak. Produkt jest wegański. Niby zwykły produkt,ale niezwykle delikatny dla skóry,bez obaw użyłabym jej do pielęgnacji skóry dziecka. Lejąca,tłusta,ale wyraźnie mniej niż inne podobne produkty,niebarwiona i prawie bezzwonna z wszechstronnym ,pielęgnacyjnym zastosowaniem. Idealna do nałożenia zaraz po kąpieli,bo wspaniale natłuszcza i wygładza naskórek,może nie wchłania się jakoś turbo dobrze,ale np.mi daje świetny rezultat zadbanego, gładkiego ciała. Pomogła mi uporać się z łuszczeniem skóry po lecie,gdy opalenizna mocno zaczęła schodzić. Świetnie koi naskórek czy to po goleniu, przesuszeniu,uczuleniu. Moją zmorą jest skóra na dolnej części nóg,szczególnie odczuwam to zimą.Muszę tego pilnować,bo bardzo szybko wygląda na przesuszoną, napiętą i tworzy się na niej taka 'rybia łuska'i w tej kwestii oliwka pomaga mi utrzymać skórę w miarę dobrej kondycji. Najbardziej lubię ją używać jesienią i zimą w rutynie pielęgnacyjnej wieczornej,ale zauważyłam,że fajnie działa,również stosowana latem,gdy po całym dniu kontaktu z promieniami słonecznymi nałożę ją na skórę,czuję wtedy tę regenerację. Kolejno oliwka sprawdza mi się do masażu klasycznego lub antycellulitowego,daje świetny poślizg bez podrażnienia skóry. Wlewam ją do wanny przy dłuższej relaksującej kąpieli ,szybko wtedy przynisi to ulgę podrażnionej skórze. Przy typowym spa dla stóp ,lubię wymoczyć je w misce z dodatkiem oliwki,na maxa mnie to odpręża. Znalazłam również dla niej zastosowanie dla włosów. Wystarczy ,że dodam ją do maski lub zrobię olejowanie solo i włosy wtedy dużo lepiej wyglądają po umyciu. W mojej dbałości o skórę najlepiej sprawdza się na przemian nawilżanie i natłuszczanie,dlatego ta oliwka jest dla mnie świetnym odkryciem. Jedyną niedognością może być jednak to,że jak to oliwka bardzo tłuści opakowanie,no ciężko ,żeby tak się nie stało,no i przez to nalepki się odklejają,druk brudzi ręce i całość wygląda nieestetycznie. Myślę też ,że łatwo ją przelać w dłoni,chyba że ktoś jest wyjątkowo ostrożny. Produkt jest łatwo dostępny w stałej ofercie w Rossmann. Należy do wyjątkowo wydajnych kosmetyków w porównywalnie do tego niskiej cenie.
    Zalety:
    • Działanie❤️
    • Wydajność❤️
    • Dostępność❤️
    • Cena❤️
    Wady:
    • Typowe 'oliwkowe 'dzialanie na opakowanie
  • 16 lipca 2024 o 19:46
    Opakowanie tej oliwki jest niewybaczalne
    Tytuł tej recenzji nie może być inny gdyż absolutnie mi się w głowie nie mieści dlaczego tak dobry produkt jest tak zbiedzony poprzez nadanie mu takiej formy opakowania która uniemożliwia normalne funkcjonowanie i dozowanie produktu szczególnie w obecności małego dziecka do skóry którego została przeznaczona. Opakowanie z którego wycieka produkt tak tłusty zalewając całą butelkę, lejąc się po dłoniach a nie na skórę dziecka skreśla szybkie użytkowanie przy dziecku kiedy to spieszymy się aby szybko nasmarować maluszka. Nie wiem kto to wymyślił ale nie gra to dobrze i jest upierdliwe. Kosmetyk staje się mało wydajny gdyż połowę wylewamy i nie da się już tego uratować (nie wspomnę nawet o plamach na pościeli). Wielka szkoda bo tak dobry jakościowo produkt dobrze dba o skórkę dziecka, natłuszcza ale nie pozostawia nadmiernej tłustości bo ładnie się wchłania. Ma praktycznie niewyczuwalny zapach i dobry skład. Skóra mojego dziecka bardzo lubi ten produkt ale niestety nie używamy go za często. Na plus również dobra cena i dostępność w Rossmannie.
    Zalety:
    • Cena, skład, dostępność
    Wady:
    • Wadliwa i źle skonstruowana butelka po której produkt się leje
  • 23 lutego 2023 o 12:48
    Świetna oliwka z niewygodną butelką
    Jako jedna z niewielu oliwek nie posiada substancji zapachowym. Zaskakująco szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej ani tłustej warstwy na skórze. Oliwka ma krótki skład, bez zbędnych substancji. Największym minusem jest opakowanie, na pierwszy rzut oka wygląda na wygodne, ale przy stosowaniu produkt zalewa butelkę i rozpuszcza tusz na naklejce. Przelałam ją do szklanej butelki z atomizerem. Nie wiem czy tak samo wygląda to w przypadku innych oliwek, szkoda, że nie ma wersji z atomizerem albo pompką.
    Zalety:
    • skład
    • brak zapachu
    • działanie
    Wady:
    • opakowanie (oliwka po otwarciu zalewa całą butelkę)
  • 12 lutego 2022 o 19:05
    Bardzo się lubimy
    Wybrałam ją spośród innych oliwek ze względu na skład. Bardzo cenię brak zapachu, a przynajmniej nie jest on uciążliwy. Idealnie się wchłania nie pozostawiając na ubrankach Dzidziusia tłustych plam. Nie uczuliła, nie podrażniła, robi to co ma robić - nawilża skórę Malucha i sprawia, że jest mięciutka i milutka. Jest bardzo wydajna! Od października 2021 r. (a piszę to w połowie lutego 2022 r.) nie zużyliśmy jeszcze całego opakowania, a kolejne czeka już w zapasie. Co prawda nie używam jej po każdej kąpieli, bo co któraś odbywa się w olejku migdałowym i już wtedy nic nie nakładam na Dzidziusia, ale jednak większość myć jest w płynie do kąpieli, więc oliwka leci od szyi do dołu! Takie kosmetyki dla bobasów to ja cenię.
    Zalety:
    • brak mocnego zapachu
    • skład
    • wchłanianie
    • cena do jakości
    • śliczna grafika
    • wydajność!
    • nie pozostawia tłustych śladów
    Wady:
    • Nie ma :)