Bardzo lubię, świetny kosmetyk.
Kosmetyki Babydream bardzo lubię za naturalny, prosty i ładny skład. Moim hitem jest klasyczna wersja oliwki, ale będąc jakiś czas temu w Rossmann zauważyłam, że są jeszcze inne, które postanowiłam wypróbować na sobie. Tak w ruch poszła wersja dla wrażliwej skóry.
#OPAKOWANIE
Oliwka jest zapakowana w butlę na zatrzask, pojemność 250ml, więcej niż zwykle jest w oliwkach. Butla ma super szatę graficzną, o wiele ładniejsza niż jakiś czas temu. To zwierzątko na zielonym tle jest urocze, nawet dla osoby w moim wieku. Butla ma odpowiedniej wielkości otwór więc nie wylewa się za dużo oliwki, niestety kształt "dziubka", który jest płaski, sprawia, że nie raz jest zabrudzony kosmetykiem.
#KONSYSTENCJA
Jest typowo olejowa, ale nie jest to tłusta, źle wsiąkająca oliwka, która obtłuszcza wszystko tylko nie skórę. Dla mnie konsystencja oliwek Babydream to jedna z najlepszych, bo nie dość, że łatwo się rozprowadza to jeszcze szybko się wchłania, nie oblepia, nie brudzi ubrań itd.
#ZAPACH
Tu zapachu prawie, że nie wyczuwam, jest neutralny, ale w tym jest jakiś jego urok. Będzie to dobra opcja dla niemowląt, osób, które są wrażliwe na jakies zapachy, ale też dla kogoś, kto używa innych zapachowych kosmetyków i nie chce by te zapachy się ze sobą kłóciły.
#DZIAŁANIE
Oliwka sprawdza się u mnie świetnie, dla mnie to kosmetyk, który zawsze musi być w szafce w pogotowiu. Oliwka bardzo dobrze nawilża moją skórę, jest ona niesamowicie miękka, gładka, miła w dotyku, przestaje być przesuszona, szorstka. Przy regularnym używaniu widać, że staje się bardziej elastyczna. Dodatkowo jest nabłyszczona, lubię ten efekt na skórze, zwlaszcza latem. Oliwka niweluje uczucie ściągania po kąpieli. Skóra jest odżywiona, zdrowsza. Mogę spokojnie nakładać ma ogólne części ciała i u mnie nic się nie dzieje, nie zapycha porów na dekolcie/plecach itd. Do włosów/u dziecka nie używam. Dla mnie to prawdziwe ukojenie dla skóry kiedy potzrbuje mocnego nawilżenia.
#NIEPORZĄDNE
Mnie oliwka nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych, nie zapycha, nie powoduje zaskorników na plecach/dekolcie, nie brudzi ubrań, nie wysusza i nie obciąża skóry.
#SKŁAD
Dla mnie oliwka ma jeden z lepszych składów wśród oliwek dostępnych w sklepie, prosty, bez parafiny, za to ma olejek różany (w sumie szkoda, że nie ma takiej nuty zapachowej). Do tego jest krótki co też jest plusem.
#WYDAJNOŚĆ
Umnie oliwka stosowana codziennie starcza na jakieś 3 miesiące, kiedy używam zamiennie z balsamem jest to dłużej.
#CENA
Uważam, że jak na oliwkę, która ma rewelacyjne działanie, świetny skład, pojemność 250ml (zwykle mają oliwki po 200) to cena ok 10 zł (osoby z kartą rossnet maja często zniżki) to jest bardzo tanio.
Zalety:
- Świetnie nawilża
- Skóra jest miękka i gładka
- Skóra jest elastyczna
- Skóra jest mniej szorstka, sucha
- Konsystencja
- Neutralny zapach
- Szata graficzna
- Cena
- Nie powoduje pieczenia
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza
- Nie powoduje zapychania
- Mogę używać na ogólną skórę