Maseczki klasyczne

Origins Out of Trouble, 10 Minute Mask to Rescue Problem Skin Maseczka oczyszczająca

millane
    26 listopada 2023 o 21:31
    Intensywny zapach
    Maseczka oczyszczająca dedykowana do skóry tłustej. Oczyszcza pory, zostawia skórę gładką i oczyszczoną. Jej działanie nie jest bardzo agresywne, nie przesusza i nie podrażnia, ale ma bardzo mocny, intensywny jakby mentolowy zapach. Nie jestem bardzo wrażliwa na zapachy, moja skóra nie ma skłonności do podrażnień, a jednak zaczęły mi łzawić oczy i zapach mi przeszkadzał. Raczej nie będzie odpowiednia dla wrażliwych cer i osób wyczulonych na zapachy.
  • 5 czerwca 2023 o 12:33
    Moja ulubiona maska z Origins, rzeczywiście oczyszcza i nie zostawia suchej skóry, nie lbuię tylko ceny tego produktu ale może będę nadal kupować
    Po raz pierwszy kupiłam maseczkę Out of Trouble jakieś 6-7 lat temu. To jest naprawdę dobry produkt. Używałam tylko w gorsze dni, kiedy czułam, że moja skóra potrzebowała dogłębnego oczyszczenia. Zazwyczaj ok. 2 - 3 razy w miesiącu. Co ciekawe ten produkt pomimo zawartości kwasu salicylowego nie wysusza twarzy. Sama posiadam skórę, suchą, wrażliwą i zaczerwienioną. Ten produkt zawsze dobrze się sprawdzał, oczyszczał, minimalizował nawet jakieś niewielkie wypryski, nigdy nie podrażnił. Lubię maseczki Origins ale nie lubię, że firma w ostatnich latach przeszła z pojemności maseczek z 100 ml do 75 ml przy jednoczesnym znacznym wzroście ceny. To jest dobry produkt ale jego cena jest dla mnie za wysoka. Nie wiem, czy kupię kolejne opakowanie, ostatnie co prawda starczyło na 2,5 roku ale obecnie wolę bardziej używać peelingów kwasowych.
    Zalety:
    • oczyszcza i nie wysusza skóry
    • minimalizuje widoczność wyprysków
    Wady:
    • wysoka cena
    • zmniejszające się opakowanie przy jednoczesnym wzroście ceny (kiedyś 100 ml kosztowało 80 zł, obecnie jest to ok. 130 zł za 75 ml)
  • 30 maja 2023 o 14:14
    Bardzo dobrze oczyszcza skórę
    Pomimo niewielkiego opakowania jest dosyć wydajna. Po nałożeniu na skórę delikatnie przypieka i chłodzi (jakby zawierała w sobie mentol), ma do tego miętowo-ziołowy zapach. Po kilku minutach dosyć mocno zasycha, jednak dobrze się zmywa i na etapie zmywania można wykonać delikatny masaż ponieważ posiada peelingujące drobinki. Skóra po zmyciu jest mega czyściutka i matowa, pory są odblokowane i gotowe na przyjęcie składników aktywnych bądź solidną porcję nawilżenia. Często używam jej na dzień przed jakimś wyjściem i zawsze przysusza mi "niespodziewanych przyjaciół", który pojawiają się na skórze na dzień przed imprezą :) Jest dosyć gęsta, więc nie potrzeba wyciskać aż tak dużo. Nie wysusza skóry.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • uczucie chłodzenia (ja akurat je lubię, komuś może to przeszkadzać)
    • bogata formuła
  • 25 lutego 2022 o 22:51
    Może być
    Hmmm ta maska, podobnie jak węglowa nie daje zbyt dużych efektów u mnie. Rzeczywiście matuje, może delikatnie zwęża pory. I to właściwie tyle. Wiec chyba trochę za mało jak za tę cenę.
    Zalety:
    • Matuje
    • Troszkę zwęża pory
    • Wydajna
    Wady:
    • Nie zmniejsza doskonałości
  • 10 grudnia 2020 o 14:46
    Można spróbować
    Producent obiecuje bardzo dużo, w moim odczuciu trochę za dużo. Mam cerę dość problematyczną i miałam nadzieję, że ta maska będzie moim wybawieniem, ale tak się nie stało. Rzeczywiście produkt bardzo dokładnie oczyszcza i nie zapycha porów, a produkt sam w sobie jest dość wydajny. Nie zauważyłam jednak pozytywnego wypływu na pojawiające się wypryski. Poza tym zapach jest dość specyficzny, dla niektórych może być nawet czynnikiem odpychającym. Pociłabym bardziej zakup miniatury zamiast pełnej wersji produktu, aby upewnić się, czy będziemy w stanie go używać. Cena, jak w przypadku większości produktów marki ORIGINS, trochę wygórowana.
    Zalety:
    • Działanie oczyszczające