Tusze do rzęs

Bourjois Eye Catching Mascara Pogrubiający i podkręcający tusz do rzęs

Bourjois Tusz do rzęs EyeCatching 8ml

Nasi użytkownicy zostawili 154 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

WikaS2
    13 czerwca 2024 o 14:01
    Słaby produkt
    Opakowanie przyciąga wzrok natomiast produkt okazał się rozczarowaniem. Przede wszystkim skleja rzęsy, tworząc grudki. Dodatkowo tusz odbija się pod oczami po 30 minutach od nałożenia.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • skleja rzęsy
    • odbija się pod oczami
  • 30 marca 2022 o 20:16
    Może być
    Tusz zachęcił mnie opakowaniem, które daje wrażenie dużej pojemności i ciekawym kształtem szczoteczki. Szkoda, że ma pojemność tylko 6 ml, choć opakowanie sprawia wrażenie jakby było go min 10. Takie optyczne oszustwo. Szczoteczka jest wygięta, po wewnętrznej stronie płaska, po bokach i stronie zewnętrznej ma gęste i długie włosie. W 1 kroku nakladalam tusz płaską strona, w 2 bokiem / zewnętrzna strona próbowałam rzęsy rozdzielić. Niestety tuszu na początku nakłada się dużo, szybko schnie i potem ciężko o rozdzielenie. Podkręca, pogrubia, ale skleja. Nie polubiłam go.
  • 8 listopada 2021 o 19:52
    Nie polubiliśmy się...
    Obietnice były ogromne patrząc na szczoteczkę i opis. Piękny czarny kolor - tego nie można zaprzeczyć, ale na tym niestety koniec pozytywów moim zdaniem. Skleja rzęsy, przez pierwsze dwa tygodnie strasznie brudzi całe oko (bardzo mokry), po upływie 3-4 tygodni suchar w opakowaniu. Mam rzęsy raczej długie i gęste, podkręcone. Ten tusz robił mi kleksy przy malowaniu, po upływie kilku godzin się osypywał. Zazwyczaj tusze wytrzymują mi około 3 miesięcy, ten nie wytrzymał w zasadzie próby miesiąca ( jak mam co 5 minut zaglądać do lustereczka czy przypadkiem nie wyglądam jak panda to wolę sobie tusz odpuścić). Niestety, nie wart swojej ceny.
    Zalety:
    • Głęboki czarny kolor
    • Brak smrodku :)
    Wady:
    • Na początku bardzo mokry
    • Szybko zasycha
    • Kruszy się
  • 10 sierpnia 2021 o 23:23
    Nie dla mnie.
    Ja: Mam rzęsy bardzo długie i ciemne, na końcach mają nieco jaśniejszy odcień. Nie są gęste, ale za to podkręcone ku górze. Oczekiwania: Zagęszczenie i brak nadmiernego wydłużenia rzęs. Opakowanie: Czarne, przyjemne dla oka. Dość oryginalne za sprawą wypukłego kota na zakrętce. Sama szczoteczka jest klasyczna z włosia, wygięta by dobrze podkręcić rzęsy. Opakowanie jest wykonane solidnie, w kosmetyczce czy wrzucone luzem do torebki nie zużywa się, nie ściera i nie niszczy. Powiedziałabym, że to dość eleganckie opakowanie. Producent postawił na luksus i to mu się udało. Wrażenia: Tusz przyjemnie pachnie, nie jest to zapach drażniący i nachalny. Nie jest też charakterystyczny dla innych tego typu produktów. Jest w kolorze intensywnej czerni za co ogromny plus. Zaraz po otwarciu jest koszmarny w konsystencji, po tygodniu natomiast zmienia się ona diametralnie, na plus. Niestety na moich rzęsach nie zdziałał cudów – nie widziałam spektakularnego pogrubienia i wydłużenia, a tylko sklejenie i grudki. Podczas aplikacji nie jest łatwy i przyjemny, a później rozmazuje się. Dość często mam poodbijany tusz na okularach. Bardzo ciężko nim nadbudować kolejne warstwy. Nie podrażnia oczu, nie kruszy się w ciągu dnia. Demakijaż natomiast jest łatwy i bez większych problemów. Myślę, że kształt szczoteczki może być problematyczny dla mniej wprawionych osób. Bardzo dużym minusem też jest zasychanie produktu w opakowaniu. Po około miesiącu zupełnie zmienił swoją konsystencję i nie było możliwości używania go. Ja miałam znacznie większe oczekiwania w stosunku do tego produktu i jedyne z czego się cieszę to fakt, że kupiłam go w promocji. Gdybym zapłaciła za niego regularną cenę byłabym zawiedziona.
    Paenka
    27 maja 2021 o 12:44
    Strasznie skleja!
    Nieznoszę go. Strasznie skleja rzęsy. Efektu kociego oka na sto procent nie daje - przynajmniej na długich, prostych rzęsach - nic z nimi w zakresie modelowania kształtu nie robi... no poza sklejeniem. Niewygodna szczoteczka - zawsze umazałam sobie nią kącik oka. Konsystencja tuszu jakaś taka gęsta, jakbym pastą malowała rzęsy. Faktycznie czerń jest smolista - jak ktoś lubi to będzie zadowolony. Nie moja bajka. Leży w szufladzie .. nie wiem na co czekam z wyrzuceniem go :/