Lilliputz Lilliputz Shampoo & Dusche (Szampon i żel pod prysznic dla dzieci)

Vegusia
    11 kwietnia 2010 o 14:31
    Mile wspominam
    Przykro bardzo, że Rossmann go już wycofał, a nowych szamponów i żeli jeszcze nie próbowałam. Przyznaję, iż miałam wrażenie, że lekko "podsuszał" skórę podczas prysznicu, ale za to cudownie działał na moje włosy. Nie zmiejszył przetłuszczania (lecz tego nie moge od niego wymagać), ale za to włosy były bardziej puyszyste, mega lśniące, miękkie i przyjemne w dotyku. Więc w kwestii szamponowej niemal same plusy. Wykazywał niestety słabą wydajność, ale niska cena to rekompensowała. Butelka śmieszna, ale dla dzieci jak znalazł :) Zapach chemiczny, ale całkiem przyjemy. Plus również za to, że mnie nie uczylił. Używam tego produktu od: jakiś czas temu, nieregularnie, przez około dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
    emma-e4
    8 stycznia 2010 o 12:21
    pyszny i delikatny
    genialny kosmetyk do wszystkiego - uzywałam do włosów, ciała, twarzy, higieny intymnej- żadnego podrażniania, wysuszania, uczuleń - a trzeba przyznać, że przy tej cenie trudno znaleźć kosmetyk dla wrażliwej skóry, bez SLS, konserwantów, barwników zapach niby intensywny, ale nie powoduje podrażnień - i jest to prawdziwy zapach maliny - nie doskonale udawanej maliny a`la malinowa mamba, tylko świeżej maliny prosto z krzaka, ma nawet tą naturalną kwaskowatość, mniam pieni się dość słabo, jak wszystko bez SLS,daje czasem wrażnie mazania się czymś glutowatym, ale uzywany na myjkę pieni się już dobrze nie daje uczucia takiego dokładnego oczyszczania, jakie można uzyskać przy pomocy agresywnych żeli do mycia, ale jednak myje dobrze skóra bez uzycia balsamu po nim zachowuje nawilżenie, nie jest może tak miekka i gładka jak po balsamie, ale naturalna, nieściągnięta, nie łuszczy się chyba najgorzej sprawdza się na włosach - pieni słabo, więc biorę go dużo (3 razy więcej niż na całe ciało), włosy niby rozczesały sie dobrze, ale przy zmywaniu sprawiały wrażenie szorstkich, polecam nie tylko dla wielbicielek owoców, sprawdzi sie na każdej wrażliwej skórze Używam tego produktu od: parę miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
    Silwena
    27 sierpnia 2009 o 19:22
    średni we wszystkim
    Mam tłuste włosy, on je słabo domywa, dopiero za 2gim myciem pod rząd, czyli po bezposrednim 2gim nałożeniu go na włosy zaczyna sie ładniej rozprowadzac i dopiero po takim podwojnym myciu włosy są w miarę umyte Średnio pachnie, brzydko w sumie, ale znośnie, średnio się pieni, toporny na włosach, jest niewydajny, zarówno jako żel i jako szampon. We włosach zostawia zapach na dłużej, na skórze szybciej zanika, włosy sa poplatane po umyciu, ale zadnych nieprzyjemnosci na nich nie robi. Przetłuszczaja sie jak zawsze - po paru godzinach. Skóry nie domywa zbyt dobrze, szczególnie z balasmów antycell i antyperspirantu, ale czesciej uzywalam go do mycia włosów, (bo musze je myc codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie), więc do codziennej kąpieli, czesciej wolalam uzywac mydła, zeby zel az tak szybko sie nie zuzył, ale i tak zniknął z butli expresowo. Używałam przez : 2,5 tyg Ilość zużytych opakowań: jedno całe
    Ulotka
    23 sierpnia 2009 o 14:22
    nie lubię go
    Irytujący zapaszek, włosy nieprzyjemne w dotyku w trakcie mycia. Żadnej ochrony przed wysuszeniem nie zauważyłam. Są lepsze szampony dziecięce bez SLS-a. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
  • 14 lipca 2009 o 18:04
    Oczywiście KWC
    Ach, te malinki. Bosko pachnie, acz trochę chemicznie. Jako szampon: Pieni się średnio, pianą nie dorównuje szamponom z SLS do których chyba nie wrócę już. Trzeba trochę go na rękę nabrać żeby dobrze się myło. Ze zmyciem też nie ma problemu. Nie wysusza mi skóry głowy jak i włosów. Włosy nie są po nim całkiem matowe jak to bywało z SLSami. Nie swędzi mnie również po nim głowa. Malinowy zapach długo się utrzymuje. Jako żel: Raczej średnio. Mało wydajny, nie pieni się wcale. Minimalnie wysusza skórę. Taki /se/.Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno