Maseczki klasyczne

Origins Mega-Mushroom, Relief & Resilience Soothing Face Mask Kojąca maska do twarzy

• 1 lutego 2024 o 17:45
    Bardzo udana skuteczna nawet przy ATS
    Jedna z lepszych masek jaką miałam okazję mieć. Dostałam ją w zestawie od koleżanki i byłaś sceptycznie nastawiona do takich produktów. Jednak już po pierwszym użyciu moja skóra jakby odżyła . Miło że często mam nawrót ATS , bardzo dobrze nawilżyła mi twarz . Sprawiła , że skóra nawet po zakończeniu całego opakowania , jeszcze jakiś czas była odpowiednio nawilżona , gładka i miękka . Zniwelowała mi też widoczne zmiany potrądzikowe co też oczywiście na plus . Konsystencja nie jest zwarta ale też nie rzadka , odpowiednia album nałożyć już niewielką ilość aby działała . Może zapach taki lekko trawiasty grzybowy nie każdemu podpasuje mi odpowiadał .
    Zalety:
    • Regeneracja
    • Długotrwałe Nawilżenie
    • Zniwelowanie zmian potrądzikowych
    Wady:
    • Dostępność
  • 12 września 2023 o 11:39
    Origins Mega-Mushroom Mask
    Rewelacyjna maska, która łagodzi, koi oraz redukuje zaczerwienienie skóry już po pierwszym użyciu. Maseczka idealnie sprawdzi się po opalaniu, depilacji oraz woskowaniu. Dodatkowo posiada bardzo przyjemny, świeży zapach.
    Zalety:
    • przyjemny, świeży zapach
    • przynosi ulgę już po pierwszym użyciu
    U konsultantki
  • 25 lutego 2022 o 22:35
    Zdecydowanie najlepsza od Origins
    Jest to zdecydowanie najlepsza maska od Origins. Uwielbiam używać jej na lato, na przesuszoną i zmęczoną od słońca skórę. Efekt jest bardzo dobry, jednak uważam, ze cena jednak zdecydowanie za wysoka. Ja posiadam próbkę 15 ml. Co prawda jest baaaardzo wydajna. Ale czy maska jest warta aż 200 zł? Nie sądzę
    Zalety:
    • Nawilża
    • Koi podrażnioną skórę
    • Rozświetla
    • Daje uczucie miękkiej nawilżonej i zdrowej skóry
  • 1 stycznia 2019 o 23:33
    Natychmiastowy efekt!
    To najlepsza maska z tzw. "wyższej półki" jaką testowałam w ostatnich miesiącach. Efekty widoczne są już po pierwszym użyciu! Jeżeli chodzi o produkty marki Origins to do tej pory od czasu do czasu kupowałam maskę oczyszczającą w różowej tubce, w trakcie ostatnich zakupów w Sephorze postanowiłam zakupić 4 kapsułki kojącej maski z grzybami. Już sam skład ekstrakty z grzybów cordyceps i reishi zachęca do jej wypróbowania! Maska ma kremową konsystencję oraz przyjemny świeży (delikatnie ziemisty) zapach, po nałożeniu na skórę przez pierwszych kilka sekund odczuwać można delikatne pieczenie, które po krótkiej chwili ustępuje. Mniej więcej po 20 minutach po maseczce nie ma ani śladu - moja mieszana cera wypija ją niemalże do zera. Po zmyciu produktu z twarzy skóra wygląda jakby narodziła się na nowo - jest ukojona, dogłębnie nawilżona i rozświetlona. Nie pamiętam kiedy ostatnio zdarzyło mi się używać tak skutecznej maski kojącej... Produkt nie podrażnia, nie zapycha ani nie uczula dlatego też świetnie sprawdzi się u osób dosłownie z każdym typem skóry, począwszy od suchej i wrażliwej aż po cery mieszane, które w okresie grzewczym stają się nieco bardziej przesuszone. Na plus również wydajność jedna kapsułka spokojnie wystarczy na 2-3 aplikacje. Koszt pojedynczej kapsułki to 16 zł, biorąc pod uwagę jej działanie to niewiele. Polecam, na prawdę watro ją wypróbować!
    AnulaQa
    12 grudnia 2018 o 11:56
    Fenomenalna!
    Jestem zaskoczona jakością tej maski. Całe szczęście, że Sephora oferuje w sprzedaży 10ml mini kapsułki, dzięki czemu możemy spokojnie przetestować wiele rodzajów masek, jakie ma w swojej ofercie Origins, nie wydając jednorazowo majątku na poszczególną tubkę. Któregoś razu, jakoś tak bez przekonania, dorzuciłam miniaturę do zamówienia, ot tak byle tylko dobić do darmowej dostawy. Mam cerę mieszaną, cienką, delikatną. Jestem po 30-tce. Moja skóra w okresie grzewczym, domaga się szczególnego traktowania. Potrzebuje regeneracji, ukojenia, nawilżenia. Ta maseczka daje mi to wszystko jednocześnie! I nie jest to efekt krótkofalowy. Skóra przez kilka dni jest ładnie odżywiona, ukojona, taka wypełniona od środka. 10 ml kapsułka wystarczyła mi na 4 użycia. Maska wchłonęła się niemal do zera. Konsystencja jest dość gęsta, kremowa, a jednocześnie aksamitnie gładka. Dobrze się rozprowadza, pozwala na wydajne użycie produktu. Zapach naturalny, ale nienarzucający się, lekko trawiasty, lekko błotny, delikatnie pieczarkowy. Maska koloru zgnito- zielonkawego. Producent nie koloryzuje, ani nie próbuje mijać się z prawdą. Maska faktycznie: + koi, odpręża + nawilża + regeneruje + upiększa + wzmacnia + redukuje zaczerwienienia przy czym co ważne, nie zapycha! nie oblepia skóry, nie obciąża jej Muszę przyznać, że używałam już wielu masek Origins. Klasyczna, zielona Drink up (jest dobra, aczkolwiek czuć ją było na twarzy i ma skłonności do zapychania, dla mnie zbyt bogata) biała 10 minutówka (nie wywarła na mnie zbyt dużego wrażenia, ot zwykła maseczka) różowa z glinką (wydajna, skuteczna, bardzo dobrze oczyszcza i widocznie rozjaśnia, tyle, że dość szybko wysycha) i zielona grzybkowa. I ta ostatnia jest najlepsza! Nic dziwnego ma w sobie algi, które dobrze wpływają na stan mojej skóry, jeszcze się na algach nie zawiodłam, choć pewnie akurat w tym przypadku to grzyby których nazw nie potrafię wymówić, robią całą robotę. Przyznaję, że mam ochotę na więcej, coś mi się zdaje, że cała ta seria grzybkowa jest fenomenalna. Póki co skupię się na mini kapsułkach po 15 zł sztuka, bo cena pełnej tuby wprawia mnie w lekkie osłupienie. Może kiedyś...
    Zalety:
    • działanie!!! robi cuda
    Wady:
    • kosmiczna cena