Balsamy do ciała

SPN Nails Elixir Hand & Body Lotion Balsam do ciała i rąk (różne rodzaje)

thequre
    12 stycznia 2023 o 10:22
    Obłędny zapach, ale właściwości już niekoniecznie...
    Omawiam Balsam Miss Nails (zapach inspirowany wodą perfumowaną Miss Dior) Balsam otrzymałam w prezencie. Ofiarowująca osoba nie wiedziała, że wolałabym dostać lotion o nutach zapachowych Chanel Mademoiselle ;), ale przyznam szczerze, że dzięki prezentowi i pięknemu jego zapachowi zapragnęłam znowu zakupić Miss Dior! Otóż to, co jest w tym lotionie najlepsze, to właśnie jego piękny i niebywale trwały zapach, który bardzo długo utrzymuje się na skórze. Chyba nigdy, żaden balsam (nawet oryginalny Chacanel Mademoiselle lotion ) nie pachniał tak intensywnie. Sam balsam bardzo dobrze się wchłania, ale niestety nie zostawia skóry dobrze odżywionej, nawilżonej. Raczej jego działanie jest krótkotrwałe, tak jakby wnikał w skórę, zostawiał na niej zapach i znikał. Dlatego uważam, że to świetny balsam, ale tylko przed jakimś wyjściem, żeby pięknie pachnieć, ale aby właściwie zadbać o skórę, to już niekoniecznie. Nie ma też wcale rewelacyjnego składu, dlatego wystarczy zakupić np. 200 ml i używać od czasu do czasu, przy okazji imprezy;)
    Zalety:
    • Zapach i jego trwałość
    • Świetnie się wchłania
    Wady:
    • Skład
  • 29 października 2020 o 14:37
    Nieziemski zapach, który utrzymuje się cały dzień
    Balsam Miss Nails zakupiłam po wizycie u kosmetyczki. Wówczas miałam na dłoniach oliwkę z tej samej firmy i nie mogłam przestać wąchać dłoni . Ten zapach był tak piękny i mocny, ale nie przesadnie - głowa mnie nie bolała od niego ;) Po wizycie od razu zaczęłam go szukać i znalazłam za około 35 zł. Cena wydaje się być wysoka, ale dzięki jego wydajności wychodzi naprawdę tanio. Co do najważniejszego zadania balsamu - dobrze nawilża, a w polaczeniu z oliwka, ręce są aksamitne i miłe w dotyku . Dodatkowo opakowanie jest bardzo ładne i eleganckie, a balsam posiada pompkę dzięki czemu nabierzemy tyle balsamu ile potrzebujemy . Posiadam balsam Miss Nails 200 ml
    Zalety:
    • Zapach ????
    • Nawilżenie
  • 15 października 2020 o 18:52
    Dla mnie bez szału
    Dużo osób zachwyca się tym kremem, dla mnie nie jest taki idealny. Nawilża ręce, szybko się wchłania, ale dłonie nie są po nim jakieś super w dotyku jak po innych kremach. Nie zachwyca także skład. Jedynie zapach ma ładny, chociaż jest tak intensywny, że aż czuć tą sztuczność. Zapach utrzymuje się przez jakiś czas na dłoniach. Ogólnie nie jest zły, ale z pewnością nie kupię go nigdy więcej.
    Zalety:
    Wady:
    • brak oczekiwanych efektów
    U konsultantki
  • 18 sierpnia 2020 o 15:49
    Rewelacyjny długotrwały zapach, a do tego świetnie pielęgnuje skórę ! Polecam
    Za każdym razem, gdy chodzę na wizytę do kosmetyczki na koniec etapu manicure hybrydowego moje dłonie za każdym razem były poczęstowane właśnie produktami SPN. Ich zapach niesamowicie mocny i intensywny sprawił, że nie mogłam wyjść z podziwu jak pięknie i długo pachną moje dłonie. Pokusiłam się i zakupiłam balsam przez stronę. produkty tworzone sa w oparciu o oryginalne nuty zapachowe perfum znanych marek, ja jestem w posiadaniu zapachu Victoria Secret`s Bobmshell nieco słodko - kwiatowego. Za co pokochałam ten balsam? Przede wszystkim za zapach, który jest długotrwały, intensywny niczym najlepsze perfumy. Czujemy go na skórze jeszcze długo po aplikacji. Poza tym trzeba pochwalić go również za pielęgnację, gdyż kosmetyk świetnie nawilża, a przy tym natychmiastowo się wchłania, nie klei się i nie pozostawia tłustego filmu. Nie podrażnia. Szkoda tylko, że jest dostępny wyłącznie on-line .....
    Zalety:
    • mocny, długotrwały i intensywny zapach
    • nawilża
    • pielęgnuje skórę
    • nie klei się
    • wchłania się natychmiastowo
    • lekka konsystencja
    • wyraźne odczucie nawilżenia
    • nie podrażnia i nie uczula
    • bogata gama zapachowa
    Wady:
    • dostępność - wyłącznie online
    Aroola
    26 maja 2020 o 12:04
    Najlepsze!
    Zdecydowanie najlepsze balsamy do rąk na rynku! A to wszystko przez ogromny wybór zapachów inspirowanych popularnymi perfumami jak np. Chanel Chance, Mademoiselle czy Giorgio Armani Yes. Pomimo tego, że skład nie jest naturalny i nie zachwyca, to spełniają swoją rolę - chronią przed mrozem i zimnem. Używałam całą jesień oraz zimę - ani razu nie były suche! Dodatkowo, jeśli połączymy balsam z tymi samymi perfumami - cudownie podbija zapach i otula nim. :) Zawsze kupuję najmniejszą pojemność i przy codziennym użytkowaniu ok. 2-3 razy dziennie starczy na ok. 1,5 miesiąca do 2. Minusem może być dostępność. Ja z nimi pierwszy raz zetknęłam się w salonie kosmetycznym w Warszawie, od tamtej pory albo kupuję w nim lub zamawiam przez stronę spn. Mam już swoje ulubione, używam na zmianę i nie zamienię już nigdy!
    Zalety:
    Wady:
    • Dostępność