WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła

Dove Nourishing Secrets, Restoring Ritual, Handwash with Coconut Oil & Almond Milk Mydło do rąk w płynie

Dove Restoring Ritual

Lothris
    6 marca 2024 o 14:37
    Nie tak wspaniały
    Mydło Dove to must have w naszym domu, ponieważ domownicy mają kiepską tolerancję skórną do innych marek. Stąd próbuję różnych wersji tego mydła, ponieważ ja lubię zmieniać kosmetyki do mycia :) Spodziewałam się identycznych doznań jak przy oryginale, a jest niestety inaczej. Stąd też moja recenzja. Według mnie i członków mojej rodziny, to mydło pozostawia na skórze przyjemny ciepły zapach kokosa i migdałów oraz nie wywołuje podrażnień. Niestety nie radzi sobie z długotrwałym uczuciem pielęgnacyjnym. Dłonie szybciej się wysuszają i nie są tak miłe i wypielęgnowane. Sądziłam, że olej kokosowy i mleczko migdałowe sprawią lepsze cuda, stąd mój zawód. Mam wrażenie, że to tylko zapach, a dobrodziejstw ze składu nie czuć namacalnie na skórze. Jednak mydło w płynie Dove z z Olejem Kokosowym i Mleczkiem Migdałowym to wciąż dobre mydło, które skutecznie i łagodnie oczyści skórę, dodatkowo pozostawiając przyjemny, subtelny zapach. Produkt kupiłam w formie refilla - te widziałam je w lokalnych marketach, oraz w Hebe. Mydło jest wydajne.
    Zalety:
    • Nadaje przyjemny, subtelny zapach
    • Skutecznie oczyszcza skórę
    • Jest dostępny w wersjach refill
    Wady:
    • Słabe działanie pielęgnacyjne
  • 27 lutego 2024 o 20:00
    To mydło jest bardzo dobre
    Mydło dostałam w prezencie w zestawie z innymi kosmetykami marki Dove. Tak ogólnie to marka Dove jest mi trochę obojętna, nie przepadam za ich żelami pod prysznic, ponieważ zostawiają takie mydlane wykończenie i zapach skóry - bardzo ciężko mi to określić. W tym przypadku bardzo, ale to naprawdę bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Mydło Coconut Oil&Almond Milk świetnie nawilża dłonie, nie ma potrzeby korzystania z kremu do rąk. Pięknie pachnie kokosem (uwielbiam tę woń), zapach długo się utrzymuje. I nie zostawia irytującego filmu. Cena regularna jest dość spora. Wolę refille, mam nadzieję, że Dove kiedyś się na nie zdecyduje w tym konkretnym przypadku.
    Zalety:
    • nawilżenie i jedwabistość skóry po użyciu
    Wady:
    • dość drogie
    • brak refilli
  • 8 października 2023 o 19:17
    Bardzo fajne, jedwabiste i delikatne.
    Mydło zakupiłam w Lidlu w jakiejś niskiej cenie. Szukałam akurat czegoś do mycia rąk, a że cena była niska, to się skusiłam. Mydło zapakowane jest w klasyczną butelkę z pompką w białe plastikowe opakowanie. Jest wygodne w użyciu, dobrze dozuje się odpowiednią ilość do mycia. Opakowanie jest ładne, delikatne i schludne, ładnie wygląda na zlewie, a zwłaszcza białym. Co do zawartości. Jest to kremowe mydło, które ma przyjemną, otulająca i jedwabistą konsystencję. Podczas mycia fajnie otula dłonie, ma się wrażenie, że jednocześnie o nie dba. Dobrze się rozprowadza i dobrze myje. Zapach jest kokosowy, ale nie jest to brzydki i sztuczny kokos, tylko ładny i delikatny. Moje dłonie z reguły mają tendencję do przesuszania lub reagowania na podrażniające produkty, ale tutaj nie wystąpiła żadna reakcja alergiczna, żadne podrażnienia. Mydło również nie wysusza dłoni, a to pewnie za sprawą składników pielęgnacyjnych. Ja ten produkt jako wrażliwiec bardzo rekomenduję. Jest to klasyczne i fajne mydło, nie ma tu jakiś spektakularnych efektów, ale jest bardzo przyjemne w użyciu. ZALETY: -nie wysusza skóry dłoni, -nie piecze, nie podrażnia, nie uczula, -niska cena, -ładny, naturalny i delikatny zapach kokosa, -łatwo dostępny. WADY: -dla mnie brak.
  • 18 marca 2023 o 23:20
    Jest super
    Mydło do mycia rąk jest bardzo przyjemne gdyż dłonie są nawilżone oraz fajnie umyte. Ogólnie efekt jest fajny. Zapach jest dla mnie mega sztos. Nie podrażnia ani nie uczula skóry.
    Vixxvia
    18 marca 2023 o 23:05
    Najlepsze!
    Mydło pierwszy raz dostałam chyba w 2021 roku na prezent...Jest mega pachnące. Bardzo uwielbiam rzeczy kokosowe. Bardzo dobrze się pieni i jest takie kremowe. Nawet ci którzy nie lubili mycia rąk teraz polubią. :) Mydło jest w wygodnym opakowaniu. U mnie mino że jest 2023 rok nadal jest. Kupuje je w Rossmanie ewentualnie jak nie ma to zamawiam online. Polecam każdemu najlepsze mydło do rąk w płynie.<3 Oczywiście pachnie kokosem.