WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Płyny do kąpieli

AA Super Fruits & Herbs, Płyn do kąpieli `Opuncja & amarantus`

Iwona_C
    28 czerwca 2024 o 12:59
    Piękny zapach, mega bogaty skład i dobre działanie myjąco - odświeżajace.
    Na płyn trafiłam podczas zakupów w hipermarkecie. Dla mnie ta seria płynów to zupełna nowość wybierałam pomiędzy figą a opuncją jednak po przewąchaniu oby dwóch opakowań do mojego koszyka trafił ten drugi. Opakowanie płynu to prosta przezroczysta dość duża butelka która zawiera 750 ml kosmetyku. Posiada ona niewielką czarną zakrętkę w której umieszczony został dozownik Press, Niestety ten dozownik bardzo szybko rozleciał mi się podczas stosowania, co jednak nie przeszkadza mi nalewaniu płynu do wanny. Na butelce znajdziemy dwie etykiety, przednią z nadrukiem owoców opuncji i kwiatów amarantusa, dodatkowo umiejscowione jest tu logo producenta nazwa wersji zapachowej płynu i informacją że jest to produkt bio i wegański. Druga etykieta zawiera bardzo szczegółowe informacje dotyczące składu płynu jego sposobu stosowania i przeznaczenia. Produkt należy zużyć w w ciągu sześciu miesięcy od otwarcia. Konsystencja jest żelowa , lejąca w transparentno-różowym kolorze, nie nadaje wodzie żadnego zabarwienia. Zapach jest super, bardzo przyjemny słodki owocowo-kwiatowy, jest to taki zapach który uprzyjemnia mi stosowanie kosmetyku oraz czas spędzony w kąpieli. Minusem tego zapachu jest fakt że nie utrzymuje się na skórze zbyt długo i przy kąpieli w wannie jest mało intensywny. Skład z podstawą SLS, ale jest naprawdę mega bogaty znajdziemy tu glicerynę, sacharozę, wyciąg z fig, ekstrakt z opuncji, wyciąg z pączków kwiatów Magnolii, wyciąg z owoców winorośli, sok z liści aloesu, wyciąg z nasion pestek dyni, ekstrakt z ogórka, lecytynę, ekstrakt z nasion szałwii lekarskiej, wyciąg z ananasa, ekstrakt z banana, ekstrakt z owoców maliny moroszki, ekstrakt z maliny właściwej, wyciąg z truskawki, ekstrakt z kiwi, ekstra trzciny cukrowej wyciąg z klonu srebrzystego, ekstrakt ze słodkiej pomarańczy, wyciąg ze stokrotki, ekstrakt z cytryny, kwas glikolowy, kwas winowy, kwas jabłkowy, ekstrakt z lawendy, ekstrakt z korzenia lukrecji, ekstrakt z jabłka, wyciąg z owoców brzoskwini, wyciąg z owoców papai, ekstrakt z szafranu, wyciąg z kwiatów róży , ekstrakt z nasion szarłata , ekstrakt z kwiatów jaśminu, ekstra soku borówki czarnej, ekstrakt z jagód Acaj, dodatkowo barwniki, substancje wpływające na konsystencję, zapach oraz konserwanty z fenoksyetanolem na końcu listy. Tak prawdę mówiąc nie spotkałam się jeszcze z płynem do mycia ciała który ma skład napakowany taką ilością wyciągów, ekstraktów i substancji aktywnych. Natomiast nie widzę tego bogactwa w działaniu pielęgnacyjnym na skórę. Płyn dość dobrze się pieni, jednak jak na płyn do kąpieli wydaje mi się że powinno być tej piany znacznie więcej. Zapach mimo że bardzo przyjemny to jednak jest dla mnie mało intensywny i przy wlaniu nie dużej ilości płynu do wody bardzo słabo wyczuwalny . Chcąc uzyskać intensywny zapach trzeba użyć znacznie więcej płynu co wiąże się automatycznie z zmniejszoną wydajnością tego kosmetyku. Zapach odpręża i relaksuje a płyn odpowiednio dba o ciało. Po kąpieli z jego użyciem nie ma żadnych przesuń, nie ma podrażnień, nie ma uczucia ściągnięcia, ale nie ma też żadnego działania pielęgnacyjnego. Skóra pozostaje w neutralnej kondycji czyli z takiej samej jak przed kąpielą. Ciało jest dobrze oczyszczone, odświeżone, skóra jest delikatnie pachnąca, gładka i przyjemna w dotyku. Podsumowując produkt robi wszystko to co powinien. Myje, pieni się, pachnie, odświeża i nie podrażnia. Najsilniejszą stroną tego kosmetyku jest mega przyjemny zapach dlatego też powrócę do niego ponownie.
    Zalety:
    • piękny zapach owocowo - kwiatowy
    • żelowa konsystencja w ładnym kolorze
    • wystarczająco się pieni
    • uprzyjemnia czas kąpie, relaksuje i odpręża
    • odpowiednio oczyszcza i odświeża ciało
    • nie podrażnia i nie przesusza
    • pozostawia ciało gładkie i przyjemne w dotyku
    • mega bogaty skład jak na płyn do kąpieli
    • duża pojemność, dobra wydajność
    Wady:
    • zapach mógłby być intensywniejszy
    • średnio się pieni
  • 12 października 2023 o 15:32
    Polubiłam go za delikatność i zapach
    Produkty AA są bardzo delikatne dla skóry, dlatego też chętnie po nie sięgam. Produkt zamknięty jest w 750 ml plastikowej, przezroczystej butli. Etykieta różowa z grafiką opuncji. Ma apetyczny zapach, który wpływa pozytywnie na zmysły, relaksuje I odpręża. W składzie ma: OPUNCJA - źródło kwasów organicznych i składników o silnym działaniu nawilżającym, odświeża i świetnie wygładza naskórek. AMARANTUS - skrywa ogromne pokłady minerałów, polisacharydów i niezwykle cennych substancji odżywczych, a suchej skórze przynosi komfort i ukojenie. Także jak widać same drogocenne składniki. Zapach jest naprawdę przyjemny i utrzymuje się na skórze dłuższy czas. Skóra jest nawilżona I gładka w dotyku. Produkt jest delikatny, nie uczula, nie wysusza skóry. Dodatkowo mam wrażenie, że pobudza i dodaje energi. Doskonale uprzyjemnia kąpiel.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • drogocenne składniki
    • wydajny
    • duża butla
    Warex
    26 sierpnia 2023 o 14:41
    Cudownie pachnący
    Wspaniale pachnący płyn do kąpieli. Ten zapach jest cudowny idealny na długie kąpiele, relaksuje i odpręża. Świetne jest to że zapach utrzymuje się na skórze przez długi czas. dodatkowo ma świetne opakowanie.
    ika5559
    16 listopada 2021 o 11:20
    Cudowny!!!!
    Płyn kupiłam skuszona zapachem. Jest rewelacyjny, pachnie cudownie, super się pieni. Skóra podczas kąpieli jest przyjemnie nawilżona i przyjemna w dotyku. Uwielbiam go i myślę, że zostanie ze mną na długi czas.
    • nawilżenie
  • 2 czerwca 2021 o 22:41
    Bardzo dobry płyn
    Dość długo się wahałam przed zakupem tego produktu, ponieważ jego pojemność nie ma nawet 1 litra, a kosztował około 14 zł ale jak go powąchałam w sklepie stwierdziłam, że musze go kupić. Zapach ma obłędny, cudowny, taki trochę dla mnie cukierkowy, czuć go podczas całej kąpieli. Wystarczy niewielka ilość, aby otrzymać sporą ilość piany, która dość dobrze się spłukuje. Niestety ale nie barwi wody, chociaż troszeczkę na to liczyłam po jego kolorze. W bardzo minimalistyczny sposób nawilża skórę ale można się z nim świetnie zrelaksować. Konsystencja jest troszeczkę olejkowa, dzięki czemu jest bardzo wydajny. Na pewno będę do niego często wracać.
    • troszeczkę nawilża
    • piana