Pędzle do oczu

Design produktu:
    Dinulka
    22 kwietnia 2022 o 19:11
    Słabo
    Do tej pory miałam dobrą opinię na temat Hulu, ale brakowało mi takiego mniejszego narzędzia do załamania powieki, więc skusiłam się na m.in. ten pędzelek w wersji ombre o ładnych, turkusowo-białych odcieniach. Kształt wydaje się idealny do moich małych powiek i mocnego załamania. Niestety mocno się rozczarowałam samym włosiem. Piorę go tak samo jak inne pędzelki, delikatnym szamponem, a od razu zrobił się szorstki i nieprzyjemny. Do tego stopnia, że przy malowaniu wytrąca mi suche mikroskórki na powiece, których nie tworzą inne pędzelki. Widać również w samym cieniu takie dziurki na powierzchni po nabieraniu ich właśnie tym pędzelkiem, a np. podobny z Hebe nie zostawia żadnych śladów w tym samym cieniu. Hulu również się rozczapierza po praniu, boczne włoski potrafią odstawać, w innych markach tego problemu nie mam, nawet z Ali. Bardzo mi pasuje mikrorozmiar tego pędzelka, który nie jest wcale tak łatwo spotykany, ale to włosie jest strasznie nieprzyjemne dla mojej skóry i niszczy (przynajmniej wizualnie) mi cienie w paletce. Jestem totalnie zaskoczona, że tak się dzieje przy tej marce, która ma dobrą opinię. Miałam wcześniej jej 2 inne pędzle i były ok, ale dokupione teraz 2 małe do załamania powieki są fatalnej jakości.
  • 30 sierpnia 2021 o 17:59
    Precyzyjny
    Pędzel ze względu na mały kształt jest bardzo precyzyjny. Sprawdzi się do małych powierzchni np. do przyciemniania linii rzęs czy do powieki dolnej oraz do precyzyjnego podkreślenia załamania powieki. Jednym słowem jest dosyć uniwersalny i trwały.
  • 15 sierpnia 2021 o 9:44
    Git
    Bardzo przyjemny pędzel. Produkty nakłada się nim całkiem precyzyjnie, włosie jest miękkie i nie drapie skóry. Używałam go głównie do nakładania cieni na dolną powiekę i do tego celu sprawdza się świetnie. Pędzel jest trwały i porządnie wykonany, po wielu myciach wciąż wygląda jak nowy. Zdecydowanie dobry wybór.
  • 2 listopada 2020 o 15:15
    Genialny jest!
    Taki mały, a tak wielki, że tak powiem poetycko :D Dopóki go nie kupiłam spontanicznie w drogerii online, nie wiedziałam, że aż tak go potrzebuję! Malutki pędzelek przyda się każdemu i to na wiele sposobów. Uwielbiam go używać przy docieraniu granic cieni, gdy potrzebuję dużej precyzji, aplikowaniu cienia w wewnętrznym kąciku oka czy na dolnej powiece i takim skoncentrowanym pogłębianiu kącika zewnętrznego. Lubię nanosić nim też jasny beż pod luk brwiowy. Jakość na najwyższym poziomie, pędzelek jest dobrze wykonany, trwały, a włosie miękkie i przyjemne. ...a to wszystko za 15 zł! Taka kwota to nie majątek, a makijaż staje się łatwiejszy i przyjemniejszy.
    Zalety:
    • świetna jakość wykonania,
    • miękkie włosie,
    • trwałość,
    • niska cena i dobra dostępność online.
  • 12 października 2019 o 7:38
    Rozczarowanie...
    Jestem ogromnie rozczarowana tym pędzlem. Kupiłam go szukając małego, precyzyjnego pędzelka i P46 miał być właśnie taki. Na zdjęciach producenta jest on ładnie docięty po bokach, lekko zaokrąglony. Mam oczywiście na myśli włosie. Zamówiłam kilka pędzelków Hulu, gdyż cenowo wypadają korzystnie. Używam pędzelków blend it, nabli i no name-ów. Moje ulubione to chyba blend it, liczyłam, że hulu będą zbliżone jakościowo. Niestety to co przyszło, niczym nie przypomina pędzla ze zdjęcia. Włosie jest rozczapirzone, krzywo docięte, a w zasadzie niedocięte tak jak na zdjęciu producenta. Niczym nie przypomina kuleczku, ani nawet zwykłego pędzelka z przyciętymi bokami. Nawet jak próbuję go "ścisnąć" nie przybiera kształtu zbliżonego do zdjęcia :/ więc nie jest to tylko kwestia zdeformowanego włosia. Pędzelek zamówiłam oczywiście nowy z drogerii internetowej, będącej dystrybutorem marki. W związku z tym nie da się precyzyjnie zaaplikować cieni, a wystające włoski i końcówka jak u szczotki, powoduje, że cień się osypuje z tych włosków i lata gdzie chce. Ogromne rozczarowanie. Innych pędzelków hulu jeszcze nie testowałam, ale wyglądają lepiej (na oko). Ten wygląda jak odpad z produkcji. Załączam fotkę, aparat nie chciał złapać ostrości, ale widać dobrze rozbieżność z tym jak miał wyglądać. Rozczarowanie.
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu