Kupiłam w promocji, było to w czerwcu. Następnego dnia przystąpiłam do testów.
Henna z zestawem dosyć rozbudowanym, ponieważ znajdujemy tu nie tylko farbę i aktywator w oddzielnych opakowaniach (tubka i buteleczka), lecz również dwa patyczki higieniczne mini- szczoteczkę w formie maskary i inne gadżety, wszystkie przydatne w trakcie aplikacji.
Najbardziej niewygodnym punktem w tym wszystkim jest aplikacja i czas działania. Musimy się zmieścić w minucie i to nie żart, wypróbowałam warianty na krótki czas i dłuższy, naprawdę trzeba zrobić to szybko. Pierwsza aplikacja dla mnie była trudna i oczywiście dowiedziałam się, że nie można przekraczać czasu i dlaczego.
Aby ufarbować brwi musimy pomalować je płynem z buteleczki bardzo dokładnie, po czym nałożyć pastę/krem barwiący z tubki, również precyzyjnie, bo ma to znaczenie całkiem spore. Wszystko robimy w ciągu minuty i zmywamy dokładnie wodą, najlepiej z mydłem. Pomalowałam jedną brew, wyczesałam, zmyłam, złapało niewiele, więc ponowiłam aplikację. Tego nie należy robić, ale zrobiłam, później przetrzymałam to na brwi 10 minut, co jest niedopuszczalne. Dlaczego, otóż po zmyciu tego miałam brew straszną, grubą, ciemną- i najgorsze było to, że farba nie chciała się zmyć ze skóry, a nałożyłam szerzej, licząc na dokładne zmycie tej henny, ale niesłusznie liczyłam na to. Drugą brew pomalowałam podobnie, żeby się nie różniły, odczekałam 10 minut, a potem przez ponad tydzień wykonywałam makijaż brwi polegający na wyszczuplaniu ich za pomocą korektora, udało się. Po takim czasie henna wreszcie z tej skóry się zmyła. Jakież miałam wtedy piękne brwi, zaskoczona byłam ogromnie. Efekt ładnych brwi utrzymał mi się przez trzy tygodnie, co było rekordem, inne henny utrzymywały efekt około 5 dni. Tu więc Isana wypadła bardziej korzystnie. Brwi były mega ładne i wtedy pomyślałam, że nie mogę tej henny zrecenzować negatywnie, bo byłby to gruby nietakt.
Nauczyłam się tej henny. Aplikuję mniejszą ilość i dokładam nieznacznie, a później nie przetrzymuję na brwiach, szybciej zmywam. Efekty nie są widoczne aż 3 tygodnie, ale krócej, doceniam to, gdyż nie chciałabym powtórzyć czernidła z pierwszej aplikacji. Dziś już nauczyłam się tej henny i stosuję ją nadal. Mam kolor brązowy, naturalnie się prezentuje na brwiach. Do rzęs nie próbowałam, gdyby naszła mnie chęć i odwaga, wypróbuję i wpiszę moje obserwacje na facebooku. Jest to kosmetyk trudny, ale odkąd nabrałam wprawy, potrafię go zaaplikować bardzo szybko i precyzyjnie, tak samo zmyć, aby na brwiach pozostał wyłącznie kolor i kształt łuku. Reasumując, jest trochę nerwów na początku, ale opanować się da i czas, i ilość produktu, wtedy efekty mogą być zadowalające.
Zalety:
- ładny kolor jeśli kontrolujemy czas,
- wyrównanie optyczne zarysu brwi,
Wady:
- konieczność bardzo szybkiej aplikacji,
- konieczność szybkiego zmycia henny,
- wymagana precyzja, nie wszyscy ją mają,
- zbyt krótki czas przetrzymywania na brwiach, stres, pośpiech