Peelingi do twarzy

Floslek Peeling Enzymatyczny Do Skóry Z Problemami Naczynkowymi 50 ml

dianaro
    7 sierpnia 2018 o 20:09
    Dobry przyjaciel
    Kupiłam ten produkt za grosze w jakiejś promocji w Rossmanie. Generalnie lubię kosmetyki Floslek więc koło tego nie mogłam przejść obojętnie. Bardzo dobrze się rozprowadza na twarzy, ma dość gęstą konsystencję, przyjemny zapach. Chyba działa, bo po ok. 8 minut po nałożeniu na twarz czuję lekkie pieczenie i swędzenie. Na koniec masuję twarz razem z peelingiem i delikatnie zmywam. Cera jest wyraźnie oczyszczona i na pewno nawilżona, bo nie czuję ściągnięcia. Czy działa na naczynka? Ciężko powiedzieć. Oczyszcza to wiem i to mi wystarczy, bo skóra nie jest podrażniona,
    Zalety:
    • Łatwa aplikacja, poręczne opakowanie, cena, wydajność, zapach, działanie.
    Wady:
    • brak.
  • 10 czerwca 2018 o 17:06
    Bardzo słaby i kompletnie nie działający na moją skórę
    Ten peeling stał się w moim posiadaniu zupełnie przypadkowo. Tak naprawdę wogóle nie miałam zamiaru go kupić i nie wiedziałam że taki produkt istnieje. Zazwyczaj używam peelingów mechanicznych ale czasami moja wrażliwa mieszana skóra która momentami bywa przesuszona potrzebuje delikatniejszego traktowania - wtedy z chęcią sięgam po peelingi enzymatyczne. Te jednak ostatnio straciły nieco na popularności i ich dostępność oraz wybór jest bardzo mały. Na peeling firmy Floslek natknęłam się w internecie i chociaż nie posiadam cery naczynkowej stwierdziłam że na pewno mi nie zaszkodzi - zwłaszcza że innego peelingu enzymatycznego akurat nie było w ofercie drogerii. Sam kosmetyk ma dość przyjemny zapach i fajną konsystencję. Na temat wpływu na naczynka się nie wypowiem, bo takowych nie posiadam. Natomiast jeśli chodzi o sam peeling to jest bardzo kiepskiej jakości i w zasadzie nie zauważyłam żeby w jakikolwiek sposób przyczyniał się do usuwania martwego naskórka. Pierwszy raz trzymałam go kilkanaście minut i nic, później pół godziny i też nic, raz zostawiłam go na całą noc i też zero reakcji. Suche skórki tam gdzie były tam pozostały. Przynajmniej produkt nie wyrządził mojej skórze nic złego ale to mnie akurat nie dziwi bo skoro jest tak delikatny to bliżej mu do kremu pielęgnacyjnego czy maseczki niż do peelingu. Więcej tego kosmetyku na pewno już nie kupię. Oj nie.
    Zalety:
    • ładny wygląd opakowania i wygodna tubka
    • przyjemna konsystencja i dość miły zapach
    • duża wydajność
    Wady:
    • z pewnością nie zasługuje na miano peelingu enzymatycznego
    • jego działanie jest niezauważalne
    • nie szkodzi skórze ale też nie usuwa żadnych suchych skórek
  • 6 listopada 2017 o 20:09
    naprawdę dobry.
    Tego peelingu używam od niepamiętnych czasów. Jest bardzo wydajny oraz odpowieni do cery naczynkowej. Nie podrażnia ani nie uczyla, bardzo ładnie i delikatnie złuszcza naskórejk, ale robi to na tyle dobrze, że od razu widać efekty. Jest dostępny w prawie każdej aptece, za niską cenę. Opakowanie w kształcie tubki pozwala na zużycie kosmetyku.Na pewno nie raz do niego wrócę.
  • 12 listopada 2016 o 22:45
    Dobry produkt
    Fajny peeling, delikatnie oczyszcza i wyrównuje cerę bez zdzierania jej i podrażniania. Nie można spodziewać się po nim cudów, nie da efektu peelingu mechanicznego, ale przy regularnym stosowaniu sprawdza się bardzo dobrze.
  • 13 kwietnia 2015 o 22:12
    O co mu chodzi?
    Potrzebowałam peelingu na już. Moja drogeria to tragedia, nie ma tam żadnego wyboru, był to jedyny peeling enzymatyczny jaki zauważyłam więc kupiłam i... No właśnie nic. Mam problem ze skórkami, więc oczekuje od kosmetyku że po nałożeniu coś się zmieni, ale nie. Peeling ma bardzo lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza i w ogóle jest łatwy w obyciu. Jednak tu się kończą jego zalety. Kosmetyku używałam na różne sposoby, zgodnie z instrukcją, pół godziny, a nawet na cały wieczór, zawsze było to samo czyli NIC. Skórki się nie ruszyły, twarz nie była oczyszczona ani wygładzona, a poza tym ten peeling po prostu znika, wchłania się jak krem, w efekcie nie ma czego zmywać. To prawda że moja przygoda z enzymatycznymi nie jest długa, ale miałam nadzieję na coś więcej. Używam tego produktu od: Dłużej niż miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1