OnlyBio, Face Balance, Peeling do twarzy adaptogenny

3 HIT!
86 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiAdaptogenny peeling mikrodermabrazja to niezawodny sposób na skuteczne złuszczenie martwego naskórka i natychmiastowe wygładzenie cery. Stosowany co najmniej raz w tygodniu peeling zapobiega szorstkości, zaskórnikom i zapewnia intensywną regenerację. Cuda? Nie, to Twoja odnowiona, rozświetlona i gładka skóra.
Tajemnica skuteczności : REISHI to adaptogeny, które doskonale nawilżają i odżywiają skórę, dodają jej blasku i wspomagają jej odporność na działanie czynników zewnętrznych.
Co złuszcza?
PESTKI TRUSKAWKI I NATURALNE DROBINKI o różnym stopniu ścieralności skutecznie złuszczają martwy naskórek, oczyszczają pory i pomagają zwalczać niedoskonałości.
Co rozświetla?
WITAMINA C poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia i działa antyoksydacyjnie. Przywraca skórze promienny blask i głęboko nawilża.
Cechy produktu
Recenzje 7
28 października 2022, o 10:35
Kupiony w: Nie podano
Peelingowy hit!
Peeling twarzy to stały proces w mojej rutynie pielęgnacyjnej. Wykonuję go mniej więcej co trzeci dzień. Przeszłam przez już przez mnóstwo opakowań przeróżnych opcji w poszukiwaniu ideału. No i jest - peeling Face Balance od Only Bio :D przebił nawet ulubieńca z serii Kombucha tej samej marki.
Wygodna tubka mieści 75ml bardzo wydajnego produktu. Konsystencja kremowa, lekko oleista pod palcem, gęsto napakowana ścierającymi drobinkami. Napis "mikrodermabrazja" na opakowaniu dobrze oddaje uczucie, które daje masowanie twarzy tym kosmetykiem. Skóra po użyciu jest miękka, rozświetlona. Zero ściągnięcia.
Na plus zapach z nutą nawiązującą do zapachu truskawki. Słodki, przyjemny. Umila stosowanie.
Polecam osobom lubiącym porządne złuszczanie. Peeling mimo małych drobinek zaliczyłabym do zdzieraków. Dla mnie super!
ZALETY: - dużo drobnych, ale mocno ścierających drobinek,
- wydajny,
- nie wysusza, nie podrażnia,
- ładny zapach
4 /5
15 września 2022, o 21:19
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 4
Peeling godny polecenia
Opakowanie peelingu przyciągnęło moją uwagę już z daleka. Mamy tu kolory: niebieski, różowy i fioletowy z efektem ombre, a do tego holograficzne napisy.
Tubka została wykonana z dość miękkiego tworzywa, co ułatwia wyciskanie zawartości. Pod koniec użytkowania raczej nie będzie problemu z jej rozcięciem. Opakowanie zostało zakończone szeroką nakrętką z zamknięciem typu klik, dzięki czemu tubka stabilnie stoi na półce. Otwór dozujący jest małej wielkości, co zapobiega wyciśnięciu zbyt obfitej porcji na jedną aplikację. Malutkim minusikiem jest fakt, że wokół wylotu lubią zasychać resztki produktu, więc od czasu do czasu trzeba to miejsce wyczyścić.
Peeling ma przyjemny zapach. Nie potrafię go ostatecznie sprecyzować, ale dla mnie z jednej strony pachnie malinowo, a z drugiej przywodzi mi na myśl gumę balonową :D Jest to dość słodka woń, ale na tyle, aby mdlić. Umila stosowanie kosmetyku.
Peeling ma jasnoróżowy kolor. Jego konsystencja to właściwie pasta, bardzo gęsta, kremowa. Posiada duże, czarne drobinki (pestki truskawki). Jest ich bardzo dużo, mimo że wydawało się inaczej - najwyraźniej nie wszystkie są widoczne gołym okiem. Ziarenka są mocno wyczuwalne podczas masowania twarzy, czasami mam wręcz wrażenie, że są odrobinkę za silne dla mnie. Produkt łatwo spłukać, chociaż kilka drobinek czasami lubi się zgubić i przypomnieć o sobie np. podczas nakładania maseczki, ale nie jest to nagminne. Peeling nie zostawia nieprzyjemnie tłustego czy klejącego filmu.
Kosmetyk jest szalenie wydajny. Na jedno użycie wystarczy ilość wielkości ziarna fasoli. Stosuję go ponad 4 miesiące i dopiero wykorzystałam połowę tubki. Chyba zacznę go używać też do rąk, bo PAO wynosi 6 miesięcy i nie ma szans, żebym w takim terminie wykorzystała go tylko do twarzy :D
Mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T i suche policzki. Peeling spełnia swoje główne zadanie – dobrze złuszcza martwe komórki, wygładzając cerę. Na pochwałę zasługuje fakt, że kosmetyk nie wysusza, nie narusza warstwy lipidowej skóry, co wcale nie jest takie oczywiste w peelingach do twarzy. Ponadto cera zyskuje miękkość oraz promienny wygląd.
Producent dużo nam obiecuje, jak m.in. skuteczność w walce z niedoskonałościami czy głębokie nawilżenie. Niestety u mnie takich rzeczy nie zaobserwowałam, ale też nie wymagam takich cudów od peelingu, który moim zdaniem ma głównie złuszczać, a to akurat produkt robi bardzo dobrze. Myślę, że dzięki niewysuszającej formule peeling sprawdzi się szczególnie w przypadku cer suchych i normalnych, natomiast dla cer tłustych może okazać się troszkę za słaby w kwestii oczyszczania porów czy zaskórników. Co prawda moja mieszana cera jest zadowolona, ale zdecydowanie bliżej jej do skóry suchej niż tłustej, a poza tym tak jak już wspominałam, wiele od peelingu nie wymagam.
ZALETY: - bardzo dobrze złuszcza, wygładzając cerę,
- zmiękcza,
- rozświetla,
- nie wysusza,
- bardzo dużo drobinek,
- zapach,
- wydajność,
- skład.
WADY: - mam wrażenie, że drobinki są dla mnie odrobinkę za mocne,
- obawiam się, że dla cer tłustych może być troszkę za delikatny w walce z porami i zaskórnikami.
30 marca 2022, o 19:29
Wykorzystała: jedno opakowanie
Kupiony w: Nie podano
Polecam
Kosmetyk znajduje się w tubce z zamknięciem na klik. Kolorowa szata graficzna przykuwa uwagę i świetnie prezentuje się na półce. Ma kremową konsystencję z zatopionymi małymi drobinkami o jasnoróżowym kolorze. Przepięknie pachnie tak egzotycznie chociaż wyczuwam tu delikatnie truskawki i zapach jaki towarzyszy kosmetykom z witaminą C. Znajdziemy tu reishi (nawilża i odżywia), pestki truskawki (złuszczają i oczyszczają) oraz witaminę C (poprawia koloryt skóry, rozświetla). Peeling łatwo się nakłada i tak samo przyjemnie się zmywa. Po mimo drobinek sprawdzi się przy cerze suchej, bo nie podrażnia skóry i jest delikatny. Po użyciu cera jest przyjemnie wygładzona, odżywiona i delikatnie nawilżona. Po dłuższym stosowaniu widać delikatne rozświetlenie skóry. Cera wygląda na bardziej promienną. Skutecznie oczyszcza i usuwa martwy naskórek. Niby tylko peeling, ale działanie ma wielokierunkowe. Dodatkowo niska cena i bardzo dobra wydajność. Polecam.
12 lutego 2022, o 13:37
Używa produktu od: miesiąc
Rewelacja♡
Peeling zakupiłam z czystej ciekawości, gdyż i cena była zachęcająca cos ok.15zl w promocji. Z kosmetykami tej firmy miałam jedynie do czynienia przy pielęgnacji włosów, do twarzy jakoś nie było jeszcze okazji.
Peeling zamknięty w tubie o pojemności 75ml, czyli taki w sam raz. Bardzo ładna szata graficzna i oczywiście naturalny skład zachęcają do jej zakupu i stosowania.
Konsystencja dość zwarta, wyczuwalne i widoczne drobno zmielone pestki truskawek, to dzięki nim tak pięknie pachnie peeling. Jest bardzo wydajna.
Jeśli chodzi o samo zdzieranie, jestem jak najbardziej na tak. Mimo, że moja cera jest sucha, nie podrażnił jej, ani nie uczulił. Dobrze się rozprowadza oraz zmywa. Po jej zastosowaniu skóra stała się bardziej miękka w dotyku, drobne zaskorniki wygladzone. Świetna do dalszych działań w pielęgnacji. Peeling zawiera witaminę C, ale nie zauważyłam jej działania.
Reasumując jest to bardzo dobry peeling o skutecznym działaniu i naturalnym składzie.
Polecam z całego serducha♡
3 grudnia 2021, o 00:44
Wykorzystała: jedno opakowanie
Bardzo dobry peeling
Peeling całkowicie spełnił moje oczekiwania. Ma bardzo dobry skład, drobinki są drobno zmielone, nie podrażniają skóry, skóra nie jest po nim przesuszona, ani zapchana. Ma fajną konsystencję i zapach. Po wykonanym zabiegu jest milusia i super przygotowana do dolszej pielęgnacji
ZALETY: Konsystencja
Skład
Zapach
Drobinki nie są za duże
Skóra jest miękka, nie wysuszona i nie podrażniona
3 listopada 2021, o 15:40
Ahhhh jak on pachnie <3
Kupiłm ten peeling skuszona pięknych, naturalnym składem. Akurat skończył mi sie poprzednik i stwierdziłam, że przetestuję coś nowego. Dorawałam go w Rossmanie w promocji - kosztował mniej niż 20zł więc cena bardzo kusząca za peeling z dobrym, naturalnym składem. Był to naprawdę świetny zakup.
Peeling pięknie pachnie truskawkami - używanie go, to sama przyjemność. Producent obiecuje tutaj poza działaniem złuszczającym, także działanie rozświetlające, dzięki zawartości witaminy C. Co do drugiej obietnicy niestety się niewypowiem, ponieważ stusuję różne kosmetyki, zawierające witaminę C, a więc działanie rozświetlające zawdzięczam w większości im, ale witamina C w peelingu jest napawdę bardzo fajnym dodatkiem.
Peeling spełnia swoje zadanie w zupełności - pięknie złuszcza martwy naskórek, robi to w sposób delikatny, drobinki nie są zbyt duże, a przy tym działa na nasze zmysły, przez przepiękny zapach.
Cena, jak już wspomniałam, jest rewelacyjna więc żal nie przetestować :) Peelingi z naturalnym składem często są nawet kilka razy droższe, a działanie nie ustępuje im w niczym.
Bardzo podoba mi się również design opakowania, bardzo ładnie wygląda na półce czy w kosmetyczce. Opakowanie starcza na naprawdę długo, jest mega wydajny.
Na pewno jeszcze kiedyś do niego wrócę :)
ZALETY: <3 piękny zapach
<3 super cena
<3 naturalny skład
<3 złuszcza naskórek
<3 posiada witaminę C, która ma działanie rozświetlające
WADY: Nie ma :)
13 października 2021, o 10:06
Używa produktu od: tydzień
Super!
Wolę peelingi enzymatyczne, ten do nich nie należy- w swojej konsystencji ma małe drobinki, które czuć przy masowaniu skóry. Sama konsystencja dobrze rozprowadza się po skórze, nie jest ani lejąca ani za gęsta. I ten zapach- obłędny! Po spłukaniu od razu poczułam, że skóra jest mięciutka, delikatna i taka jakby otulona. Uczucie towarzyszyło do rana (użyłam na wieczór). Nie podrażnia, nie wysusza, nie zauważyłam żeby zapychał, a przy tym spełnia swoje zadanie. Cena jakaś straszna też nie jest, biorąc po uwagę fakt, że niektóre peelingi kosztują po 40zł. Warto spróbować :)
ZALETY: - miękkość skóry po użyciu
- skóra ,,otulona"
- zapach
- nie podrażnia
- nie zapycha
- nie wysusza
- działanie peelingujące
WADY: - szkoda, że nie jest enzymatyczny ale poza tym wad brak
produktów63
recenzji1067