Peelingi do twarzy

OnlyBio Face Balance, Peeling do twarzy adaptogenny

azileiz
    24 lipca 2024 o 5:09
    Rozczarowanie - nie kupiłabym już ponownie ;(!
    Zachęcona pozytywnymi recenzjami i obietnicami producenta, postanowiłam wypróbować OnlyBio Face Balance Adaptogenny Peeling do Twarzy. Niestety, moje doświadczenia z tym produktem były dalekie od oczekiwań. Po pierwsze, konsystencja peelingu okazała się być zbyt rzadka, co utrudniało jego aplikację. Produkt ściekał z palców, zanim zdążyłam go równomiernie rozprowadzić na twarzy. Było to wyjątkowo irytujące i niepraktyczne. Kolejnym rozczarowaniem była skuteczność peelingu. Mimo regularnego stosowania, nie zauważyłam żadnej poprawy w kondycji mojej skóry. Martwy naskórek nie był skutecznie usuwany, a skóra pozostała szorstka i matowa. Drobinki peelingujące były zbyt łagodne, aby poradzić sobie z oczyszczaniem porów i złuszczaniem. Co więcej, po użyciu peelingu moja skóra była zaczerwieniona i podrażniona. Zamiast obiecanego efektu równowagi i odświeżenia, czułam pieczenie i dyskomfort. Produkt miał działać adaptogennie, ale nie zauważyłam żadnych korzyści z tego wynikających. Zapach peelingu również pozostawia wiele do życzenia. Był zbyt intensywny i sztuczny, co dodatkowo pogarszało moje wrażenia z użytkowania. Podsumowując, OnlyBio Face Balance Adaptogenny Peeling do Twarzy nie spełnił moich oczekiwań i nie przyniósł obiecanych rezultatów. Zamiast wygładzonej i promiennej skóry, doświadczyłam podrażnień i braku efektywności. Nie polecam tego produktu i na pewno nie sięgnę po niego ponownie.
    • działanie
    • podrażniona skóra
    • brak efektywności
    • pieczenie i dyskomfort
  • 5 lipca 2024 o 12:29
    Peeling o ciekawym składzie i wielu dobrych właściwościach, jednak mimo sporych drobinek złuszcza niewystarczająco.
    Marki OnlyBio raczej nikomu przedstawiać nie trzeba, bo już od jakiegoś czasu jest jedną z popularniejszych na drogeryjnych półkach. Przetestowałam sporo pielęgnacji do włosów stworzonej pod jej logo, przyszła w końcu pora na coś do twarzy, a konkretniej na adaptogenny peeling. Kupiłam go w drogerii, w której bywam najczęściej, czyli Rossmannie, gdzie akurat był na jakiejś całkiem korzystnej promocji. Kosmetyk zamknięty jest w estetycznej tubie o charakterystycznej dla OnlyBio szacie graficznej. Materiał jest elastyczny, ale ze względu na konsystencję wydobycie zawartości nie zawsze było łatwe. Pojemność to 75ml i mnie ta ilość starczyła na jakieś 7 użyć. Konsystencja jest gęsta, kremowa i zawiera w sobie sporo drobinek różnej wielkości, niektóre były naprawdę spore (konkretniej są to pestki truskawki i inne, naturalnie złuszczające drobinki o różnym stopniu ścieralności). Zapach określiłabym jako delikatny, nie kojarzył mi się z niczym konkretnym. Peeling łatwo rozsmarować na buzi i podczas trzymania go na twarzy nie ma negatywnych odczuć w postaci pieczenia czy szczypania. Ja zawsze po nałożeniu masowałam twarz i szyję przez kilka minut. Było czuć, jak zawarte w kosmetyku drobinki masują skórę, jednak nie było to drażniące czy nieprzyjemne. Skóra po takim zabiegu nie była też podrażniona czy jakoś mocno zaczerwieniona. Aczkolwiek w przypadku posiadania zaostrzonych zmian zapalnych bym uważała, bo drobinki mogą je roznieść na większe powierzchnie. W takim przypadku lepiej zainwestować w peeling enzymatyczny. Co zaś do efektów... Generalnie peeling działa: złuszcza naskórek, wygładza, oczyszcza, jednak nie ukrywam, że nie są to jakieś super rezultaty. Nie złuszcza wszystkiego, bo przy nakładaniu makijażu dnia kolejnego wciąż miałam widoczne jakieś suche skórki np. przy nosie, z którymi produkty tej kategorii zazwyczaj dobrze sobie radzą. Jednak bezsprzecznie buzia wyglądała promienniej, zyskała też na nawilżeniu i odżywieniu za sprawą zawartych w INCI adaptogenów. Dodatkowo w INCI mamy też witaminę C, która działa rozjaśniająco. Ogółem skład jest ok. Przechodząc do podsumowania. Z tego peelingu jestem całkiem zadowolona. Działa (choć nie tak dobrze, jakbym chciała), nie jest drogi, ma niezły skład. No i nie szkodzi wrażliwszej skórze mimo zawartości drobinek. Warto wypróbować!
    Zalety:
    • wygładzenie, oczyszczenie skóry oraz dodanie jej nawilżenia i odżywienia
    • gęsta konsystencja, dzięki której produkt łatwo się nakłada i wykonuje nim masaż
    • subtelny zapach
    • nie powoduje dyskomfortu podczas stosowania nawet przy mojej wrażliwszej cerze
    • wydajność (mnie peeling starczył na około 7 użyć)
    • dobry skład
    • niezła cena, zwłaszcza w promocji
    • dostępność marki
    Wady:
    • efekty złuszczające mogłyby być lepsze
    • z tuby dość trudno wycisnąć zawartość
    • ze względu na zawartość drobinek może nie być najlepszym wyborem dla buzi z trądzikiem
    Violsaa
    13 marca 2024 o 7:56
    Świetny produkt w świetnej cenie
    To pierwszy produkt z OnlyBio do pielęgnacji twarzy jakiego miałam okazję użyć- i nie jestem zawiedziona! Produkt przyciąga uwagę na półce. Wyróżnia się grafiką a także ceną! Co również przyciągnęło moją uwagę. Dodatkowo świetnie pachnie i ma dobry skład! Czasem ziarenka peelingujące wydają się być zbyt ostre, ale być może jest to subiektywne podejście odczucie mojej delikatnej cery. Merytorycznie skład oceniam na bardzo dobry! Przy takiej cenie zawartość adaptogenow totalnie na plus! Po aplikacji skóra jest nawilżona, nie napięta oraz odżywiona!
    Zalety:
    • Dobra cena oraz świetny sklad
  • 28 stycznia 2024 o 19:04
    Dobry peeling
    Używam od jakiegoś czasu i mogę powiedzieć, że na pewno skóra jest po nim wygładzona, zdziera suchy naskórek, czyli po prostu spełnia swoje zadanie. Pachnie obłędnie, trochę ciężko się go wyciska na rękę, ale poza tym jest super. Nie zauważyłam po nim jakiejś wielkiej różnicy na twarzy, ale na pewno jest gładziutka w dotyku.
    Zalety:
    • gładka twarz po użyciu
    • spełnia swoje zadanie
    • piękny zapach
    Wady:
    • ciężko wycisnąć z opakowania
  • 22 października 2023 o 10:59
    przyjemny ale za mało w nim właściwości peelingujących
    Peeling kupiłam na promocji w Rossmanie dlatego nie żałuję zakupu. Opakowanie przyjemne dla oka i bardzo "młodzieżowe". Zapach jest ładny, owocowy i nie męczący. Konsystencja produktu jest lekko kremowa i zawierająca drobne drobinki. W moim odczuciu drobinki są na tyle małe, że podczas masowania twarzy niewiele na niej robią i jeżeli komuś zależy na mechanicznym ścieraniu martwego naskórka to nie ma co brać pod uwagę tych drobinek. Po użyciu peelingu skóra jest gładka, przyjemna w dotyku i sprawia wrażenie oczyszczonej. Jeżeli chodzi o kategorię peelingów to wolę inne produkty, po ten już nie sięgnę bo za mało w nim cech peelingujących a za dużo myjących jak żel czy emulsja.