Pięknie błyszczy i utrwala stylizację.
Dry Top kupiłam, gdy szukałam fajnego top coatu do utrwalania hybrydy na paznokciach u stóp - zaznaczam to, ponieważ na paznokciach u rąk może sprawdzać się inaczej, co zresztą widać po opiniach wizażanek.
Osobiście nie mam zastrzeżeń do tego produktu - robi to, co powinien i nigdy jeszcze mnie nie zawiódł - to dzięki niemu mój pedicure prezentuje się nienagannie przez wiele dni <3
Pierwsze, co w nim polubiłam (i nie tylko w nim, bo wszystkie preparaty i hybrydy Indigo są właśnie w takich buteleczkach!), to opakowanie - połączenie bieli i złota prezentuje się efektownie, a pędzelek nie nastręcza żadnych problemów - jest równo przycięty i mega precyzyjny, co jest ważne zwłaszcza w okolicy skórek. Konsystencja jest średnio gęsta, co umożliwia równomierne rozprowadzenie produktu na płytce i jednocześnie nie utrudnia nam pracy - bo nic tutaj nie spływa z paznokcia i nie niszczy nienagannie pomalowanych paznokci.
Top aplikuję cienką, równomierną warstwą, po czym utwardzam go przez 60 sekund (lampa 36W) - i jest to czas wystarczający. Brak tutaj warstwy dyspersyjnej, więc nie trzeba przemywać paznokci po utwardzeniu ich w lampie - wystarczy chwilkę odczekać i można nakładać olejek na skórki.
Efekty?
Perfekcyjny blask (doprawdy nie rozumiem zarzutów, że matowieje - w życiu!), który trwa i trwa - do samego końca, czyli do usunięcia starej stylizacji, paznokcie wspaniale błyszczą. Nie ma również mowy o odpryskach, zarysowaniach, wgłębieniach - być może to wina nieodpowiedniego utwardzenia produktu? W moim przypadku pedicure prezentuje się nienagannie - lśni, paznokcie są zabezpieczone i utwardzone - oczywiście, cały czas podkreślam, że używam tego topu wyłącznie do paznokci u stóp, to też jest bardzo, bardzo istotne.
Top łatwo jest usunąć - wprawdzie nie jest on rozpuszczalny w removerze, ale wystarczy lekko go spiłować i pięknie schodzi. Nie uczulił mnie, nawet gdy jeden, jedyny raz przypadkowo zalałam skórki i utwardziłam całość w lampie.
Doceniam, że jest wydajny i nie kosztuje dużo - za 7 ml produktu zapłacimy 39 zł. Nie ma również problemów z dostępnością, sklepy i punkty Indigo, drogerie internetowe - jest praktycznie wszędzie :).
Ogółem - Dry Top spełnił moje oczekiwania i nie mogę powiedzieć na ten produkt złego słowa. Kocham jego blask i sposób, w jaki wygląda na paznokciach - równa tafla, która odbija światło i jednocześnie utrwala stylizację, bez negatywnego wpływu na płytkę paznokcia.
Pedicure trwa nienaruszony przez kilka tygodni, pazurki nie cierpią, cena jest zachęcająca - czego chcieć więcej? :)
Polecam serdecznie, warto go wypróbować!
- Trwałość