Topy do paznokci

Indigo Nails Lab Dry top Super Shine Top hybrydowy

• 25 sierpnia 2021 o 15:52
    Pięknie błyszczy i utrwala stylizację.
    Dry Top kupiłam, gdy szukałam fajnego top coatu do utrwalania hybrydy na paznokciach u stóp - zaznaczam to, ponieważ na paznokciach u rąk może sprawdzać się inaczej, co zresztą widać po opiniach wizażanek. Osobiście nie mam zastrzeżeń do tego produktu - robi to, co powinien i nigdy jeszcze mnie nie zawiódł - to dzięki niemu mój pedicure prezentuje się nienagannie przez wiele dni <3 Pierwsze, co w nim polubiłam (i nie tylko w nim, bo wszystkie preparaty i hybrydy Indigo są właśnie w takich buteleczkach!), to opakowanie - połączenie bieli i złota prezentuje się efektownie, a pędzelek nie nastręcza żadnych problemów - jest równo przycięty i mega precyzyjny, co jest ważne zwłaszcza w okolicy skórek. Konsystencja jest średnio gęsta, co umożliwia równomierne rozprowadzenie produktu na płytce i jednocześnie nie utrudnia nam pracy - bo nic tutaj nie spływa z paznokcia i nie niszczy nienagannie pomalowanych paznokci. Top aplikuję cienką, równomierną warstwą, po czym utwardzam go przez 60 sekund (lampa 36W) - i jest to czas wystarczający. Brak tutaj warstwy dyspersyjnej, więc nie trzeba przemywać paznokci po utwardzeniu ich w lampie - wystarczy chwilkę odczekać i można nakładać olejek na skórki. Efekty? Perfekcyjny blask (doprawdy nie rozumiem zarzutów, że matowieje - w życiu!), który trwa i trwa - do samego końca, czyli do usunięcia starej stylizacji, paznokcie wspaniale błyszczą. Nie ma również mowy o odpryskach, zarysowaniach, wgłębieniach - być może to wina nieodpowiedniego utwardzenia produktu? W moim przypadku pedicure prezentuje się nienagannie - lśni, paznokcie są zabezpieczone i utwardzone - oczywiście, cały czas podkreślam, że używam tego topu wyłącznie do paznokci u stóp, to też jest bardzo, bardzo istotne. Top łatwo jest usunąć - wprawdzie nie jest on rozpuszczalny w removerze, ale wystarczy lekko go spiłować i pięknie schodzi. Nie uczulił mnie, nawet gdy jeden, jedyny raz przypadkowo zalałam skórki i utwardziłam całość w lampie. Doceniam, że jest wydajny i nie kosztuje dużo - za 7 ml produktu zapłacimy 39 zł. Nie ma również problemów z dostępnością, sklepy i punkty Indigo, drogerie internetowe - jest praktycznie wszędzie :). Ogółem - Dry Top spełnił moje oczekiwania i nie mogę powiedzieć na ten produkt złego słowa. Kocham jego blask i sposób, w jaki wygląda na paznokciach - równa tafla, która odbija światło i jednocześnie utrwala stylizację, bez negatywnego wpływu na płytkę paznokcia. Pedicure trwa nienaruszony przez kilka tygodni, pazurki nie cierpią, cena jest zachęcająca - czego chcieć więcej? :) Polecam serdecznie, warto go wypróbować!
  • 10 czerwca 2021 o 22:09
    Totalna klapa
    Totalna klapa, jakby to nie był produkt Indigo. Top błyszczy się chyba tylko po nałożeniu. Po wyjęciu paznokci z lampy widać już kreski, natomiast na drugi dzień, paznokcie są w niektórych miejscach matowe a w innych błyszczące. Szkoda bo jakość nie idzie w parze z pieniędzmi…
    Zalety:
    Wady:
    • nie nabłyszcza
    • łuszczy się i robi smugi
  • 15 grudnia 2019 o 21:21
    okropny
    Najgorszy top jaki stosowałam, kupiłam ponieważ ogólnie bardzo sobie chwale produkty indigo szczególnie kolorowe lakiery . Po dwóch dniach schodzi platami zabierając też lakier , albo druga opcja pęka jak porcelana robiąc małe odpryskii. Bardzo długo już robię hybrydy więc nie ma opcji że robię coś nie tak. Z innych firm nie miałam takich problemów . I napewno wrócę to topu z neonail który też lepiej się błyszczał i wutrzumywal do 3 tyg. Lakier zdecydowanie nie zasluguje na miano supershine. Tworzy coś w rodzaju twardej warstwy ale nawet jeśli nie robi się za wiele rękami to i tak zaraz są drobne rysy odpryski . Mozma to porównać do małego talerzyka z porcelany stukniesz i pęka dlatwgo też zaraz odpada .
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • odpryskuje po dwóch dniach
    • pęka tworząc brzydkie rysy
    • słabo błyszczy
    Mikmal
    17 sierpnia 2019 o 16:12
    Dla mnie jakość utrzymana typowo jak dla produktów Indigo. Znamy się od wieeeelu lat zastrzeżeń nie mam absolutnie żadnych. Pordukt godny polecenia.
    Indigo Nails Lab, Dry top Super Shine (Top hybrydowy) jest to klasyk wśród klasyków moim zdaniem. Jeden ze sztandarowych produktów. W mojej domowej kosmetyczce manicure od dobrych czterech lat. Na paznokciach utrzymuje się bardzo dobrze. Jednak od początku... Moją pierwszą buteleczkę zakupiłam o ile dobrze kojarzę w standardowej pojemności ( z tego co się orientuję dostępny jest w dwóch wariantach pojemności) , zaś moje kolejne opakowanie w mniejszej opcji, które znalazłam w jednym z zestawów od Natalii Siwiec jak dobrze wspominam... Produkt zamknięty w szklaną, masywną buteleczkę. Opakowanie niezawodne. Grube szkło pomimo niezliczonej ilości upadków bardzo dobrze zabezpiecza zawartość. Pędzelek bardzo dobrej jakości pomimo upływu czasu nie traci włosków, równomiernie pokrywa płytkę paznokcia produktem. Design utrzymany standardowo w klimacie Indigo. Minimalizm, zarazem elegancja. Tak jak lubię. Wszystkie kluczowe informacje, konieczne dla potencjalnego użytkownika zostały zawarte na buteleczce. Manicure czy pedicure hybrydowy wykonuję już dobre cztery lata z małymi przerwami. Zasadniczo przez moje ręce początkowo przeszła spora ilość produktów tego typu. Standardowo jak w każdym z przypadków z jednymi układało mi się lepiej z innymi niekoniecznie pomyślnie, jednak podsumowując swoje porażki i sukcesy do Indigo trzeba dojrzeć.... :P Produkt oceniam jako bardzo dobry. Moją stylizacje zdarza się, że utrzymam na paznokciach już przy dość ekstremalnych wyzwaniach nawet pięć tygodni... (pomijając fakt, iż wygląda to już niekoniecznie pomyślnie, odrost itp) jednak tak czy owak top sprawdza się rewelacyjnie. Owszem po kliku dobrych tygodniach zarysowania na płytce się mimo woli zdarzyć muszą- mechaniczne przy trafunki losowe... Jednak w nowości produkt pięknie nadaje blask. Tworzy na płytce bardzo dobrej jakości powłokę zabezpieczającą. Co ważne formuła nie jest rzadka i swobodnie bez zbędnego pośpiechu można rozpracować produkt na paznokciach bez obawy o wszelkiego rodzaju niepowodzenia na zasadzie spłynięcia produktu na skórki paznokcia. Podsumowując produkt bardzo dobrej jakości. Rewelacyjnie spisuje się we własnej dziedzinie. Jest łatwo dostępny i co ważne w niewielkim przedziale cenowym na który bez obaw może pozwolić sobie zwykły śmiertelnik.... Produkt po zasuszeniu w lampie led tworzy warstwę dyspersyjną, którą na sam koniec ścieram wacikiem bezpyłowym nasączonym cleanerem... Dodatkowo jedna buteleczka do zużycia la jednej osoby jest to zakup spokojnie na dobry rok wykonywania stylizacji zarówno u nóg jak i dłoni- mam tutaj na myśli większe wydanie produktu... Zazwyczaj w produkty ów producenta zaopatruję się online na stronie marki, gdzie nie przypominam sobie sytuacji związanej z problemem dostępności... Podsumowując produkt bardzo dobrej jakości. Sprawdza się rewelacyjnie.
    inferia
    30 marca 2019 o 12:49
    Najgorszy top coat na świecie!!
    Paznokcie hybrydowe robię od wielu lat i muszę przyznać, że nigdy jeszcze nie miałam tak fatalnego top coatu. Używałam lakierów hybrydowych różnych marek ale z czymś takim nie spotkałam się u innych firm. Ten top coat po 3 dniach pęka na paznokciach i odpryskuje. Nie jest to jednorazowy przypadek, dzieję się to za każdym razem gdy go nakładam (na lakiery hybrydowe różnych firm). Dawałam mu mnóstwo szans ale za każdym razem jest to samo. Nie jest możliwe, że robię coś z nim źle ponieważ gdy używam np. top coat z Semilac paznokcie są idealne nawet do 14dni a czasem dłużej (zazwyczaj staram się nie nosić hybryd dłużej niż 14 dni). Ten top to jest po prostu koszmar, wyrzuciłam opakowanie w którym było mniej niż połowa tego czegoś i nigdy więcej go nie kupię bo szkoda pieniędzy. Jest wiele świetnych top coatów z innych firm.
    Zalety:
    • Nie ma żadnych!!
    Wady:
    • Powoduje bardzo szybkie odpryskiwanie hybryd (po 2 dniach).
    • Pęka po 3 dniach (!!) na paznokciach (przy top coat Semilac nigdy mi się to nie zdarzyło).
    • Nie zabezpiecza warstwy koloru tak jak powinien.
    • Ściera się.