Szampony do włosów

Garra Rufa Cosmetics Mild Shampoo Szampon

5 na 51 opinię

• 17 stycznia 2021 o 23:20
    Ciekawy
    Powiem szczerze, że w kwestii szamponów do włosów już niewiele potrafi mnie zdziwić ale ten produkt mnie zaskoczył. Kosmetyki tej firmy opierają się na wykorzystaniu właściwości enzymu rybek Garra Rufa. To te malutkie rybki, które na pewno widziałyście w tzw fish spa. One oprócz tego, że usuwają martwy naskórek wytwarzają w pyszczkach enzym, który działa na skórę kojąco i wręcz lecząco. Oczywiście pierwsze czym się zainteresowałam to sposób w jaki pozyskiwany jest ów enzym i spokojnie, firma nie krzywdzi rybek ;) Właściwości enzymu odtwarzane są w warunkach laboratoryjnych. W składzie mamy jeszcze sole oraz minerały z Morza Martwego. Szampon ma przyjemny, świeży nieco morski zapach i intensywnie się pieni. Substancją myjąca jest SLS więc jest szamponem o mocniejszym działaniu oczyszczającym. Czym on mnie zatem zaskoczył? Kojarzycie to uczucie, kiedy myjecie włosy i jeśli nie nałożycie odżywki to są one tępe i splątane? Tutaj tego nie ma. Szampon dokładnie oczyszcza ale nie podrażnia nawet mojej problematycznej skóry głowy. Na co dzień stosuje odżywki praktycznie zawsze i włosy mam w dobrej kondycji. Po tym szamponie mimo jej nie zastosowania włosy były gładkie, miękkie i łatwo się rozczesywały nawet palcami. Powiem, że nie często mi się to zdarza. Jest bardzo przyjemny w użyciu i wyraźnie służy mojej skórze głowy mimo, że jest z gatunku mocniejszych szamponów. Fakt, że mocno się pieni sprawia, że jest bardzo wydajny co rekompensuje nieco wysoką cenę. Nie sądziłam, że mnie coś jeszcze w kwestii szamponów zaskoczy, a jednak :)
    Zalety:
    • Działanie
    Wady: