Szampony do włosów

Vis Plantis Szampon do włosów zniszczonych i osłabionych zabiegami stylizacyjnymi `Pestki dyni, pszenica, owies`

• 27 lutego 2024 o 4:07
    Taki sobie szampon
    Szampon w zielonym plastikowym opakowaniu z ładną etykietą na której widoczna jest dynia. Konsystencja szamponu średnio gęsta, bezbarwna o lekkim zapachu, ale nie zbyt ładnym. Nie utrzymuje się na włosach. Szampon bardzo dobrze się pieni. Myje włosy, ale nie robi nic szczególnego żeby je odżywić. Nie zauważyłam poprawy kondycji włosów po zużyciu całego opakowania. Włosy dosyć szybko się po nim przetłuszczały. Szampon według mnie tani. Skład ok. Włosy po umyciu w miarę dobrze się rozczesywały i układały. Nie elektryzowały się.
  • 17 września 2023 o 17:35
    Ta marka skradła moje serce
    Szampon z dynią od Vis Plantis chciałam kupić już dawno ale jak byłam w drogerii to zawsze półki były puste. Na etykiecie jest informacja że to kosmetyk do włosów osłabionych zabiegami fryzjerskimi a ponieważ regularnie farbuje włosy co je niszczy to chciałam przetestować ten wariant. Ja zawsze powtarzam że od szamponu wiele nie oczekuje. Nie jest to kosmetyk pielęgnacyjny tylko oczyszczający włosy i skórę głowy z kurzu, potu, brudu czy środków do stylizacji. Ważny dla mnie jest skład bo muszę używać czegoś łagodnego ze względu na łatwość podrażniania mojej skóry głowy no i miło jest gdy produkt ładnie albo przynajmniej neutralnie pachnie. Wersja z dynią jest ostatnią jaką testowałam , wszystkie poprzednie okazały się super. Wspominałam już przy innych recenzjach że jest to moja ulubiona marka włosowa . Zapach jest bardziej perfumeryjny aniżeli roślinny no bo ciężko byłoby nadać mu zapach dyni. Nie mniej podoba mi się bardzo. Jest inny niż w pozostałych wersjach. Tam czuć faktycznie poszczególne rośliny. Jest wydajny ponieważ dobrze się pieni i niewiele go potrzeba na jedną aplikację. Skóra głowy nigdy nie była po jego użyciu przesuszona czy podrażniona Skład został wzbogacony o olej dyniowy , ekstrakt z kiełków pszenicy i owsa. Co tu dużo pisać. Szampon jak i cała dyniowa serii jest super. Dobrze oczyszcza włosy, pozostawia je sypkie, miękkie . Końcówki nie są przesuszone ale wiadomo że później nakładam serum. Dobrze się rozczesują i wyglądają na zdrowsze . W mojej łazience zawsze są kosmetyki Vis Plantis .Kupuje zamiennie wszystkie serie począwszy od szamponów, odzywek na maskach kończąc. Czasem zdradzam je z innymi produktami które mam ochotę wypróbować ale i tak wracam do recenzowanej marki.
    Zalety:
    • PLUSY
    • skład
    • brak silikonów
    • produkt wegański
    • ładny zapach
    • niska cena
    • kolorowa grafika i wygodne opakowanie
    • dobrze się pieni
    • oczyszcza skórę głowy
    • włosy są świeże, sypkie, nawilżone
    • produkt polski
  • 26 sierpnia 2022 o 9:13
    Kolejny raz na tak
    Kolejny świetny szampon od vis plantis. Licząc ten- przetestowałam już wszystkie wersje. Każda jest świetna, jestem fanką tego, jak skutecznie oczyszczają jednocześnie nie podrażniając skóry głowy, nie płacząc włosów, dobrze się pieniąc. Ten konkretnie podobnie jak inne ma delikatny zapach, jest przezroczysty, nie obciąża włosów. Myję głowę dwukrotnie, ale nawet jeśli czas nagli to po jednokrotnym umyciu włosy są sypkie i świeże, a mam problem z przetłuszczającą się skórą głowy. Wydajność i cena na plus.
    Drogeria Natura
  • 14 sierpnia 2022 o 11:37
    Nie mam zastrzeżeń
    Uwielbiam produkty vis plantis odkąd pamiętam :) Przystępna cena, duża pojemność, bardzo dobre dzialanie i świetny sklad :) Szampon jest delikatny, odpowiednio się pieni, ma przyjemny zapach i jest wydajny Nie wysusza skóry glowy, sprawia że wlosy się nie elektryzują więc duży plus :D
    Zalety:
    • Dzialanie
    • Sklad
  • 31 października 2021 o 18:11
    Slabo sie pieni
    Niestety mimo fajnego działania(nawilżenie), szampon fatalnie sie pieni. Próbowlam na wszelakie sposoby go spienić, malo wody, wiecej wody, w kubeczku, nic nie działa. Jest bardzo problematyczny w użyciu. Dlatego juz do niiego nie wroce.
    Zalety:
    Wady:
    • słabo sie pieni
    Drogeria Natura