Ukochany.
Z kosmetykami do włosów spod szyldu Agafii mam średnie doświadczenia. Żeby nie powiedzieć, że złe. Co nie kupiłam, to bubel. Za ten szampon chwyciłam, gdy byłam w podbramkowej sytuacji - włosy leciały mi z głowy garściami, bałam się, że będę łysa jak kolano. Wypadanie było spowodowane kosmetykiem, od strony zdrowotnej wszystko było w porządku. Pomyślałam sobie wtedy, że tonący brzydko się chwyta ;))) i kupiłam ten szampon, nie wiążąc z nim jakichkolwiek nadziei.
I tu nastąpiło zdziwienie i zaskoczenie. Bo powoli, powolutku, pomalutku, włosy przestały wypadać. Z każdym kolejnym myciem wyciągałam z głowy mniej i mniej kosmyków. Byłam pod OGROMNYM wrażeniem działania tego szamponu. Dodatkową suplementację zaczęłam włączać dopiero po skończeniu pierwszej butelki, więc mam pewność, że to ten kosmetyk mnie uratował. Nie działał na mnie Alpecin, nie działały Biotebale i inne, dość drogie, specyfiki. Zadziałał szampon za dychę. Wielbię go.
I chociaż mój problem z wypadaniem został zahamowany, włosy zaczęły odrastać, powoli odzyskuję dawną gęstość, to dermatologicznego szamponu używam nadal. Bo moje włosy go pokochały. Daje im wszystko, czego potrzebują. Nie używam odżywek, maski sporadycznie. bo po każdej próbie nałożenia czegokolwiek, miałam na głowie mocno obciążone strąki. A po samym tylko szamponie mam piękne, gładkie włosy, które świetnie się układają.
Głowę myję codziennie, nie jestem w stanie powiedzieć więc, jak długo włosy pozostają świeże. Butelka szamponu wystarcza mi, przy użyciu przez dwie osoby, na około trzy tygodnie. IMO, to dość dobry wynik. Kosmetyk dobrze się pieni, jest gęsty, wystarczy niewielka jego ilość, by porządnie umyć długie włosy. Pachnie tak szamponowo-ziołowo, zapach jest przyjemny, nie męczy. Jedyne ale mogę mieć do butelki i tego szerokiego gwintu, który jest dość niepraktyczny. Ale idzie to przeżyć, bo zawartość jest konkretna.
Polecam całym sercem. Dla mnie to było remedium, teraz to ukochany szampon. Zużyłam już kilkanaście butelek a każdy skok w bok utwierdza mnie w przekonaniu, że na polu szamponowym znalazłam już swój ideał.