Szampony do włosów

Schauma Nature Moments Szampon do Włosów Słabych I Delikatnych-Miód Figa 400ml

Maquina
    27 grudnia 2021 o 21:03
    Polecam
    Bardzo dobry produkt. Pięknie pachnie, nie ma silikonów i fajnie się pieni. Włosy po użyciu są miękkie i błyszczące. Co najważniejsze, nie podrażnia ani nie uczula mojej wrażliwej skory. Kiedy nie mam pomysłu na szampon, kupuję właśnie go!
  • 21 lutego 2021 o 20:12
    mieszane uczucia
    Raczej nie jestem posiadaczką mega delikatnych włosów jednak wypadają mi dość mocno. Do tego mam przetłuszczające się u nasady włosy ze skłonnością do łupieżu. Do zakupu skłoniły mnie pozytywne opinie na wizażu. Jak zawsze zacznę recenzje od zapachu, bo to pierwsze, co zauważamy. Jest przyjemny miodowy, bez szału ale nie jest brzydki. Konsystencja szamponu jest gęsta i typowo żelowa. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy nie pozostawiając lepkiej warstwy. Włosy po umyciu są gładkie i mile w dotyku, dość dobrze się rozczesują i nie ma problemów z ich układaniem. Niestety przyczynił się trochę do zwiększenia łupieżu. Zauważyłam, że przyspiesza również przetłuszczanie. Nie jest to jakieś mocne przetłuszczanie ale dla mnie zauważalne . W związku z tym nie nadaje się dla osób z problemem łupieżu i przetłuszczających się włosów. Zastanawiam się też nad tym, że jest on przeznaczony do włosów delikatnych a takie przecież często się przetłuszczają... Zamknięty jest w przezroczystym opakowaniu dzięki czemu wiemy ile szamponu nam jeszcze zostało. Ma dość duży otwór, więc trzeba uważać żeby nie wylało nam się go za dużo na rękę. Jeśli będziemy to kontrolować to starczy nam na długo gdyż niewielka ilość sprawia, że szampon dobrze się pieni. Cena jest bardzo niska i zachęcająca do zakupu. Ja jednak nie wiem czy kupię go ponownie.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • tani
    • dość wydajny
    • włosy po umyciu są miłe w dotyku i dobrze się układają
    Wady:
    • przyspiesza przetłuszczanie się włosów
    Drogeria Natura
    Kamisku
    10 grudnia 2020 o 11:40
    Nawilża
    Szampon pachnie miodkiem, bardzo słodko. Ma lejącą konsystencje i bardzo dobrze się pieni, potrzeba go niewiele aby umyć włosy. Opakowanie przyciąga wzrok i bardzo kusi, a gdy widzi się cenę to już chce się brać. W promocji zapłaciłam za niego 5,99. Szampon dobrze myje włosy. Nie podrażnił mojej skóry głowy, nie wywołał łupieżu czy świądu. Nawilża włosy, pomaga w rozczesywaniu, ale raz na jakiś czas warto umyć głowę jakimś ziołowym szamponem, dobrze oczyszczającym, ponieważ lubi obciążać. Nie nadaje się z tego względu do włosów cienkich. Jak ktoś ma bardzo zniszczone włosy jak ja i potrzebuje nawilżenia i nadania włosom miękkości to będzie zadowolony.
    Drogeria Natura
  • 18 lutego 2020 o 12:08
    Spełnia podstawową funkcję - myje
    Po produkty marki Shauma nie sięgam zbyt często, ale tym razem postanowiłam wypróbować ten szampon bo lubię zapach miodu i doceniam jego działanie, chociaż tutaj pewnie jego ilości są śladowe. Butelka o pojemności 400 ml, przeźroczysta, utrzymana w żółtej kolorysryce, szata graficzna przyjemna dla oka. Konsystencja szamponu jest bardzo gęsta, jest przeźroczysty, bezbarwny, dobrze się pieni, na moje długie włosy wystarczyła ilość wielkości większego orzecha laskowego. Zapach przyjemny, raczej słodki, ale nie przesadnie, nie utrzymuje się zbyt długo na włosach. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy. Nie spowodował powstawania łupieżu, uczucia swędzenia. Włosy po nim były sypkie, błyszczące, nie puszyły się, nie były przesuszone i nie spowodował szybszego ich przetłuszczania. Co do właściwości pielęgnujących to ciężko mi się wypowiedzieć bo zawsze po myciu używam odżywki lub maski.
  • 14 lutego 2020 o 19:26
    Po prostu zwykły szampon
    Szampon ten zakupiłam jakiś czas temu na promocji w Rossmannie. Moją uwagę zwróciła szata graficzna i nie najgorszy skład. Przede wszytskim bardzo przyjemnie się go używa bo ma przepiękny zapach miodu i dosyć gęstą konsystencję, która dobrze się pieni. Nie zauważyłam jednak żadnej poprawy kondycji włosów po jego użytkowaniu. Włosy po użyciu nie przetłuszczają się bardziej i nie są obciążone. Mam jednak wrażenie, że troszkę gorzej się rozczesują, co niestety skutkuje większą ilością włosów na szczotce. Podsumowując szampon spełnia swoją podstawową rolę, czyli dobrze myje włosy. Jeżeli ktoś jednak liczy na super efekty po użyciu tego szamponu to myślę, że się rozczaruje.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Dobrze myje włosy
    Wady:
    • Brak działania pielęgnacyjnego