Pudry do twarzy

Catrice Colour Neutralizer Mattifying Powder Neutralizujący matujący puder do twarzy

2 na 51 opinię

lergie
    14 maja 2020 o 20:03
    3xNie, dziękujemy...
    Po średniaczku Catrice Colour Correcting Mattifying Powder, który wycofali, dali w zamian Colour Neutralizer. Kupiłam, bo a nuż coś polepszyli. Niestety, dla mnie okazał się totalnym niewypałem. kolory jak na obrazku, intensywne, tranferują się na twarz i otrzymujemy mozaikę żółto-pomarańczowo-zieloną. Totalnie przepigmentowane jak na puder. Być może jestem dla niego za blada, ale to też nie powód, aby tak mocno osadzały się na makijażu. Nigdy nie mogłam do wykończyć, bo musiałabym go zmieszać z innymi za każdym razem. Działanie matujące niemal takie same jak u swego poprzednika, z tą różnicą, że ten już tak nie śmierdzi talkiem. Miało być lepiej, a wyszło jak zwykle. Chyba nie ma już go w ofercie i się nie dziwię - nie wiem u kogo przeszłyby tak mocne kolory.
    Zalety:
    • Lekki, nietępy mat
    • Nie pachnie
    • Ciekawa koncepcja
    Wady:
    • Przepigmentowany, zostawia żółto-pomarańczowo-zielone ślady
    • Nie matuje na długo
    • Niedostępny (w sumie to powinien być plus)