Płyny do płukania jamy ustnej

Beauty Formulas Charcoal Mouthwash Płyn do płukania jamy ustnej z aktywnym węglem

Netili
    1 października 2022 o 22:48
    Jest ok
    Płyn ten zakupiłam z ciekawości bo jeszcze nigdy nie testowałam nic z tej firmy, ponad to skusiły mnie obietnice producenta i to że był na przecenie, może zacznę od tego że produkt jest koloru czarnego i ma bardzo łagodny smak mięty, który mi osobiście bardzo posmakował bo nie lubię męczyć się z ochydnymi w smaku płynami, mimo jego łagodności porządnie odświeża i na długo, zauważyłam także że lekko wybielił mi zeby za co duży plus, wspomnę także że nie podrażnia ani nie powoduje zaczerwienień dziąseł, to dobry płyn w niskiej cenie do którego będę częściej wracać.
    Zalety:
    • Odświeża
    • Lekko wybiela
    • Nie podrażnia
    • Smak
  • 23 lutego 2022 o 10:07
    W porządku
    Najważniejsze dla mnie przy wyborze płynu do płukania jamy ustanej jest, by nie zawierał alkoholu. Płyn ma być delikatny i nie wypalać jamy ustanej. Ten jest ok. Ma lekko miętowy posmak. Butelka wg mnie mogłaby być przezroczysta, ale..mija się to pewnie z założeniem producenta. Coś jest w tym płynie takiego, że osadza się na dnie. Jakież było moje zdziwienie, gdy mi bliżej dna tym płyn był bardziej czarny. Zorientowałam się, że na początku po prostu przechylałam butelkę, płyn był lekko zabarwiony na szaro a przy dnie to było prawdziwe czernidło. Zatem przed użyciem należy mocno potrząsnąć butelką, by wymieszać to co trzeba. Płynu używam tylko i wyłącznie do irygatora. U mnie się sprawdza. Nie zależy mi na jakimś super odświeżeniu. Chce by dotarł w najgłębsze szczeliny międzyzębowe.
    Zalety:
    • niska cena ( w aptece ok 6 zł)
    • nie zawiera alkoholu
    • jest bardzo delikatny
    • dba o higienę w jamie ustanej
    Wady:
    • należy wstrząsać produkt przed użyciem, bo się rozwarstwia. Nie widać tego, gdyż butelka jest nieprzezroczysta,
    Kafe81
    10 kwietnia 2021 o 21:05
    raczej jednorazowa przygoda
    Płyn kupiłam jako część zestawu razem z pastą w małym sklepie z chemią, nie było więc wyjścia trzeba było zużyć. Płyn do płukania jamy ustnej to nie jest dla mnie niezbędny produkt w codziennej higienie , wystarczy mi szczotkowanie i nitkowanie, nie mam też problemu z nieświeżym oddechem i nawet jeśli zapominam na długi czas, że istnieje coś takiego jak płyn do płukania nie widzę, żeby to w jakiś negatywny sposób wpływało na stan moich zębów czy dziąseł. Wiem, że większość stomatologów rekomenduje stosowanie również takiej formy higieny, ale nie dajmy się zwariować, to są kolejne wydawane pieniądze, czasem lepiej postawić na naturę i zastosować się do receptur naszych babć, one nie miały dostępu do takich środków i kiedy chciały odświeżyć oddech żuły suszonego goździka, był to również skuteczny sposób na ból zęba, ale też poprawiał ogólny stan organizmu i choć smak jest specyficzny można się do niego przyzwyczaić i będzie o wiele zdrowiej, naturalniej i taniej ;) Opakowanie to czarna plastikowa butelka o pojemności 500ml., podoba mi się, że jest czarna ze srebrnymi wstawkami, wygląda profesjonalnie. Jest poręczna i ma szczelną zakrętkę dobrze zabezpieczającą produkt co jest dość istotne, ponieważ płyn przed użyciem trzeba porządnie wstrząsnąć. Produkt jest w kolorze czarnym, zawiera aktywny węgiel i nie ma w składzie alkoholu co jest dużym plusem. Producent obiecuje, że płyn oprócz odświeżenia i ochrony zębów ma za zadanie również je wybielić. Używam płynu codziennie, co najmniej dwa razy przez miesiąc i nie zauważyłam, żeby w jakimś stopniu wybielił mi zęby, bujda i tyle, zresztą wcale na to nie liczyłam. Przy intensywnym płukaniu płyn pomaga pozbyć się resztek jedzenia z jamy ustnej, ale nie oszukujmy się tak samo zadziała zwykła woda. Dla mnie ten produkt jest za słaby, delikatnie odświeża i na krótko, nic specjalnego. Na szczęście nie podrażnia zębów, ani nie wywołuje żadnych nieprzyjemnych reakcji. Płyn nie jest najgorszy, ale jak pisałam wyżej nie wierzę, że jest to produkt niezbędny, ale jeśli już to chciałabym, żeby mocniej odświeżał i na dłużej
    Zalety:
    • brak alkoholu w składzie
    Wady:
    • nie wybiela zębów
    • odświeża delikatni i na krótko
  • 27 kwietnia 2020 o 14:06
    W porządku
    Płyn pomaga utrzymać lepszą higienę jamy ustnej. Pomaga lepiej oczyścić przestrzenie międzyzębowe. Są to jedna typowe cechy takich produktów - każdy płyn ma takie właściwości, choćby ze względu na mechaniczne wypłukiwanie zanieczyszczeń. Niewątpliwie zaletą tego płynu jest fakt, że jest bardzo delikatny w smaku - nie "wykrzywia". że tak napiszę :) Nie podrażnia zębów, dziąseł, szyjek zębowych. Ma to jednak jeden swój minus - odczuwane odświeżenie oddechu jest raczej krótkotrwałe i niewielkie. Ogólnie jednak polecam.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Nie podrażnia
    • Smak, zapach
    • Pomaga utrzymać lepszą higienę
    Wady:
    • Odświeżenie krótkotrwałe i niewielkie
    _inga
    11 maja 2019 o 6:33
    Płyn do płukania jamy ustnej z aktywnym węglem, Beauty Formulas
    Po bardzo pozytywnych efektach stosowania czarnej pasty do zębów firmy Ecodenta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,97223,ecodenta-extra-black-whitening-toothpaste,2274856.html#review-2274856 Tym razem sięgnęłam po płyn do płukania ust z aktywnym węglem. Płyn bardzo przyjemnie odświeża i dopełnia pielęgnację jamy ustnej nie jest mdły ani zbyt ostry, naturalny aromat mięty cytrynowej zapewnia przyjemny smak i likwiduje nieświeży oddech. Jak dla mnie stopień odświeżenia jest idealny i długo się utrzymuje dodam że bardzo nie lubię mocno mentolowych płynów do ust które tak odświeżają ze aż oczy wychodzą z orbit. Nie zawiera alkoholu ale niestety zawiera fluor. Mam nadzieję ze znajdę płyn do płukania ust o podobnym działaniu i właściwościach bez fluoru.
    Zalety:
    • efekt odświeżenia
    • nie zawiera alkoholu
    Wady:
    • zawiera fluor