Szampon znalazłam w jednym z beauty box i choć wielu nie uwierzy, to serio się ucieszyłam z jego obecności :) Uwielbiam suche szampony, zawsze muszę mieć jakiś w domu na awaryjne sytuacje, a tu nieznana marka, więc idealnie w moje gusta.
Opakowanie to standardowa butelka ze spray'em o pojemności 200ml i z kolorową szatą graficzną. Wykonanie jednak pozostawia wiele do życzenia, albo ja tak trafiłam, że puszka jest nierówna, a korek jakby od innego produktu, choć trzyma się nieźle.
Zapach jest mocny, ja wyczuwam kokosa i banana, jakoś nie mogę się doszukać tego melona ;) Pachnie przyjemnie, egzotycznie, wakacyjnie... Zapach nie pozostaje z nami jednak na cały dzień, potrzebuje do godziny by się ulotnić, ale to akurat dobrze, dzięki temu nie gryzie się z perfumami, a też mam wrażenie, że na dłuższą metę mógłby męczyć.
Spray leci równomiernie, nic nie "wypluwa", nie skrapla się, nie zacina.
Biały nalot łatwo wyczesać z głowy, nie przykleja się tworząc siwych pasemek.
Dobrze odświeża włosy, a wręcz tchnie nową energię do działania. Po jego użyciu spokojnie cały dzień wytrzymują, nie wiem jak by było z dłuższym stosowaniem, ponieważ używam takich szamponów awaryjnie i jak wracam do domu to od razu idę umyć głowę. Nadaje się zarówno na przetłuszczone włosy, jak i przy źle wymytym szamponie, tudzież po prostu do dodania objętości.
Wydajność świetna, nie używam regularnie, ale spokojnie na kilka miesięcy wystarcza. Nie potrzeba wiele by uzyskać wymarzony efekt.
Nie, nie wywołał łupieżu, suchości skalpu, wypadania włosów. Nie podrażnił, nie uczulił. Nawet włosów nie zmatowił, po prostu robił to co miał robić :)
Jeszcze z ciekawostek napisze, że ten szampon wyprodukowano w UK i wcale się nie zdziwię, gdyby była to wersja dla Biedronki produkowana przez słynne batiste, bo dla mnie nie ma różnicy w działaniu :)
Jak najbardziej daję 5 gwiazdek i z chęcią jak się na niego natknę, to zakupię ponownie, zwłaszcza drugą wersję zapachową do wypróbowania :)
Zalety:
- równomiernie się nakłada, nic nie wypluwa i się nie przycina
- łatwo wyczesać biały nalot
- dobrze odświeża włosy i dodaje im objętości
- wydajny
- nie matowi
- przyjemny zapach