Suche szampony

Batiste Dry Shampoo A Hint of Colour Light & Blonde Suchy szampon do włosów dla blondynek (stara wersja)

notino.pl
Batiste Light & Blonde Suchy Szampon Do Włosów Blond 200ml
BATISTE Suchy Szampon Light & Blonde 200ml
Batiste Suchy Szampon A Hint Of Colour For Blondes 200 ml
E-Glamour.pl
Batiste Brilliant Blonde suchy szampon 200 ml dla kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 31 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 września 2022 o 20:23
    Ratunek na 1 dzień
    Jestem naturalną blondynką o długich, prostych włosach. Niestety, lubią się one u nasady przetłuszczać. Gdy nie zdążę umyć głowy wtedy sięgam po suchy szampon dla blondynek. Bardzo dobrze się go aplikuje na włosy i co najważniejsze nie zostawia on śladów. Przy innych szamponach pozostawał biały nalot na włosach, a tu nic! Włosy są odbite od nasady, lepiej wyglądają. Fajny ratunek na jeden dzień. Niestety, wydajność jest słaba i szampon szybko znika.
    Zalety:
    • Efekt na włosach
  • 11 kwietnia 2022 o 14:58
    Idealny do włosów blond
    Suchy szampon zawsze jest w mojej łazience. Nieraz ratował w kryzysowej sytuacji. Po użytkowaniu klasycznych produktów batiste postanowiłam spróbować czegoś do włosów typowo blond. Polubiliśmy się już od pierwszego użycia. Nie bieli włosów tak jak tradycyjne wersje przez co aplikacja produktu przebiega sprawniej i szybciej. Ładnie odbija u nasady. Nie podrażnia, ani nie przesusza skóry głowy. Szampon jest niestety produktem mało wydajnym. Na moich włosach potrzeba naprawdę sporo psiknięć aby ładnie wszystko zakrył i aby koloryt był wyrównany. Mimo to uważam, że jest to najlepszy ze wszystkich suchych szamponów z tej firmy. Często można złapać na promocji. ????
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • efekt odświeżonych włosów
    • dobrze odbija włosy u nasady
    Wady:
    • mało ekonomiczny
  • 21 grudnia 2021 o 14:40
    Ah i meh
    Do tego jak bardzo ułatwia mi życie szampon nie muszę nikogo przekonywać. Jestem też blondynką, farbowaną i gdy włosy się przetłuszczają to wychodzi z blondu żółty albo rudy ton. ten szapon go niweluje. I tu jestem mega pozytywinie zaskoczona. Włosy wyglądają swieżo i do tego kolor też wygląda dobrze. Niestety zostawia biały osad, czuje się go na głowie i popołudniu zaczyna swędzieć głowa. Nie wrócę do niego. https://ladybeatrycze.blogspot.com/
    Ariessa
    24 sierpnia 2021 o 16:46
    Raz, dwa, trzy kurczakiem będziesz ty
    Nie mam szczęścia do marki Batiste. To mój trzeci suchy szampon tej firmy i kolejnego podejścia nie będzie, do trzech razy sztuka. Wcześniejsze próby nie przynosiły podstawowego rezultatu - nie odświeżały włosów, nie ratowały sytuacji chociaż przez kilka godzin do czasu właściwego mycia. Widząc dość powszechne zachwyty nad tymi produktami zaczęłam się zastanawiać, że może robię coś nie tak. Kombinowałam z odległością, wmasowywałam i/lub wyczesywałam (różne były instrukcje) z tym samym efektem, a raczej jego brakiem. Nie pamiętam już jednak, jakich wersji używałam wcześniej, dlatego bardziej szczegółowo opiszę wariant dla blondynek. Zdecydowałam się na szampon "for blondes" z uwagi na wzmiankę, że zawiera kapkę koloru i może być przydatny również przy tuszowaniu odrostów. Hip, hip, hurra, a potem nastąpił klops. Może najpierw o flagowej funkcji, czyli odświeżaniu fryzury. W przeciwieństwie do poprzedników wersja dla blondynek na początku wydaje się działać. Po wmasowaniu szamponu włosy są lekko uniesione, zyskują na objętości. To jednak wyłącznie wynik rozczochrania ich podczas rozprowadzania produktu. Musiałyby tak zostać, ponieważ rozczesanie cofa stan kosmyków do punktu wyjścia, znów są klapnięte i pozbawione świeżości. Recenzowany produkt oprócz nienajlepszej skuteczności ma jeszcze jedną, spektakularną wadę. Otóż obiecywane "hint of colour", czyli lekkie zabarwienie jest żółciutkie jak kurczaczek. Panie o ciepłych odcieniach blondu będą zadowolone, reszta może przecierać oczy ze zdumienia. Nie mam chłodnego blondu, ale nie mam również wyraźnie żółtego, oprócz tego doczekałam się już wielu siwych włosów i w tych miejscach farba łapie na kolor jaśniejszy niż gdzie indziej. Wychodzi z tego misz masz wyglądający jak rozjaśnione słońcem pasemka. Gdziekolwiek jednak nie psiknęłabym suchym szamponem, kończyło się to żółtymi plamami. Widocznymi i niemożliwymi do wyczesania - produkt usuwamy dopiero podczas mycia. Uporczywe czesanie kończy się wykruszeniem części produktu, większość zostaje, a część sypie się jak łupież. Suchy szampon to chyba dla każdego kosmetyk awaryjny stosowany w sytuacji, gdy nie ma czasu na umycie włosów. Ten od Batiste nakładamy, widzimy kolorowe maziaje i… musimy umyć głowę, żeby się tego pozbyć. Kwadratura koła. Podsumowując: wariant dla blondynek dość słabo radzi sobie z awaryjnym odświeżeniem fryzury, a kolor sprayu i to, jak wygląda na włosach dyskwalifikuje go zupełnie. Na butelce widnieje informacja, że szampon nie zostawia białych śladów. Białych nie zostawia - zostawia żółte. Szkoda, zapowiadało się praktyczne dwa w jednym, oczyszczenie z tuszowaniem odrostów. Tymczasem nijak nie mogę polecić tego kosmetyku, zupełnie się u mnie nie sprawdził.
  • 20 maja 2021 o 14:25
    Gorszy niż inne wersje
    Wersję do włosów blond kupiłam dla swojej siostry, która jest blondynką, z nadzieją, że idealnie dopasuje się on do koloru jej włosów. Nic bardziej mylnego! Szampon okazał się mieć dość brzydki, żółtawy odcień, który wyróżnia się na tle włosów w kolorze jasnego blondu. Wygląda więc dużo gorzej niż klasyczne wersje. Moim zdaniem producent nie do końca przemyślał ten produkt. Siostra na pewno nie sięgnie po niego ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • brzydki kolor produktu

Zobacz także inne Suche szampony