Róże do policzków

L'Oreal Paris Life's A Peach, Skin Awakening Blush Róż do policzków

• 25 maja 2023 o 21:21
    Pachnie troszeczkę brzoskwinią
    Kolorek ładniutki, taki brzoskwiniowy, na prawdę śliczny, ale ciężko przenosi się na skórę, albo jest tak delikatny i transparentny, że go prawie nie widać. Muszę mocno natrzeć się pędzlem, żeby coś było widać. Zanika po pewnym czasie. Krzywdy nim sobie nikt nie zrobi, nawet bardzo wielkie bladziochy. Delikatnie pachnie (sztuczną) brzoskwinią, ale trzeba go podłożyć pod nos, aby poczuć (taka mała atrakcja - niespodzianka, jak ktoś wie, że należy jej poszukać - ja nie wiedziałam, przy zwykłym używaniu nie czuć). Może kupiłam jakiś stary egz. (w Rossmanie). W zasadzie po ok. 3 m-ch widzę denko, zatem dla mnie absolutnie nie wydajny. Nie kupię ponownie. Radzę polować w promocji, bo nie jest warty ceny regularnej.
  • 28 maja 2020 o 14:57
    NAJLEPSZA. BRZOSKWINIA.
    Plusy zrównoważna pigmentacja odświeżający odcień subtelne, rozświetlające drobinki (dają efekt mega zdrowej skóry) piękne opakowanie, urocza nazwa Minusy cena (drogość :P) To jest mój numer jeden jeżeli chodzi o róże. Mam ciemniejszą i cieplejszą karnację niż większość słowianek i te róż to jest mój święty gral. Czasem używam go jako jedyny pudrowy produkt na policzki (poza pudrem...) i wygląda fenomenalnie. Jak znudziły Wam się różowe róże, albo czujecie się w nich jakbyście byli chorzy/wrócili z biegania, to myślę, że on wam się sprawdzi.
  • 18 lipca 2019 o 20:46
    Dobra jakość, kolor niezbyt dla mnie
    Z racji posiadania ogromnej ilości róży raczej nie kupuję nowych, ale była promocja 3 za 2 produkty Loreala w mojej lokalnej drogerii i jako 3 produkt właśnie nie miałam za bardzo pomysłu, to sobie pomyślałam, że wezmę na próbę róż, na który normalnie bym się nie zdecydowała ze względu na kolor. Było to kilka miesięcy temu. Opakowanie tego różu jest w porządku, przez 'okienko' widać kolor produktu i wzorek na nim. Strasznie się rysuje, mimo, że nie brałam go nigdzie ze sobą. Jest też trochę masywne, ja nie lubię takich wielkich opakowań. Po otwarciu wieczka mamy nasz róż, a pod warstwą z wytłoczką różu jest kolejny poziom, na którym leży pędzelek. Ja nigdy tych pedzelków z róży nie używam, ale wiem, że dla niektórych są one użyteczne, dla mnie zbędny gadżet, wolałabym mniejsze opakowanie zamiast tego pędzla. Sam róż jak na niego spojrzymy wydaje się brzoskwiniowo-pomarańczowy. Nie widać w nim żadnych drobinek, jednak po nabraniu na palec i zrobieniu słocza na dłoni wychodzi z niego jakby blask, nie umiem tego określić, w każdym razie on nie jest matowy. Nabiera się na pędzel dość dobrze, chociaż nieco się pyli. Nakładanie na policzki też nie nastręcza najmniejszych problemów, konsystencja ładnie się wtapia i blenduje nie tylko na podkładzie, ale też z jakimikolwiek innymi kosmetykami kolorowymi. Można też budować intensywność koloru na policzku aż do naprawdę mocnego, także praca z nim to naprawdę przyjemność, nie mogę się w niczym przyczepić do formuły, może tylko ciut do tego niewielkiego osypywania. I teraz przejdę do kwestii, przez którą pozbywam się tego różu - kolor. Ja generalnie lubię w makijażu chłodniejsze odcienie wszystkiego, chłodniejsze pomadki, chłodniejsze róże itd. Róże u mnie nie są może takie jak dla barbie, ale jednak są to róże z domieszką ciepłoty, a Life's A Peach to jest mocno ciepły odcień, nie ma w nim żadnego chłodu, także dla fanek takich odcieni na policzkach może się okazać super, ale ja się w nim po prostu nie czuję za dobrze. Zdecydowanie lepiej mi w chłodniejszych różach, albo nawet w brzoskwiniach przełamanych różem, ale to musi być neutralne, a nie tak mocno ciepłe, jak ten kolor, także neutralne i chłodne karnacje powinny mieć to na uwadze (jestem z tej szkoły, że jeśli chłodna cera to idziemy w chłodne odcienie, a nie staramy się na siłę ocieplać, analogicznie jeśli mocno ciepły podton cery to nie używamy odcienia barbie jeb twoja mać - oczywiście to tylko moja opinia i moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać) - po prostu uczulam, że ten kolor nie na wszystkich będzie wyglądał bardzo korzystnie. Trzyma się na policzkach cały dzień aż do demakijażu, odniosłam nawet wrażenie, że po czasie wygląda lepiej, niż po aplikacji, więc super. Jeśli chciałyście go przetestować, to polecam, bo produkt moim zdaniem jest bardzo dobrej jakości, jest też ogromny i w mojej sztuce nawet po kilkudziesięciu użyciach nie widać żadnego ubytku (widać, że było w nim coś maziane, ale nie ma tej 'wklęsłości'). Niestety dla mnie to jest zbyt ciepły kolor i nie wiem, co sobie myślałam kupując go - wszystkie moje pozostałe róże są jednak bardziej różowe i takie właśnie odcienie prezentują się na mnie lepiej, więc niezbyt chętnie sięgałam po Life's A Peach, a skoro tak, to bez sensu go trzymać z racji samego trzymania, dlatego się go pozbędę.
    Caalia
    2 kwietnia 2019 o 16:33
    Dobry róż
    Bardzo fajny produkt w koralowym odcieniu. Nie można zrobić sobie nim krzywdy, odcień na tyle uniwersalny, że będzie pasował wielu karnacjom. Dobrze się blenduje i nie pozostawia plam na skórze. Ja używam również jako cienie i też świetnie się sprawdza w tym celu:) Myślę, że jak trochę się opalę to róż będzie wyglądać jeszcze lepiej:)
    Zalety:
    • satynowe wykończenie
    • odcień
    • delikatny efekt
    Wady: