Róże do policzków

L'Oreal Paris Infaillible, Blush Paint Paleta róży do policzków

• 1 czerwca 2023 o 17:14
    Fajne
    KOLORY Mam wersję "Pinks", w której znajdują się: - jasny chłodny róż - idealny na co dzień, najczęściej go używam, - jasny ciepły róż - idealny na co dzień, - średni intensywny pomarańcz - idealny na lato i w roli cienia do powiek, - średni intensywny róż - uniwersalny, idealny w roli cienia do powiek, - średnia intensywna czerwień - idealna do jasnych, niemal białych podkładów i w roli cienia do powiek. Można nimi wyczarować mnóstwo makijaży, dobierać w zależności od upodobań, pory roku, odcienia podkładu... Jestem średnią blondynką o jasnej cerze, a używałam każdego z tych kolorów przy wielu okazjach i każdy mi pasował. SATYNOWE WYKOŃCZENIE Dla mnie jedyną wadą tego produktu jest delikatny połysk, bo kocham matowe róże i wszelki blask wygląda na mnie niekorzystnie. Te róże dają wrażenie satynowych, a nawet delikatnie perłowych. Na policzkach wyglądają ładnie, dodają świeżości i urody. Robię dla nich wyjątek i używam ich pomimo że nie mają matowego wykończenia, bo nie umiem się im oprzeć. Muszę dodać, że kupując je w sklepie stacjonarnym byłam przekonana, że będą całkowicie matowe. Nie było wtedy testera, a w opakowaniu wyglądały na matowe. Nawet kiedy otworzyłam je w domu i musnęłam kolory palcem, wyglądały na mat. Ich satynowy blask na policzkach był dla mnie bardzo niemiłym zaskoczeniem i rozczarowaniem. Gdybym od razu wiedziała, że nie są matowe, na pewno bym ich nie kupiła. I na pewno nie kupię ich ponownie, jeśli kiedykolwiek zużyję to opakowanie. UŻYWANE JAKO RÓŻ DO POLICZKÓW Róże mają fajną, satynową konsystencję. Nie są suche, kredowe i nie robią plam. Łatwo się nakładają. Nie trzeba się męczyć z rozcieraniem ich granic, blendują się same. Nie znikają zaraz po nałożeniu, nie ścierają się w ciągu dnia. U mnie trzymają się od rana do wieczora. UŻYWANE JAKO CIENIE DO POWIEK Można ich używać jako cienie do powiek. Dają półprzeźroczystą chmurkę koloru. Odświeżają makijaż. W ten sposób najbardziej lubię używać ich latem (róże, pomarańcz do opalonych podkładów, nakładam je wtedy również na policzki) albo zimą (czerwień do jasnego podkładu wygląda obłędnie). U mnie na powiekach wypadają całkowicie matowo. WYDAJNE Kupiłam tę paletkę kilka lat temu, używam jej do tej pory i jeszcze w żadnym z odcieni nie sięgnęłam denka. OPAKOWANIE Jak już wspomniałam, te róże są niesamowicie wydajne, a ich opakowanie pomimo kilku lat używania go w różnych warunkach nie pękło, nic się nie pokruszyło. Jedyny minus to brak lusterka. Za taką cenę koncern taki jak L'Oreal mógł je wbudować w opakowanie. CENA Pamiętam, że kosztowały sporo, ale biorąc pod uwagę, że od kilku lat ta paletka w zupełności mi wystarcza, był to zakup, który już dawno się zwrócił. PODSUMOWANIE Jeśli szukacie satynowych róży z delikatnym blaskiem, ta paletka będzie idealna.
    Zalety:
    • pięć różnych odcieni, które dają inny efekt kolorystyczny na policzkach
    • nadają się do stosowania jako cienie do oczu
    • miła, delikatna, satynowa konsystencja
    • nie robią plam, same się blendują
    • ślicznie pachną kwiatami-perfumami nawet po kilku latach od zakupu
    • trwałe, solidne opakowanie
    Wady:
    • kupując je byłam przekonana, że będą całkowicie matowe, a okazało się, że mają satynowy blask
    • nie mają lusterka w opakowaniu
    • są drogie (równie śliczne i trwałe, a o wiele tańsze są róże z Golden Rose, Bell, Makeup Revolution)
    KardiaM
    17 listopada 2022 o 16:38
    Uniwersalna paletka
    W poszukiwaniu paletki z różami do policzków natknęłam się na ten produkt. Przykuł moją uwagę ze względu na cenioną przeze mnie markę oraz przez ładne opakowanie, przez które już widać, z jakimi kolorkami mamy do czynienia :) Począwszy od opakowania to jest ono trwałe, napisy jak dotąd się nie ścierają (z tyłu opakowania są podpisy poszczególnych odcieni). Same kolory są śliczne (wybrałam paletkę The Pinks) i myślę, że sprawdzą się na wielu typach urody. Ciekawym pomysłem było również zestawienie różnych typów wykończenia - możemy tu odnaleźć zarówno matowe, jak i z drobinkami. Kosmetyk ma przyjemny słodki, cukierkowy zapach. Samo użytkowanie jest poręczne, łatwo się aplikuje, nadaje subtelny efekt zdrowej, odżywionej skóry (jeżeli oczywiście nie przesadzimy z ilością). Jest to wydajny kosmetyk, bo wystarczy niewielka jego ilość do uzyskania pożądanego efektu. Nie "gryzie się" z innymi kosmetykami nałożonymi na twarz. Nie spowodował u mnie również uczulenia i podrażnień. Trwałość też oceniam na plus, dobrze wygląda przez większą część dnia, nie tworzy plam. Róże zawierające drobinki nie wyglądają tandetnie, drobinki te powodują jedynie rozświetlenie skóry, a nie efekt nałożonego grubego brokatu. Produkt sprawdził się u mnie i do codziennego makijażu, i na specjalne okazje. Gdyby nie to, że lubię sprawdzać nowinki kosmetyczne to z pewnością bym do niego wróciła :)
  • 17 listopada 2021 o 11:21
    Kilka w jednym
    Paletkę kupiłam w drogerii internetowej i zapłaciłam za nią coś w okolicach 20 zł. Nie pamiętam ile dokladnie. W plastikowej podłużnej kasetce dostajemy 5 odcieni rozow. Od razu uwaga jeśli ktoś nie lubi - są to odcienie rozswietlajace. Błyszczące lub satyny, ale mniej lub więcej drobiny mają. Kolory są bardzo udane, świetne do łączenia, dobrze napigmemtiwane, znajdziemy coś dla różnych karnacji. Produkt ma mega cukierkowy, landrynkowy zapach. Ładnie utrzymują się na twarzy.
  • 14 marca 2020 o 14:31
    Bardzo lubię
    Kupiłam wersję różową ją już jakiś czas temu za jakieś śmieszne pieniądze i przyznam, że jestem bardzo zadowolona. Paletka mimo intensywnego codziennego użytkowania i podróży, jest cały czas w świetnej formie, napisy się nie starły, paletka nie pękła, zatrzask wciąż działa bez zarzutu. Kolory są bardzo ciekawe, zarówno dla tonacji ciepłej jak i chłodniejszej, ja bardzo lubię mieszać dwa kolory po prawej stronie ( chłodny z ciepłym koralem). Pozostałych kolorów używam znacznie rzadziej, ale jest też lekki rozświetlacz, więc można stosować pod łuk brwiowy. Nakłada się łatwo i przyjemnie, można budować rumieńce, zadowolone będą osoby, które są również początkujące w makijażu. Trzyma się dobrze na podkładach sypkich mineralnych od Annabelle Minerals, a także całkiem nieźle na płynnych np. Fenty by Rhianna czy Always Fabulous Bourjois. Jest trwały, ale nie jest ze mną cały dzień, może dlatego, że za często dotykam policzków czy podpieram się. Nie wiem czy kupię ponownie, bo lubię zmieniać produkt do makijażu, ale ten kosmetyk jest naprawdę uniwersalny. Cena regularna wysoka. Czekajcie na promocję, warto!
    Drogeria Super-Pharm
    xoxoggm
    30 stycznia 2020 o 22:08
    Dostałam za darmo
    Dostałam za 1 grosz do zakupów. Pomyślałam - napewno badziew. Kooooooocham tę paletkę! Aż chce mi się malować do pracy. Jestem bardzo blada i moja cera wygląda na bardzo zmęczona a drugi kolor od lewej w palecie "pinks" sprawia, że wyglądam super! Innych też używam ale mniej odważnie ????