Cienie do powiek

MIYO Sprinkle Me!, Pure Pigment Sypki pigment do powiek

Miyo Sprinkle Me Pure Pigment

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 września 2024 o 10:42
    Milion gwiazd w pięknym pudełeczku ????
    Zakochałam się od pierwszego otwarcia! Białe pudełeczko z przezroczystą pokrywką - piękne i estetyczne! W środku cienka, plastikowa nakładka chroniąca otwarcia. W pudełeczku są małe dziurki, z których wysypuje się pigment. Dzięki temu w razie upadku nie wysypie się cała zawartość. Przynajmniej nie powinna. ???? Sam pigment to mnóstwo mieniących się niczym gwiazdy drobinek. Trzyma się skóry nawet bez bazy. Zresztą zwykła baza zamiast specjalnej do brokatu niewiele zmienia - przynajmniej u mnie. Wystarczy mała ilość, by pokryć skórę cudownym blaskiem. Pigment nada się jako cień do powiek, rozświetlacz na twarz, ciało oraz włosy. Na pewno kupię inne wersje kolorystyczne. Zobaczcie prezentację brokatu na twarzy w linku!
    rokak
    23 kwietnia 2024 o 23:49
    Nieziemski!
    Poszukiwałam zamiennika słynnego brokatu Rue z Euphorii - Blue Note z serii tych pigmentów jest siostrą tego produktu! Opakowanie jest solidne, zakrętka nie luzuje się z czasem, pigment jest zabezpieczony dodatkową osłonką. Produkt jest w pełni sypki, obowiązkowo do jego przyklejenia na powiekę jest potrzebna baza. Polecam nałożyć grubszą warstwę, ponieważ pigment lubi się osypywać, jeśli nie jest prawidłowo przyklejony. Należy nabierać jak najmniejsza ilość produktu, dość precyzyjnie, ponieważ przykleja się momentalnie do palców czy skóry. Odcień jest nieziemski - w codziennym blasku opalizuje jak brokat, natomiast w nocy - staje się iskierką, błyszczy się pełnym blaskiem. Jeśli chodzi o trwałość - jest bardzo dobra. Po paru godzinach niewielka ilość produktu osypuje się, a zmywanie potrafi być uciążliwe. Za tak niską cenę jest perełką, nie znalazłam nigdy podobnego produktu.
    Zalety:
    • odcień
    • blask
    Wady:
    • osypywanie się
    • zmywanie
    KardiaM
    1 kwietnia 2024 o 18:09
    Zimowy efekt uzyskany za pomocą pigmentu 01 Blink Blink
    Poszukiwałam brokatowego cienia w kolorze czystej bieli, srebra, który imitowałby śnieg. Postanowiłam wypróbować ten kosmetyk (odcień nr 01 Blink Blink), zwłaszcza, że słyszałam wiele pochlebnych opinii na jego temat. Opakowanie to odkręcany słoiczek. Pigment ma postać malutkich drobinek. Nie jest to pyłek, ale też nie "płaty" brokatu. Kolor bardzo mi się podoba - jest taki, jakiego szukałam, czyli czysta, srebrzysta biel, bez zielonych czy różowych tonów. Używam go wraz z płynną bazą pod cienie, co umożliwia jego precyzyjną aplikację i przedłuża trwałość (u mnie w nienagannym stanie wytrzymał kilka godzin, po czym zaczął się delikatnie osypywać). Wystarczy niewielka ilość, żeby uzyskać widoczny rezultat. Na załączonych zdjęciach widoczne są efekty w świetle dziennym i sztucznym. Ma tendencję do pylenia i migrowania po twarzy, ale taki urok tego typu produktów, więc nie daję za to minusa. Nie spowodował u mnie podrażnień skóry i oczu oraz uczulenia. Z chęcią wypróbuję inne warianty kolorystyczne :)
    unella
    6 sierpnia 2022 o 13:22
    Cudowne
    MIYO odwaliło dobrą robotę z tymi pigmentami. Kupiłam sobie jeden na promocji i szybko wróciłam po więcej. Mam ochotę kupić wszystkie odcienie. Wyglądają cudownie. Nic więcej nie można napisać. Polecma nakładać na odpowiednią bazę, utrzymują się wtedy mega długo. Szczególnie polecam odcień "Blue Note" - w życiu nie widziałam brokatu o takim odcieniu, wygląda wręcz surrealistycznie. Hit!
    Zalety:
    • odcienie
    • efekt
  • 1 maja 2021 o 19:37
    odcień Blink Blink śliczna śnieżynka
    To chyba jeden z lepszych pigmentów kosztujących nie więcej niż 15 zł w mojej kolekcji, ba, ogólnie chyba jeden z lepszych w mojej kolekcji. Marzyłam od dawna o takim odcieniu brokatu - biało-srebrny jak połyskujące kryształki, które tworzą się na śniegu (odcień Bling Bling). Od lat takiego brokatu nie mogłam znaleźć, aż zobaczyłam to cudo w Kontigo i kosztowało jakieś 10 zł. W wypadku tego cienia efekt jest krzykliwy i niektórym może to nie przypaść do gustu, ale ja właśnie tego szukałam. Zresztą to też kwestia tego jak taki brokat wkomponować w makijaż, bo można go delikatnie umieścić w kąciku oka. Połyski w tej cenie raczej wyglądają płasko, ale tuta momentami transparentny brokat z intensywnie świecącymi biało-srebrnymi drobinkami to blask przypominający mokre oko, bijący po oczach. Oczywiście najlepiej użyć go na klej lub primer do brokatu, ale nie powiedziałabym, żeby osyp był tragiczny. Można użyć na "gołą" powiekę i stworzyć efekt mokrego oka. Albo na intensynie biały cień i wyglądać jak królowa śniegu. Dodać na graficzny eyeliner czy zrobić z niego topper na cień kolorowy, wklepać w usta na błyszczyk itd. Możliwości jest mnóstwo, ale z pewnością nie użyłabym go jako rozświetlacza, bo nawet najwięksi miłośnicy campu mogliby to już uznać za przegięcie i tandetę (ale przyznam, że dobrze wygląda to na zdjęciach - ale w realu ta opcja to zupełnie inna bajka). Ogólnie jest przeuroczy, ale jeśli już koniecznie muszę się czegoś przyczepić to ciężko jest go "wtopić" między matowe cienie i jeśli chce się zrobić ładne przejście między matem a połyskiem na oku, to lepiej użyć innego cienia w tym celu, a ten dać na koniec. Oceniłabym za to na 4... gdyby był to cień za kilkadziesiąt złotych, a nie za kilka złotych. Jak za tę cenę to cudeńko.