Tusze do rzęs

Maybelline New York The Classic Volum' Express Mascara Extra Black Pogrubiający tusz do rzęs

easygo
    16 maja 2023 o 12:40
    NIe, nie, nie....
    Kupiłam go ze względu na - tak mi się wydawało - fajną, tradycyjną, gęstą niesilikonową szczotkę....ale to nic nie dało.... Bardzo kiepsko maluje, nie wiem ile trzeba warstw aby rzęsy ładnie wyglądały...a znów kilka warstw tuszu to efekt sztywnych drutów lub pajęczych nóżek. Opakowanie jest bardzo duże i tusz też bardzo długo trzyma świeżość, nie gęstnieje, nie grudkuje się, przez to uzywałam go bardzo długo, w różnych kombinacjach np. razem z słynnym żółtym wibo.
    Zalety:
    • Jest czarny :)
    • Duża pojemność
    • Nie osypuje się
    Wady:
    • Bardzo słabo maluje
  • 2 maja 2022 o 8:56
    Ulubiony!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Na początku się z nim nie polubiłam. Przy malowaniu łatwo się odbijał i miał taką bardzo mokrą konsystencje. Później jak ,,pooddychał” to zmienił się na lepsze. Już przy 2 użyciu był gęstszy i cudownie wydłuża rzęsy jak żaden inny. Usłyszałam, że wygląda jakbym je przedłużyła. Trzeba uważać bo łatwo nim pomalować powiekę, ale jak zaschnie to pięknie się trzyma cały dzień. Nawet przy deszczu. Jego cena również na plus i często jest na promocjach.
    • Plusy
    • piękne wydłuża
    • trzyma się cały dzień
    • lekki deszcz mu nie straszny
    Wady:
    • Wady
    • trzeba dać mu czas
    • trochę niewygodnie się nim maluje
    • Mało zagęszcza rzęsy
  • 20 stycznia 2021 o 23:30
    Ja go lubię
    Dostałam ten tusz w prezencie. Jestem bardzo z niego zadowolona. Fajnie pogrubia rzęsy. Nie skleja ich. Długonsię utrzymuje. Bardzo ładne i poręczne opakowanie. Szczoteczka bardzo fajnie rozczesuje rzęsy. Fajnie się nią operuje. Tusz ma odcień głębokiej czerni. Do demakijażu używam wacików wielorazowych i ten tusz nie pozostawia czarnych plam.
    Zalety:
    • fajnie pogrubia rzęsy
    • nie sypie się
    • nie uczula
    • jest wydajny
    saucy88
    1 marca 2020 o 12:27
    nowy ulubieniec
    Tusz kupiłam za grosze, gdy go wyprzedawali w Rossmannie, więc nie myślałam, że może być dobry. Okazał się dla mnie wprost idealny. Dobrze pogrubia moje rzęsy (nie wiem czy aż 3 razy, ale dla mnie efekt jest odpowiedni) jednocześnie jest wyczesuje i nie skleja. Szczoteczka dobrze unosi rzęsy i dobrze się nią operuje. Jak dla mnie tani a dobry tusz o mocno czarnym kolorze więc idealnie mi odpowiada.
    Zalety:
    • kolor
    • nie skleja rzęs
    • dobrze rozczesuje
    • pogrubia
    • odpowiednia szczoteczka łatwa w obsłudze
    • wydajny
    • nie zasycha szybko
    Wady:
    • nie zauważyłam
    lergie
    4 listopada 2019 o 20:51
    Dla mnie prawdziwy klasyk ;)
    Pamiętam ją jeszcze w wersji Turbo Boost, której w latach nastoletnich zużyłam niezliczoną ilość - później wyparta skutecznie przez Colossal ;) Skuszona promocją w Rossmannie, 6,59zł, stwierdziłam, że warto spróbować nowej wersji. Szczoteczka jest taka sama, formuła chyba też. Jest to pełna czerń, a nie szarość, co zawsze sobie cenię. Jednak tym różni się od mojej kochanej Colossal, że niestety odbija mi się na powiece w ciągu dnia. Jak młodsza siostra, są trwałe i nie kruszą się, ale jednak odbijanie się dyskwalifikuje ją na długie wyjścia. Z przyjemnością zużyję ją do makijaży dziennych :) Taki mały powrót do przeszłości za małe pieniądze :)
    Zalety:
    • Głęboka czerń
    • Wygodna szczoteczka (choć częściej sięgam po większe)
    • Sentyment ;)
    • Trwałość (poza odbijaniem)
    • Nie podrażnia wrażliwych oczu, nie kruszy się
    • Pogrubia i trochę wydłuża włoski (dwie warstwy)
    Wady:
    • Odbija się na powiece zarówno górnej jak i dolnej po kilku godzinach noszenia
    • Cena regularna stacjonarna