Tusze do rzęs

L'Oreal Paris Volume Million Lashes, So Couture So Black Ultraczarny tusz do rzęs

E-Glamour.pl
Loreal Paris Volume Million Lashes So Couture tusz do rzęs zwiększający objętość i podkręcający odcień Black 9,5 ml
Loreal Volume Million Lashes So Couture Tusz do Rzęs Noir/ Black
L’Oréal Paris Mascara Volume Milion Lashes So Couture Black 10 ml

Nasi użytkownicy zostawili 202 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 listopada 2023 o 23:24
    Najlepsza na świecie
    W ciągu życia "przerobiłam" wiele maskar. Nie od razu znalazłam ulubieńca, ale może od początku. To, czy dany tusz oceniamy jako dobry, czy zły nie zależy tylko od tego, jakie mamy naturalne rzęsy (długie, krótkie, rzadkie, gęste, jasne, ciemne itd), ale też od tego, jakiego efektu oczekujemy. Dla jednych produktem idealnym będzie ten, który daje naturalne wykończenie, a dla innych każdy, który wyczaruje efekt sztucznych rzęs. Tu, na tym polu powstaje właśnie dużo nieporozumień w ocenach. Dlatego, jeśli o mnie chodzi, chcąc napisać rzetelną opinię, muszę przyznać, że jestem w tej drugiej grupie. Delikatny efekt na co dzień mogę zrobić większością maskar, ale ten tzw. "dramatic effect" to już mało która robi. Moje rzęsy są z natury dość długie i ciemne, najbardziej jednak potrzebują objętości (a przynajmniej tak mi się wydaje, jeśli chcę z nich zrobić wachlarzyk) i ładnego rozdzielenia (tusze często sklejają rzęsy, szczególnie przy nakładaniu kolejnych warstw). Podczas szukania takiego efektu, na jakim mi zależy, oczywiście do wieczorowego makijażu, lata temu zatrzymałam się na dłużej przy 2000 calorie MF, ale po kilku opakowaniach miałam wrażenie, że jego jakość się zepsuła i nie dawał już tak ładnego efektu. Inne, nawet całkiem drogie maskary z MF też były dla mnie kiepskie. Nie pamiętam już jak pierwszy raz trafiłam na Million Lashes i jak to było, że się na niego zdecydowałam, ale on odmienił wszystko. Zapewniał mi teatralny efekt, pięknie rozdzielał, bez sklejania przy kolejnych warstwach, wydłużał. Pogrubienie może nie było bardzo mocne, ale w ogólnym rozrachunku i tak dawał piękny efekt. Do tego był trwały, nie osypywał się, nie kruszył, ani nie rozmazywał. Dla mnie tusz idealny. Kilka razy, wiedziona ciekawością i chęcią do testowania nowości , wybierałam jakiś inny, ale zawsze wracałam do tego. Prosty, ale piękny design, śliczny odcień fioletu na opakowaniu, wygodna szczoteczka silikonowa, miękka. Nie ma porównania do czerwonego Million Lashes, który jest królem osypywania. Wciąż uważam, że nie ma lepszego niż fioletowy, tylko obecnie cena jest strasznie wysoka. Nawet w promocji kosztuje dużo, a w sieci - tyle ile w promocji w drogerii stacjonarnej plus koszt wysyłki, więc niestety droga ta impreza. Gdyby nie to, to pewnie byłby moim KWC, a tak będzie najlepszym - jak dotąd, tylko drogim ;).
  • 9 października 2023 o 13:16
    Polecanko
    Bardzo fajny tusz do rzęs. Spełnia swoje zadania, nie skleja, rozdziela rzęsy, pogrubia. Efekt jest raczej delikatny, szczoteczka nie nakłada zbyt wiele produktu na rzęsy, więc nie ma efektu sklejonych pająków. Jest to elegancki efekt.
    Zalety:
    • efekt miliona rzęs
    • trwały nie obsypuje się
    • pięknie rozdziela rzęsy
    • delikatny efekt bez sklejenia
    • bardzo przyjemna formuła
    • produkt nie uczula nie piecze w oczy
    Wady:
    • nie wydłuża spektakularnie rzęs
  • 21 sierpnia 2023 o 19:59
    Wart posiadania, ale nie obowiązkowo
    Tusz jak najbardziej ładnie podkreśla rzęsy. Ładnie pogrubia już za 1 aplikacją, ale trzeba uważać przy kolejnych próbach podkręcenia efektu pogrubienia bo lubi sobie tu i tam skleić. Oczywiście można rozczesać czystą szczoteczką, ale jeśli komuś się spieszy lub nie ma ochoty bawić się w czesanie pozostaje 1 aplikacja. Nie odbija się na powiece, ma ładną głęboką czerń. Zapach troszke delikatny jak piwo…???? Szczoteczka bardzo poręczna, ale nie zbuduje się tutaj spektakularnego efektu bez sklejenia. Cena jednak troche za wysoka względem jego „umiejętności”. Ogólnie polecanko, dla cierpliwych lub wyprawionych będzie dobrą alternatywą.
    Zalety:
    • Podkreśla rzęsy od 1 aplikacji
    • Rozdziela przy 1 aplikacji
    • Głęboka czerń
    • Nie osypuje się
    • Wygodna szczoteczka
    • Ładne, eleganckie opakowanie
    Wady:
    • Przy 2 i większej liczbie aplikacji skleja rzęsy
    • Cena jednak troche zbyt wysoka względem możliwości
    • Pachnie delikatnie piwem ????
    Drogeria Super-Pharm
  • 29 sierpnia 2022 o 17:28
    nie dla mnie
    kolejny tusz, który odbija się na górnej i dolnej powiece (co prawda w mniejszym stopniu w porównaniu z tuszami innych marek). Szczoteczka silikonowa, ale dzięki drobnym wypustkom nie ma mowy o niechlujnym i przerysowanym rysunku rzęs, łatwo można budować kolejne warstwy bez sztucznego efektu. Piękne i praktyczne opakowanie ułatwia malowanie. Niestety nie dla mnie, nie za tę cenę
  • 27 czerwca 2022 o 21:08
    Chyba gorsza od siostry
    Jeśli chodzi o opakowanie to wszystko jak w klasycznej wersji. Porządne nic się nie wyciera, nie pęka. Mam wrażenie że orginalna wersja sprawdza się lepiej. Często tak bywa że wersja ultra black maskara ma pewne wady Mam wrażenie że ten tusz jest nieco rzadszy a dodatkowo szybciej zaczął się osypywać. Przez tę rzadkość nawet po czasie nie daję spektakularnego efektu. Nie widzę różnicy w czerni między tą a innymi mascarami więc wydaje mi się że nie warto inwestować w tą wersję. Klasyczna wiadomo super, chociaż pomału wypierają ją inne np Eveline variete xD.