Balsamy do ciała

Douglas Collection Essential, Moisturising Body Milk Suppleness & Comfort Mleczko do ciała

• 17 czerwca 2023 o 9:12
    Okropny
    Balsam kompletnie nie sprawdził się na mojej skórze. Może i ma lekką konsystencję i nie tworzy na skórze klejącej warstwy ale potwornie mnie po nim wszystko swędziało i piekło. Nie byłam w stanie wytrzymać z nim i kilkukrotnie musiałam po aplikacji wziąć ponownie prysznic żeby pozbyć pozbyć się tej podrażniającej warstwy. Niestety musiałam go wyrzucić bo ze względu na dimethicone zaraz na początku składu, nie wykorzystałam go nawet na włosy.
  • 21 sierpnia 2020 o 14:46
    Skóry normalne będą zachwycone, dla suchych trochę za słaby.
    Skusiłam się na mleczko o pojemności 200ml. Zamknięte zostało w białej butelce ze srebrną pompką, całość została wykonana z plastiku. Dozownik chodzi dobrze, nie przycina się i nie trzeba się z nim siłować, a dzięki niemu nie ma możliwości wysmarowania całego opakowania, bo nic nie zakręcamy. Niestety nie dosięga do końca i pod koniec używania trzeba sporo odczekać między kolejnymi naciśnięciami, bo nic nie pobiera, mimo, że produktu jest jeszcze całkiem sporo. Kolejny problem rodzi się gdy już zostanie resztka (jak mi się wydawało) i wtedy nie pobiera w ogóle, a po trzymaniu do góry dnem przez noc okazało się, że balsamu wystarczyło jeszcze na całe ciało... Odrobina dłuższa rurka i byłoby super, a tak się trochę można zirytować... Zapach jest delikatny i bardzo przyjemny. Typowo kremowy jakby z dodatkiem zielonej herbaty. Zdecydowanie nie jest uciążliwy, a raczej nazwałabym go świeżym i relaksującym. Konsystencja jak na mleczko jest dość gęsta, ale tylko na początku przy jego wyciągnięciu. Pod wpływem ciepła bardzo łatwo się rozprowadza i sunie po ciele. Nie bieli skóry, zostawia tylko wyczuwalną powłoczkę, która bardzo szybko się wchłania. Mam skórę bardzo suchą i nie do końca jest to poziom nawilżenia jakiego potrzebuję. Znaczy nawilża, żeby nie było, i to całkiem dobrze, ale... Na wieczór gdy moja skóra potrzebuje tej dawki wilgoci daje rade, szybko neutralizuje suchość i poczucie ściągnięcia, jednak już w połowie następnego dnia czuję dyskomfort, a do kolejnego wieczornego smarowania długa droga... Za to zaraz po posmarowaniu skóra jest bardzo przyjemnie miękka i gładka, a do tego delikatnie pachnąca. Lubiłam go aplikować ze względu na łatwość tego procesu i szybkość wchłaniania, ale niestety dla mnie jest za słaby. Myślę, że posiadaczki skóry normalnej będą nim zachwycone, ale sama poszukam czegoś mocniejszego w działaniu.
    Zalety:
    • praktyczny dozownik
    • łatwość rozsmarowania
    • szybkość wchłaniania
    • przyjemny zapach
    • gładkość i miękkość skóry
    • natychmiastowo odczuwalne nawilżenie
    Wady:
    • rurka w produkcie jest za krótka i pod koniec są problemy z wydostaniem mleczka
    • za słabe działanie dla skóry suchej
  • 4 kwietnia 2019 o 21:19
    Chyba jest ok
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Mam próbeczkę 10 ml tego mleczka z kalendarzu adwentowego. Oczywiście tego nie wystarczy, żeby sformować porządną opinię, ale coś już wiem. Ja stosowałam to mleczko nie na całe ciało, a na barki, ponieważ miałam lekkie oparzenie słoneczne i potrzebowałam dobrego nawilżenia. Mleczko jest bardzo lekkie, konsystencja jest wodnista. Rozprowadza i wchłania się szybko. Nie jest to mocne nawilżenie, ale skóra po nim jest miękka i jest uczucie ukojenia. Zapach jest przepiękny.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Delikatnie nawilża
  • 20 lutego 2019 o 10:53
    Skóra delikatna i miła w dotyku......
    Pielęgnacja ciała to dla mnie podstawa i dbam od zawsze o skórę mego ciała. Między innymi o jego nawilżanie i ukojenie by czuć się komfortowo. Ostatnio pod choinkę otrzymałam w prezencie mleczko-balsam do ciała Douglas. Używam go już prawie dwa miesiące i bardzo go polubiłam . Balsam jest przyjemny w dotyku i z przyjemnością sięgam po niego. Lekka kremowa konsystencja dobrze rozprowadza się po ciele. Nie zostawia tłustej warstwy.Zapach mleczka jest delikatny,taki orzeźwiający ,a ponadto trwały. Po zaaplikowaniu wyczuwalny jeszcze przez dłuższy czas. Mleczko bardzo dobrze nawilża ciało,które jest takie miłe w dotyku i delikatne. Po wieczornej kąpieli i aplikacji mleczka ciało rano jest miłe w dotyku,skóra delikatna. Balsam nie wysusza skóry i nie uczula i odpowiednio pielęgnuje nasze ciało by czuć się komfortowo. Opakowanie ,które otrzymałam to pojemność 400ml. Jest to plastikowa butelka zaopatrzona w pompkę łatwą w użyciu. Szata graficzna bardzo prosta koloru szaro -popielatego z bielą. Biała plastikowa butelka zakończona jest pompko-korkiem w kolorze popielato szarym .Na butelce widnieją napisy koloru niebieskiego i czerni z logo Douglas. Zalety: -przyjemny i trwały zapach -lekka ,kremowa konsystencja -nawilża ciało dając uczucie komfortu -możliwość wyboru kilku wersji co do pojemności -przyjemne dla oka opakowanie -
  • 15 lutego 2019 o 15:07
    delikatne mleczko
    Małą wersję tego balsamu wyciągnęłam z kalendarza adwentowego Douglasa i trochę czekał aż po niego sięgnę. Balsam jest lekki i przyjemny, nie sprawdzi się do bardzo suchej skóry, polecałabym go jako codzienną pielęgnację. Zalety: Zalety: -kremowy -wydajny -piękny i niesamowicie trwały zapach -nawilża -regeneruje skórę -w miarę szybko się wchłania -nie zostawia tłustego filmu