Szampony do włosów

Rituals The Ritual Of Sakura, Carpe Diem Nourishing Shampoo Odżywczy szampon do włosów

• 21 grudnia 2024 o 18:31
    Bez szału
    Szampon jest ok, ale nie robi nic specjalnego z włosami. Jak dla mnie był trochę zbyt delikatny i słabo się pienił. Dostałam go w kalendarzu natomiast mam wrażenie że rituals ma świetne produkty w innej gamie produktów. Produkty do włosów kupisz lepsze w innych markach. :)
  • 4 lutego 2024 o 0:28
    Dobry szampon
    Szampon w białym opakowaniu. Konsystencja dosyć gęsta, biała o świetnym zapachu kwiatu wiśni. Szampon bardzo dobrze się pieni, dobrze oczyszcza włosy. Nadaje im objętości i nawilżenia. Ułatwia rozczesywanie i wygładza. Włosy długo pachną po umyciu. Nie obciąża ich. Dla mnie super produkt.
  • 6 listopada 2021 o 14:18
    okropny niestety
    Niestety - ten szampon jest dla moich włosów okropny. Mam włosy najzwyklejsze na świecie, czasem może przesuszone trochę od słonej wody czy ciepłego mieszkania, ale są w dobrej kondycji. Ten szampon robi z nich matowe, szorstkie, splątane siano - w dodatku pokryte taką tępawą warstewką. Muszę nakładać niesamowite ilości porządnej maski by włosy "odżyły". Zapach zupełnie nie w moim stylu - intensywny, kwiatowo-bawełniany i "obiektywnie ładny" (nie wiem czy w ogóle można tak napisać, ale wiadomo o co chodzi), może się podobać, wiem, że są fani takich zapachów - więc ocena zapachu nie wpływa na ocenę szamponu. Oceniam działanie na moje włosy, a ten szampon moich włosów nie tylko nie pielęgnuje, ale je po prostu niszczy. Jestem bardzo rozczarowana, tym bardziej, że miałam kilka kosmetyków od Rituals, które były bardzo dobre. A najgorsze, że kupiłam od razu 2 opakowania. Drugą butelkę zużyłam do ręcznego prania delikatniutkich szalików z kaszmiru i jedwabiu, ale kurczę... tak drogi płyn do prania to dla mnie zdecydowanie przesada... Aż mi było głupio - ale piszę to nie dla szpanu, tylko dlatego, że rozczarowanie tym w końcu dość drogim produktem było bardzo duże. Gęsty i wydajny a opakowanie śliczne - klasa, cukierek. Ale co mi po nim...
  • 10 września 2019 o 16:01
    Idelany do zadań specjalnych
    Szampon sprawdza się u mnie ok. Ma piękny zapach, konsystencja może jest trochę za rzadka, ale i tak jestem zadowolona. Produkt używałam na wakacjach, dobrze działał na włosy narażone na mocne słońce, sól morską.
    Zalety:
    • pięknie pachnie
    • działa na włosy narażone na słońce i sól morską
    Wady:
    • trochę rzadka konsystencja
    AnulaQa
    22 marca 2019 o 20:37
    Bez mdłości.
    Całkiem fajny ten szampon. Naprawdę. Zaskoczyłam się. Nie jestem wielką fanką białej linii Rituals, balsam do ciała zawiódł mnie, głównie przez żrący, bawełnianie proszkowy zapach z kwiatem wiśni na torcie. Brrr... Tymczasem szampon pozbawiony jest tej sztucznej nuty, która kojarzy się z chemią dezynfekującą toi- toi, natomiast zamiast niej dodano cytrusy. I... mamy to! Mamy Ritual of Sakura czyli Kwiat Wiśni symbol kruchości, ulotności życia. Jest przyjemnie, zwiewnie, bawełna nadaje zapachowi świeżość, krem ciepła i kobiecości, kwiat wiśni życia, zwiewności, a cytrusy zadziorności. Zapach utrzymuje się na włosach przez długi czas, z każdym ruchem głowy przypominając o sobie. Konsystencja jest dosyć lejąca, rzadkawa, na wpół przezroczysta, pół-perłowa. Szampon pieni się całkiem w porządku, choć fanki mocnej pianki będą zawiedzione. Pomimo tego, iż odżywczy ,nie jest ciężki, nie przetłuszcza włosów, czego przyznaję obawiałam się (przy włosach cienkich i delikatnych, unikam tego typu szamponów). Włosy po umyciu wyglądały ładnie i schludnie, były odbite od nasady, jednocześnie nawilżone, gładkie, wyglądające zdrowo. Wydajność przeciętna. Tubka szamponu o poj. 70ml znaleziona w kalendarzu adwentowym Rituals wystarczyła mi na 4, 5 użyć. Reasumując, ogólnie dobry szampon, ale nie planuję zakupu, sporo innych, podobnych, mamy na rynku w niższej cenie, o równie przyjemnych zapachach. TYP WŁOSA: cienki, delikatny, prosty, długi, w ogólnie dobrej kondycji.
    Zalety:
    • nawilża włosy jednocześnie ich nie obciążając
    Wady:
    • przeciętna wydajność
    • dosyć rzadka, lejąca konsystencja