Płyny do kąpieli

Joanna Naturia Body, Kąpiel solankowa (różne rodzaje)

• 17 sierpnia 2024 o 21:49
    Bez i Las
    Kręcąc się po jednym z osiedlowych marketów z sieci Społem, nogi poniosły mnie w kierunku regału z kosmetykami. Tam znalazłam butelkę "Kąpieli solankowej" od naszej dobrej polskiej Asi. ;) Na półce stały dwa warianty: kwiat bzu oraz sosnowy las. Zastanawiałam się nad zakupem... "bo przecież kupiłam zaledwie kilka dni temu lawendowo-waniliowy płyn do kąpieli z Isany, którego jeszcze nie zużyłam", a do którego recenzji odsyłam! ;) zdecydowałam się jednak na wariant leśny, bo sama jestem leśna :D chociaż trzeba przyznać, że wahałam się, gdyż oba zapachy są doprawdy przepiękne! ♥️ Postanowiłam, że przy kolejnym zapotrzebowaniu na płyn do kąpieli, przetestuję lilaka (tak też zrobiłam i nie trzeba było na to długo czekać, hahaha). Oprócz cudownego sosnowego aromatu, cena była zachęcająca. Właściwie "las" od "bzu" różni się tylko (i aż - bo to przecież kluczowe w płynach do kąpieli) zapachem. Oba płyny zostały umieszczone w białej podłużnej smukłej butli; naklejka wersji sosnowej przedstawia szyszki wśród igliwia, zaś bzowej - kwiaty lilaków w pięknym biskupim kolorze. Konsystencja jest płynna, przezroczysta, wlana pod strumień wody generuje solidną pachnącą pianę. Zmiękcza wodę i ma pielęgnujące działanie, co można poznać po niezrównanie miękkiej, jedwabistej skórze po wyjściu z wanny. Nic dziwnego, skoro zawiera bogactwo minerałów w składzie. Nie wysusza, nie podrażnia, ani nie zaognia pieczenia/swędzenia wcześniej powstałych ranek. Płynu można używać jak żelu pod prysznic, a więc bezpośrednio wylać niewielką ilość na dłoń/gąbkę i wyszorować ciało. Sama tego nie wymyśliłam - mówi o tym Producent. Zdecydowanie jest to dobry pomysł. Otula ciało gęstą jak obłoczek pianą, która wbrew pozorom łatwo się spłukuje. Skóra jest dokładnie umyta, czysta, świeża, zadbana, nawilżona, kaszmirowa, gładka jak jedwab, miękka jak aksamit. Wariant leśny zamienia zwykłą kąpiel w błogi spacer po lesie. Piękny, kojący, relaksujący, odstresowujący aromat wiosennych/letnich sosen. Uwielbiam go! Natomiast "bez" to... no cóż... Jeśli kiedykolwiek wąchaliście świeżo ściętą kiść bzu, to ten płyn pachnie identycznie! Woń odwzorowana idealnie, 1:1. Cudownie! Niezależnie od tego, po którego z nich sięgnę, nie chcę wychodzić z pachnącej wanny, wypełnionej milutką pianą. Masz dużo stresu? Szukasz czegoś, co cię zrelaksuje? Lubisz schadzki po lesie? A może co roku wiosną przynosisz do domu kilka gałązek bzu i nie możesz oderwać od nich nosa? Gwarantuje, że przepadniesz za tymi produktami. :) Ja bardzo chętnie sprawdzę inne warianty, a do tego będę wracać z uporem maniaka, bo jestem po stokroć zachwycona. "Bez" i "Las" dostają ode mnie najwyższe noty i miano hitów. ♥️ Rewelacja w niewielkich pieniądzach!
    masia84
    13 kwietnia 2024 o 23:03
    Moment z bzem
    Bardzo lubię ten o zapachu bzu. Pachnie obłędne, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Chociaż konsystencja mocno się zmieniła - z gęstej i bardziej treściwej w rzadszą i mniej pieniącą, to zapach pozostał ten sam. Podczas kąpieli można poczuć się jak w SPA. Mycie to prawdziwa przyjemność i aromaterapia. Jednak jest jedno ALE. Zapach po kąpieli utrzymuje się max 20 min. Oczywiście jest też możliwość użycia balsamu z tej samej linii, ale tu już się nie zapuszaczam, bo zapach jest jakby ten sam ale jednak "chemiczny". Polecam go również wrażliwcom z suchą skórą (sama tak mam), ponieważ nic złego się po nim nie dzieje.
    • Nie podrażnia
    • Dobrze oczyszcza
    • Kosztuje niewiele
    Wady:
    • Coraz ciężej go kupić
    • Nieporęczne opakowanie
    • Ulotny zapach
  • 8 września 2023 o 10:45
    ,,Kiedy znów zakwitną białe bzy"
    Ucieszyłam się, gdy na półkach w jednym ze sklepów zobaczyłam solankę o zapachu bzu (który niestety/stety rzadko gości w przeróżnych kosmetykach). Bardzo lubię zapach te rośliny. Jej zapachem możemy cieszyć się tylko w maju. Ogromnym plusem tej solanki jest to, że rzeczywiście oddaje ona naturalny zapach bzu. Dla mojego nosa pachnie jak prawdziwy bez i nie wyczuwam ani grama sztuczności. Solankę używam zarówno jako płyn do kąpieli, jak i żel pod prysznic. W obu przypadkach dobrze się sprawdza. Skórę ciała pozostawia oczyszczoną, pachnącą oraz miłą w dotyku. Nie powoduje wysuszenia, tylko lekko nawilża. Po jej stosowaniu zapach bzu jeszcze długo unosi się w łazience. * Solanka jest zamknięta w plastikowym opakowaniu o charakterystycznym kształcie dla marki Joanny. Jej wydobywanie nie stanowi problemu, wręcz przeciwnie, trzeba uważać, by za wiele zawartości nie wydostało się z opakowania. * Jej konsystencja jest bardziej rzadka niż gęsta. Spienianie nie stanowi problemu. Polecam dla wszystkich miłośników bzu.
    Zalety:
    • oddaje zapach prawdziwego bzu
    • dobrze oczyszcza ciało
    • nie wysusza skóry, tylko ją lekko nawilża
    • długo utrzymujący się zapach
    Wady:
    • trzeba uważać przy jej wydobywaniu, by nie wydostało się za dużo zawartości
  • 13 lipca 2021 o 11:16
    Cudowny zapach wiosennego bzu zamknięty w butelce
    Zazwyczaj używam żeli pod prysznic, ale często gdy jestem zmęczona lubię relaksująca kąpiel. Szukając odpowiedniego produktu natknęłam się na ten kosmetyk. Zapach bzu od razu mnie przekonał. Żel jest w poręcznej butelce, z wygodnym zamknięciem. Świetnie się pieni, wystarczy niewielka ilość by cała wanna pokryła się pianą. To sprawia, że jest niezwykle wydajny. Zapach czuć już po otwarciu butelki, jest trwały i wyrazisty. Wąchając go czuję jakbym miała przed sobą bukiet tych kwiatów. Jest bardzo naturalny, nie czuć w nim chemii. Tak mi się podoba, że czasem stosuję go także pod prysznic. Nie wysusza skóry, nie podrażnia. Odpręża i relaksuje. Z pewnością kupię kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • cudowny zapach, bez sztuczności
    • wygodne opakowanie
    • niezwykle wydajny
    • dobrze się pieni
  • 26 czerwca 2020 o 21:23
    Po prostu dobra
    Kąpiel zakupiłam w supermarkecie, była w akurat w promocji w bardzo niskiej cenie. Uwielbiam zapachy kwiatowe, wiosenne więc wybór padł na wersję o zapachu bzu. Opakowanie jest dość proste, wygodnie się otwiera. Na plus duża pojemność. Konsystencja jest nieco zbyt lejąca, kolor przezroczysto- liliowy. Według mnie płyn pieni się średnio, zapach mimo że piękny szybko się ulatnia. Co do działania to sprawdza się zarówno jako żel pod prysznic jak i płyn do kąpieli chociaż miałam okazję wypróbować żele i płyny o intensywniejszym zapachu i mocniej skoncentrowane. Dobrze myje, nie wysusza skóry.
    • Niska cena
    Wady:
    • Mam wrażenie że jest nieco słabiej skoncentrowany, zarówno piana jak i zapach mogłyby być bardziej intensywne.