Uwielbiam wszelkie płyny do kąpieli oraz żele pod prysznic marki Isana, więc często testuję nowości, które pojawiają się w drogerii. Ta marka często wypuszcza limitowane edycje i Liebt die Erde (Kochaj Ziemię) właśnie taką jest, choć w polskich Rosskach pojawiła się ona w ograniczonym składzie, w Niemczech mogą cieszyć się dużo większą ilością produktów z tej konkretnej linii. Osobiście bardzo lubię zapach słodkiej moreli, więc płyn był idealnym kompanem na długie, zimowe wieczory, ma wspaniały,odprężający zapach, świetnie się pieni i pozostawia skórę miękką w dotyku.
OPAKOWANIE
Kształt opakowania jest charakterystyczny dla płynów Isana – smukła,wysoka butelka z dużą zakrętką. To co najbardziej zachwyca, to piękna grafika z brzoskwiniami. Z tyłu na papierowej naklejce znajduje się szczegółowy opis w języku polskim, skład i sposób stosowania, to rozwiązanie nie jest do końca praktyczne, bo tekst pod wpływem wody szybko się rozmazuje. Warto wspomnieć, że opakowanie zostało wykonane z plastiku pochodzącego z recyklingu i nadaje się do ponownego przetworzenia, dzięki czemu możemy lepiej zadbać o środowisko (co przyświeca serii Liebt die Erde).
PŁYN
Uwielbiam zapach tego płynu do kąpieli - jest to soczysta, słodka dojrzała morela, którą aż chciałoby się skosztować. Polubiłam od pierwszego użycia kąpiele z tym płynem, pewnie dlatego bardzo szybko go wykończyłam, a niestety nie mogę ponownie znaleźć go w drogerii, gdyż była to edycja limitowana. Płyn posiada mleczną barwę ze srebrzystą poświatą, jest półprzezroczysty, przez ten kolor nie barwi wody jak inne płyny do kąpieli. Posiada gęstą, żelową konsystencję ułatwiającą dozowanie. Doskonale się pieni zarówno użyty jako żel pod prysznic oraz płyn do kąpieli. Wystarczy 3-4 zakrętki, aby wanna była pełna piany i można było się rozkoszować długą,aromatyczną kąpielą. Piana jest sprężysta, gęsta i długo utrzymuje się w wodzie. Nie wysusza skóry, a wręcz przeciwnie, skóra po kąpieli jest miękka,gładka w dotyku. Na plus zaliczam to, że ma wegańską formułę i nie zawiera mikroplastiku. Kosmetyk jest wydajny, a butla jest bardzo duża, ma aż 750 ml pojemności. Cenowo jest to korzystny zakup, ja swój kupiłam na promocji za ok.9 zł, cena regularna jest niewiele wyższa.
PLUSY:
+ ładne i praktyczne opakowanie
+ duża ilość piany
+ piękny zapach
+ wydajność
+ nie wysusza skóry
+ cena
MINUSY
- edycja limitowana