Mydła

Luksja Essence, Mydło w płynie `Wanilia i jaśmin`

Luksja Mydło w płynie Jasmine Zap 900 ml

• 4 sierpnia 2024 o 10:40
    Pachnie cudnie, ale też cudnie wysusza. Shame on you
    Od jakiegoś czasu zaczęłam zwracać większą uwagę na myjadła do rąk. Powiem wprost, większość z nich kompletnie wysusza mi dłonie, co skutkuje koniecznością nałożenia kremu, a w sezonie letnim średnio lubię poczucie czegoś tłustego na skórze tej części ciała. Marka Luksja wydała mi się raczej porządna pod tym kątem. Użyliśmy z partnerem mydło brzoskwiniowe z ekstraktem z białej herbaty i było to jedno z lepszych. Wersja z jaśminem i wanilią wypadła o wiele gorzej, co łamie mi serce, bo zapach jest cudny, intensywny i utrzymuje się na dłoniach naprawdę przez jakiś czas. Opakowanie Mydło kupiłam w Hebe, na promocji, w wersji Refill o pojemności 900 ml. Nie zapłaciłam dużo, bo około 9 zł, co przy takiej pojemności jest super ceną. Lubię jego opakowanie. Po pierwsze, mydło wystarcza nam na bardzo długo przez wspomnianą dużą ilość. Po drugie, nie generujemy całej masy plastikowych śmieci. Po trzecie - jest po prostu ładne. Po czwarte - bezproblemowo wlewa się go do mniejszego pojemnicza przez całkiem precyzyjny korek. Mamy tutaj zapewnienia o działaniu produktu, o tym, że był testowany dermatologicznie, ma przyjazne PH do skóry. Jest ładnie, kolorowo, praktycznie, ekologicznie. Konsystencja/ skład i zapach Mydło jest kremowe, tak jak twierdzi Luksja. Nie jest jakoś przesadnie lejące, nie skapuje z rąk, naprawdę dobrze się go spienia i daje tej piany dużo. To zapewne wszystko przez mocne detergenty w składzie. Poza nimi znajdziemy tutaj fruktozę, ekstrakt z jaśminu, kwas mlekowy, panthenol, mocznik i gdzieś daaaleko w składzie ekstrakt z wanilii, który jest niżej od perfumów :) Wydawałoby się, że jest to połączenie idealne. No otóż nie, nie działa tak wspaniale jak obiecuje producent, ale opiszę to poniżej. Sam zapach jest intensywny, może męczyć. Ewidentnie bardziej przebija się tutaj jaśmin niż wanilia. Połączenie tych dwóch koncepcji daje raczej pudrowe aromaty, ale dalej - ciężkie i lekko duszące. Nie dziwię się, że niektórzy twierdzą, że mydło pachnie zbyt mocno, bo tak serio jest. Mi nie przeszkadza aż tak bardzo, lubię, że nie ulatnia się w 5 sekund po umyciu. Także ode mnie nie ma tutaj przysłowiowego hejta. Poza tym mydło ma wegańską formułę i przyjazne PH dla skóry - za to plus. Działanie Ale tutaj już niestety muszę ponarzekać. O ile mydło dobrze myje, spienia się, nie jest lejące się i nie marnujemy go dużo, tak ja muszę marnować kremy do przesuszonych po tym produkcie rąk. Przy okazji składu (wyżej) skupiłam się na tych powiedzmy pielęgnujących składnikach, specjalnie nie wspomniałam tam o silnych detergentach. Tym mydłem na luzie można umyć umywalkę :D jest tak mocne. Moje dłonie nie wyrabiają i są ściągnięte zaraz po umyciu. Dopiero lekki krem ratuje sytuację. Nie zgadzam się z tym, że zapewnia miękkość. Nie zgodzę się z tym, że ma działanie pielęgnujące. Zużyjemy je do końca, bo bardzo, ale to bardzo nie lubię wyrzucać produktów. Ale na pewno nie wrócimy do niego ponownie, bo o ile oczyszczenie jest tutaj dobre, tak kwestia pielęgnacyjna mocno zawodzi.
    Zalety:
    • piękny jaśminowo-waniliowy zapach. Raczej pudrowy, ciężki, ale utrzymuje się dość długo po zmyciu mydła z rąk
    • dobrze oczyszcza i zmywa brud z rąk
    • Ph neutralne dla skóry
    • wegańska formuła
    • wygodne opakowanie Refill, z ładną etykietą, precyzyjnym dzióbkiem do przelewania mydła
    • testowane dermatologicznie
    • dobrze się pieni
    • kremowa konsystencja, która nie skapuje z rąk podczas aplikacji
    • bardzo wydajne i przy tym dość tanie
    Wady:
    • ekstrakt z wanilii znajduje się niżej w składzie niż perfumy
    • mydło strasznie wysusza mi dłonie, nie są miękkie tak jak zapewnia Luksja
    • nie pielęgnuje dłoni tak jak twierdzi Luksja
  • 29 listopada 2023 o 20:18
    Waniliowe mydełko
    Opakowanie: Mydło w płynie Luksja Essence w wersji "Wanilia i Jaśmin" dostępne w pojemnym opakowaniu refill o pojemności 750 ml. Praktyczne i ekonomiczne rozwiązanie, które pozwala cieszyć się ulubionym mydłem przez długi czas. Skład: Znajdziemy fajne składniki jak pantenol, trehaloza, mocznik, ekstrakt wanilii i jaśminu Konsystencja: Kremowa, dość gęsta konsystencja mydła zapewnia łatwe dozowanie i aplikację. Jasnożółta barwa dodaje mu subtelnego uroku. Wydajność: Produkt charakteryzuje się sporą wydajnością, co sprawia, że jest przyjazny dla portfela, a jednocześnie długo starcza. Dostępność: Dostępność mydła w różnych punktach sprzedaży, od super- i hipermarketów po drogerie, sprawia, że łatwo jest uzupełnić zapasy. Pienienie: Mydło dobrze się pieni, tworząc kremową pianę, co przekłada się na przyjemność użytkowania podczas codziennego rytuału mycia. Zapach: Charakterystyczny i wyczuwalny zapach wanilii z bardzo delikatnym akcentem jaśminu tworzy błogi aromatyczny bukiet. Słodki, ale nie przytłaczający, idealny dla miłośników intensywnych, kremowych nut zapachowych. Działanie: Mydło doskonale oczyszcza skórę, usuwając brud bezproblemowo. Co równie ważne, nie wysusza skóry, nie powoduje podrażnień ani reakcji alergicznych. To szczególnie istotne dla osób o wrażliwej skórze. Podsumowanie: Luksja Essence "Wanilia i Jaśmin" to mydło, które nie tylko doskonale spełnia swoją funkcję oczyszczającą, ale także dostarcza przyjemność z aromaterapeutycznego doświadczenia podczas codziennego mycia. Idealne dla tych, którzy pragną połączenia skuteczności z błogim chwilami relaksu.
    • działanie
    • 93% naturalnych składników
    • pH przyjazne skórze
    • nie podrażnia, nie wysusza
    Wady:
    • zawiera SLS
    izka707
    1 czerwca 2023 o 18:24
    Luksja, Essence, Mydło w płynie `Wanilia i jaśmin` - uwielbiam to mydełko!
    Luksja, Creamy, Mydło w płynie `Róża i proteiny mleka`` to bardzo dobre mydło do rąk. Doskonale oczyszcza nie przesuszając przy tym skóry. Ma ładny, delikatny zapach. Bardzo wygodne w użyciu opakowanie z dozownikiem, można potem uzupełnić mydło nowym płynem, co jest bardzo ekonomiczne. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • dobrze myje
    • ładny, delikatny zapach
    • wygodne w użyciu opakowanie z dozownikiem, które potem można uzupełnić
    • nie podrażnia
    • dobra cena
  • 1 sierpnia 2022 o 6:44
    Kremowe mydełko
    Mydełko w bardzo przystępnej i dobrej cenie które możemy znaleźć w prawie we wszystkich sklepach. Bardzo często można je kupić w większej pojemności w postaci zapasu do dozownika. Bardzo ładnie pachnie, ma lekką kremowa konsystencje, dłonie nie są wysuszone i ładnie pachną. Polecam wypróbować.
    Medea05
    20 lipca 2022 o 22:19
    Jako wielbicielka jaśminu - kocham za zapach
    Przyznam się szczerze, że zazwyczaj nie przywiązuje zbytniej uwagi do zakupionego mydła. Owszem, w sklepie wybieram wersję, która twierdzi, że każdy nawilżająca, ale zazwyczaj są u mnie tańsze, dyskontowe mydła. Ostanio jednak skusiłam się na nieco droższe myśli, które potem urzekło mnie zapachem. Mydło Luksji kupiłam w Rossmannie, w opakowaniu refill, gdyż nie potrzebuje plastikowych opakowań z pompką. Zakup był w sporej wersji, 900 ml, co starcza na dość długi czas użytkowania. Generalnie od mydła nie wymagam wiele - po prostu aby się pienilo, dobrze nim myło i ładnie pachniało. Dużym plusem będzie, jeśli zamiast wysuszać dłonie będzie je pielęgnować, ale o to jest zazwyczaj ciężko :) Mydło Luksja: + dobrze oczyszcza + przyjemna, odpowiednia konsystencja + dobrze się pieni + przy "standardowej" ilości używania nie wysusza dłoni, ALE już przy super częstym (infekcja opryszczki i częste i dokładne mycie rąk) niestety wyczuwam wysuszenie, ale da się je naprawić kremem do rąk + przepięknie pachnie!!! Uwielbiam ten zapach. Nawet mój brat, który nie przywiązuje większej wagi do takich produktów pytał co to jest + zapach dość długo utrzymuje się na dłoniach Ja jestem zakochana w zapachu i pewnie sięgnę po niego ponownie mimo, że dyskontowe mydła są dużo tańsze. Ale kocham ten zapach, choć wiem, że dla niektórych może to być duży minus. Dobre mydło, choć wydaje mi się mało wydajne. Jakoś dużo trzeba go użyć do porządnego mycia. Kolejny minus, to że przy częstym myciu widać wysuszenie dłoni. Ale wciąż daje 4