Peelingi do twarzy

Revuele Face Peeling Gel with Snail Filtrate peelingujący żel do twarzy ze śluzem ślimaka

• 25 października 2021 o 0:34
    Dobry peeling - przypomina słynne "jajeczko"
    Kupiłam ten peeling w promocji za b.niską cenę. Nie spodziewałam się cudów, jedynie śluz ślimaka mnie zachęcił - oprócz ceny. Zaskoczeniem było to, że ten peeling zachowuje się niemal identycznie jak słynne koreańskie jajeczko. Jest może bardziej rzadsze w konsystencji i bardziej osadza się na włoskach - co rzeczywiście trudno usunąć - ale przy tamtym produkcie jest podobnie a zbiera same ochy i achy (i cenę ma zbyt wygórowaną). Peeling powoduje takie skulanie się martwej warstwy naskórka co wyraźnie czuć pod palcami (rolowanie się naskórka), przy czym cera pozostaje delikatna i nie podrażniona. Zapach bardzo delikatny i przyjemny. Faktem jest, że ten martwy zrolowany naskórek osadza się włoskach i trudno go usunąć. Jednak efekt końcowy do mnie przemawia jak i cena. Nie wiem czy jest dostępny gdzie indziej niż w Hebe.
  • 23 kwietnia 2021 o 20:41
    Straszny...
    Peelingujący żel nie przypomina ni to żelu, ni peelingu. Generalnie używanie jego to jakaś katastrofa. Przy takim opakowaniu konsystencja to jakiś żart. Ledwo zdążę zamknąć tubkę, a żel leje mi się po rękach. Muszę nakładać na środek dłoni, co jest zupełnie niewygodne. Podczas masowania pojawiają się tak jakby białe kluski, które według mnie nic nie dają, a na pewno nie efekt peelingu. Masowanie jest niewygodne, ponieważ żel szybko gęstnieje? i tak jakby wsiąka? nie wiem jak to nazwać. Ciężko jednak wykonać konkretny masaż... Zmywa się ok, ale kilka razy miałam tak, że na drugi dzień wyszedł biały proszek. Niby dało się to zmyć, ale wyglądało to jakby moja skóra się złuszczyła, mimo że nie był to naskórek, tylko ten żel... Grafika przykuła moje oko. Spodobał mi się minimalizm jednak po dłuższym wpatrywaniu się w obrazek zauważyłam, że ślimak jest niechlujny i krzywy takie tam dodatkowe krytyczne smaczki... :) Żel kupiłam na promocji za niecałe 5zł, więc zbytnio nad stratą pieniędzy nie narzekam :)
    Zalety:
    • oczyszcza
    Wady:
    • rzadka konsystencja
    • źle się rozprowadza
    • brak efektu peelingu
  • 18 lutego 2021 o 23:47
    Nie polecam
    Używa od:próbka
    Jego jedyną zaletą jest cena, kosztował mnie lekko ponad 5zł w Hebe. Poza tym nie przynosi żadnych efektów, a złuszczanie naskórka to tylko złudzenie, bardzo ciężko zmyć go z twarzy.
    • Konsystencja
    • Działanie (w zasadzie jego brak)
    • Przyklejanie się do skóry
  • 11 listopada 2020 o 17:34
    Niestety nie
    Peeling kupiłam, ponieważ zielony z tej serii sprawdził mi się bardzo dobrze i chciałam poznać również ten :) Produkt dostajemy zapakowany w kartonik, dla mnie jest to zdecydowany plus. Tuba w której jest zamknięty kosmetyk, jest z przyjemnego, miękkiego materiału, dzięki czemu nie ma problemu z wydobyciem go na zewnątrz. Produkt pachnie nieprzyjemnie, więc tutaj daje zdecydowany minus. Konsystencja jest dosyć wodnista, jednak po nałożeniu na twarz, produkt bardzo ciężko jest zmyć. Nie zauważyłam też mocnego wygładzenia twarzy. Raczej nie wrócę do niego ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
  • 1 września 2020 o 22:09
    Proszę uważać na ten produkt!
    Produkt pozostawia grudki na twarzy, które przyklejają się do włosków na twarzy i trudno je usunąć. Nie udało mi się żadnym z peelingów, ani nawet zdrapać, jedynym skutecznym sposobem było usunięcie pęsetką włosków z grudkami. Dodatkowo produkt podrażnił moją skórę, pojawiły się niedoskonałości, zaczerwienienia, wypryski. Peeling nie złuszcza martwego naskórka, daje tylko złudzenie tworząc grudki - jeśli to jest martwy naskórek to oznacza, że moje biurko jest pokryte martwym naskórkiem.