Peelingi do twarzy

Eveline Cosmetics Facemed +, Enzymatyczny peeling oczyszczający 3 w 1

Ewix01
    13 grudnia 2020 o 20:12
    Pomaga!
    Peeling kupiłam jakiś czas temu w drogerii internetowej. Spodobało mi się cukierkowe opakowanie i właściwości regenerujące. Muszę napisać że jestem mile zaskoczona działaniem tego kosmetyku. Buzia po jego zastosowaniu (nakładam na twarz grubszą warstwę trzymam 15 minut i zmywam) jest gładziutka i delikatna jak u niemowlaka aż chcę się jej dotykać i dotykać. Działania regenerującego jako taliego nie zauważyłam ale faktycznie złuszcza naskórek a krem nałożony po jego użyciu szybciej się wchłania. Nie wysusza nie ściąga cery i jest bardzo wydajny używam od miesiąca dwa razy w tygodniu nie żałując sobie i nadal mam ponad pół tubki :)
    Zalety:
    • złuszcza
    • wygładza
    • nawilża
    • cudne opakowanie
    • wydajny
    Wady:
    • trzeba go długo trzymać na buzi (15 minut minimum) aby był fajny efekt
    sunny85
    2 listopada 2019 o 7:57
    Może być...
    Moja cera jest wrażliwa i delikatna dlatego postanowiłam wyprówać peeling oczyszczający firmy Eveline. Zapach: bezzapachowy Konsystencja: zwarta, dobrze rozprowadza się na skórze Nie podrażnia Delikatnie oczyszcza skórę Wydajny Efekty: nie zauważyłam efektu wow. Skóra jest delikatnie wygładzona,ale spodziewałam się lepszych rezultatów. Gdy skończę to opakowanie to raczej się już nie skuszę na kolejne.
  • 21 października 2019 o 19:40
    Bardzo go lubię
    Peeling kupiłam w zastępstwie, bo nigdzie nie mogłam znaleźć mojego ulubionego, chyba Perfecty. Śmiało mogę powiedzieć, że ten go godnie zastępuje. W ogóle nie podrażnia skóry, mimo, że trzymam go na twarzy zdecydowanie dłużej, niż zaleca producent (przyzwyczajenie z poprzedniego peelingu). Nie stosuję go na co dzień, jedynie w okresach, gdy wyskakują mi na twarzy jakieś paskudztwa. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że po jednorazowym użyciu cera staje się gładsza i krosty znikają. Konsystencja jest bez zarzutów, lekko się go rozprowadza na twarzy, zapach nie drażni. Opakowanie wygodne w użyciu, nic nie przecieka, solidnie się domyka. Jednym słowem: POLECAM!
    Zalety:
    • działanie: krosty znikają
    • nie podrażnia skóry
    pauli25
    11 lipca 2019 o 22:35
    Mój pierwszy peeling enzymatyczny.
    To mój pierwszy w życiu peeling enzymatyczny. Zawsze stosowałam peelingi ścierające, a ten kupiłam kiedy kosmetyczka powiedziała mi, że nie powinnam używać agresywnych kosmetyków. Powiem szczerze, że nie wiedziałam czym się kierować przy wyborze tego kosmetyku, zasugerowałam się jedynie ceną. Nie wiedziałam też jaką mu wystawić opinię, gdyż nie miałam punktu odniesienia. Ale dziś wpadłam na super pomysł! Mianowicie zrobiłam test dwóch peelingów enzymatycznych :) Zostało mi bowiem trochę tego, a kupiłam już nowy ;) Pół twarzy posmarowałam starym, pół nowym. Zrobiłam wszystko jak zawsze, na umytą twarz nałożyłam podobne warstwy obu kosmetyków, w linii pionowej, potrzymałam 10 minut, a następnie zmyłam i zrobiłam zdjęcia ;) Wnioski są następujące- Eveline wypadł dużo lepiej, bo: nie szczypie, nie podrażnia skóry, twarz po zmyciu preparatu jest zdecydowanie gładsza, lepiej oczyszczona, nie jest zaczerwieniona, pory są lepiej doczyszczone i zamknięte (zmniejszone), twarz ma bardziej wyrównany koloryt, jest bledsza. Efekty na zdjęciach-lewa strona twarzy po nałożeniu Eveline. Preparat jest niemal bezzapachowy, delikatny, a skuteczny, wydajny. Opakowanie estetyczne, łatwa aplikacja. Śmiało mogę go polecić!
    • skuteczność
    • zgodność z opisem producenta
    • delikatność, nie podrażnia, nie szczypie
    • duża pojemność (standardowa)
    Wady:
    • brak zapachu
  • 3 lipca 2019 o 18:22
    Delikatne wygładzenie
    Peeling posiada fajną, żelową konsystencję, łatwo się go nakłada i zmywa z twarzy. Z uwagi na cerę naczynkową zdecydowałam się na jego zakup bez wcześniejszego sprawdzania opinii. Po dłuższym czasie stosowania mogę powiedzieć, że jest ok. Działanie jest poprawne, ale nie zachwycające. Miałam nadzieję że moja skóra zareaguje na niego podobnie jak przy zastosowaniu kwasów, jednak nie czułam ani mrowienia, ani również moja twarz nie była zaczerwieniona. Trochę wygładził, był to jednak bardzo delikatny efekt. Muszę jednak podkreślić, że moja cerą jest wyjątkowo odporna na zastosowanie kwasów, więc może u innych efekt byłby silniejszy. Tak czy owak polecam spróbować ????
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Łatwość stosowania
    • Delikatny dla wrażliwej cery
    Wady:
    • Zbyt delikatny efekt