Chociaż producent przeznaczył tę maseczkę dla mężczyzn, to uważam, że jest godna polecenia także dla kobiet. Zapakowana jest w bardzo estetyczne opakowanie, widać co jest głównym składnikiem, jakie są zapewnienia i do jakiej skóry jest przeznaczona. Zdecydowałam się na tą, ponieważ mam skórę tłustą i skłonną do trądziku, także staram się dbać o to, aby mnie nie wysypywało. Maseczka jest dość ciemna, nie powiedziałabym, że czarna, ale ciemnoszara. Konsystencja niezbyt gęsta, ale też nie lejąca, bardzo wygodnie mi się ją aplikowało na twarz i absolutnie nie spływała. Szybko zaschła tworząc na twarzy mocno ściągającą skorupkę, nie każdemu może przypaść ten efekt, ale mi to nie przeszkadza.
Efekty:
Jeśli o nie chodzi to podczas trzymania maseczki na twarzy nie czułam żadnego pieczenia, swędzenia, jedynie mocne ściągnięcie skóry. Po odpowiednim czasie ją zmyłam, zmyła się bardzo ładnie i od razu stwierdziłam, że polubię się z nią na dłużej. Skóra była miła w dotyku, nie miałam wrażenia, że jest wysuszona, za to przyjemnie ściągnięta. Za to moje pory (które są mocno widoczne) były bardzo ładnie ściągnięte i już dawno nie uzyskałam tak ładnego efektu.
To co mnie jeszcze zachęca to bardzo krótki skład. Mamy tam glinkę, wodę, czarny węgiel czyli pewnie węgiel aktywny, ekstrakt z arniki i aloesu oraz jeden delikatny konserwant. To zdecydowanie zachęca, a nie mnóstwo chemii i konserwantów w maseczka dla "pań" i o wiele droższych od tej. Żadnych dodatkowych środków zapachowych, a jednak maseczka nie śmierdziała. Mam wrażenie, że w ogóle nie miała zapachu.
Ach jeszcze jedno, maseczka wydaje mi się bardzo wydajna. Mamy tam 20g, gdzie ja podczas jednej aplikacji zużyłam chyba 1/3 opakowania. Czyli za maseczkę za 8zł, zakładając, że użyję ją 3 razy to wychodzi jakieś 2,60zł? Bardzo dobra cena.
Nie wiem czy spełnia obietnice producenta, bo trzeba byłoby ją poużywać znacznie dłużej i sprawdzić czy faktycznie "zmniejsza prawdopodobieństwo powstawania zmian trądzikowych" ale na pewno jest warta przetestowania.
Plusy:
+ BARDZO DOBRY PROSTY SKŁAD
+ Cena i dostępność (8zł w Rossmann)
+ Ładnie ściąga pory
+ Nie wysusza ale ściąga i napina skórę (dla skóry suchej może być zbyt mocna)
+ Brak zapachu (dla innych może być to minus, ale nie mamy w składnie żadnych perfum)
+/- Gdy zasycha tworzy na twarzy skorupkę, nie każdemu może to odpowiadać, ale bardzo łatwo się zmywa
Minusy:
Nie zauważyłam
Na pewno do niej wrócę i przetestuje też pozostałe maseczki z tej serii masek dla mężczyzn :P