Mgiełki do ciała

Bath & Body Works Vanilla Bean Noel, Fine Fragrance Mist Mgiełka do ciała

• 20 lipca 2021 o 15:09
    Najlepszy na świecie
    Ja jestem fanką słodkich zapachów, najlepiej z nutami owoców lub właśnie wanilii, nie przepadam za bardzo za zapachem karmelu czy palonego cukru dlatego zapach warm vanilla sugar od BBW nie podpasował mi do końca natomiast w tym się absolutnie zakochałam i jest dla mnie niezastąpiony od ponad 3 lat. Pachnie bardzo słodko, prawie jak wanilia z bitą śmietaną i ciasteczkami. Moim zdaniem nie jest to zapach typowo zimowy i nadaje się na każdą porę roku. Dodatkowo dla osób które chciałyby zapach wypróbować polecam kupować mgiełkę w mniejszym rozmiarze, po kilku zakupach większej buteleczki (aby nie musieć ciągle kupować nowych małych) i możliwości porównania do mniejszych to zauważyłam że te większe mają o wiele słabszą trwałość i są o wiele mniej wyczuwalne, skład obu mgiełek też się różni więc może to wynikać z tego. Tak czy inaczej bardzo polecam każdemu kto tak jak ja uwielbia słodkie zapachy.
    Zalety:
    • cena (zwłaszcza na częstych w BBW promocjach)
    • trwałość ale mniejszej buteleczki
    • niesamowity słodki zapach, który nie jest duszący
    Wady:
    • trwałość produktu w większej butelce
  • 3 kwietnia 2019 o 14:50
    Dla miłośników wanilii
    Uwielbiam mgiełki z B&BW. Mamy tutaj zapach bardzo stonowany i subtelny, ale jednocześnie dosyć wyrazisty. Jak dla mnie mimo wszystko zbyt spokojny, mało się dzieje. Zdecydowanie od razu wyczuwalna jest słodycz, wanilia, bita śmietana oraz karmel. Kojarzy mi się z jakimś olejkiem do opalania i ogólnie z latem oraz wakacjami na plaży, mimo że jest to zapach z kolekcji zimowej. Ogółem po jakimś czasie ma się wrażenie, że czuć jakieś słodkie ciasteczko. ;) To nie jest mój zapach, ale myślę, że dla fanów wanilii (mnie mdli od tego zapachu i zaczyna boleć głowa) jest odpowiedni. Moja mama jest właśnie taką osobą i jej oddałam - jest zachwycona!
    Zalety:
    • Subtelny, spokojny zapach.
    Wady:
    • Intensywnie wyczuwalna wanilia (dla mnie za mocno).

Zobacz także inne Mgiełki do ciała