Syoss Colorist, Shampoo for Colored, Dyed, Highlighted Hair Szampon do włosów farbowanych lub z pasemkami

• 11 marca 2021 o 14:09
    Jednak pozostanę przy Elseve Color Vive
    Regularnie farbuję włosy i chciałabym aby mój kolor jak najdłużej pozostał lśniący i intensywny, dlatego też stawiam na linie dedykowane włosom farbowanym i stosuję je naprzemiennie z czymś odżywczym i typowo do suchych włosów. Od lat jestem wierna serii Elseve Color Vive i chyba nic nie zmieni się w tej kwestii... Szampon otrzymujemy w dużej butli - 500 ml, które nabyłam w Biedronce w dobrej cenie. Lubię prostotę Syossa, więc wygląd całej linii bardzo mi się podoba. Zwraca na siebie uwagę i wygląda na serię "pro". Zapach? Mógłby być ładniejszy, ale też nie odrzuca, nic szczególnego. Kosmetyk ma perłowy kolor i dość rzadką konsystencję, trzeba uważać przy dozowaniu. Jeśli chodzi o działanie to moje ogólne wrażenie jest takie, że jest to produkt dla włosów raczej bezproblemowych i zdrowych - posiadaczkom zniszczonych włosów raczej się nie spodoba. Mocno się pieni, po umyciu włosy są doczyszczone, ale takie wręcz wyjałowione w dotyku. Rozczesywanie w normie. Mogę wypowiedzieć się w kwestii przedłużenia koloru włosów - zauważyłam nieco dłuższą świeżość, ale podobnie jak Canbria - nieco! Cała reszta w tym szamponie to właściwie nic szczególnego - włosy nie są lepiej przygotowane na przyjęcie odżywki, nie są bardziej miękkie, produkt na 3*. Dość wydajny, mimo rzadkiej konsystencji. Cenowo też wygląda super. Jak dla mnie to taki zwyczajny, detergentowy oczyszczacz do włosów normalnych - Elseve Color Vive to jest mistrz w porównaniu do Colorist.
  • 30 maja 2020 o 17:13
    Syoss
    Od kilku miesięcy szukam dobrego szamponu, który utrzyma kolor moich farbowanych włosów na dłużej i znalazłam to cudo ! Butelka pięknie się prezentuje i zdecydowanie wyróżnia się na tle innych. Jest to duża butelka, wydajna i również poręczna. Konsystencje ma dla mnie rzadką jednak w niczym mi to nie przeszkadza. Szybko i mocno się pieni i łatwo się go spłukuje. I zapach.... Nie znam bardziej obłędnego zapachu szamponu niż ten. I najważniejsze jest to, że zostaje na włosach jeszcze kilka godzin. A działanie ? Miałam nadzieję, że naprawdę utrzyma kolor dłużej i nie zawiódł mnie również pod tym względem. Używając innych szamponów po kilku myciach widziałam, że kolor się wypłukuje a tu używam od nałożenia ostatniej farby i jak dotąd nie zauważyłam żeby kolor się wymywał. A do tego włosy są jak z salonu ! Miękkie, pełne blasku, pachnące a nawet nawilżone. Polecam każdemu.
    Zalety:
    • zapach cudo!
    • wydajny
    • utrzymuje kolor dłużej niż inne szampony
    • włosy są pełne blasku
    • cena bardzo przystępna
    canbria
    8 maja 2020 o 23:07
    Z tym szamponem kolor zostanie z nami na nieco(!) dłużej
    Szampon kupiła moja Mama już jakiś czas temu na promocji w Rossmannie. Tak, skusiła ją dobra cena, którą było niecałe 10 zł za 500 ml. Obie mamy farbowane włosy - ona regularnie swoje rozjaśnia, ja natomiast mam ombre, końcówki są rozjaśnione i tak je już noszę od dobrych kilku miesięcy w nadziei na to, że już niedługo wybiorę się do fryzjera i jakieś części przenoszonego ombre się już pozbędę. Kolor już się dość mocno wypłukał, ale nie zaszkodzi sporóbować szamponu, który być może nieco go odświeży, a bynajmniej sprawi, że po zastosowaniu fioletowych szamponów, płukanej, chłodny blond zostanie z nami na dłużej. Szampon jak to w przypadku Syoss'a bywa, znajduje się w dużej, 500 ml butli zamykanej na zatrzask. Czarne, plastikowe opakowanie jest ozdobione ciekawą szatą graficzną, która mi się podoba. Tego różu nie sposób nie zauważyć i o to właśnie chodzi! Szampon ma dość płynną, kremową konsystencję, nie jest ani za gęsty, ani za rzadki. Jest na pewno rzadszy niż większość szamponów L'Oreal. Z tego względu trzeba go nałożyć ciut więcej, a to z kolei wpływa na jego wydajność, która jest - w mojej opinii - mocno przeciętna. Pieni się dobrze, ale dopiero po nałożeniu ciut większej ilości. Dzięki kremowej, perłowej konsystencji łatwo rozprowadza się na włosach i skórze głowy. Pachnie przyjemnie, słodko, lekko ciasteczkowo. Zapach, jak to w przypadku drogeryjnych szamponów bywa, szybko ulatnia się z włosów, nie zostając z nami na długo. Zawsze myję włosy 2 razy i tutaj nie było inaczej. Moje włosy są cienkie, przetłuszczające się. Taki typ włosa zazwyczaj nie lubi się z perłowymi, nieco cięższymi w swojej formule szamponami i tak jest tutaj. Szampon w odczuwalny sposób nawilża włosy, sprawia, że się one lepiej rozczesują, ale niestety także trochę je obciąża. Zaraz po umyciu prezentują się one super, są miękkie i puszyste, ale na drugi dzień, wyraźnie już widać, że coś poprzedniego dnia ich zbyt dociążyło. Także nie polecam w przypadku osób z cienkimi i mającymi skłonność do przetłuszczania się włosów. U posiadaczek włosów farbowanych, suchych i matowych pewnie dużo lepiej się sprawdzi. I to, co najważniejsze - ja i Mama zgodnie zauważyłyśmy, że szampon Sayoss'a przedłuża kolor farbowanych włosów. Nie jakoś zabójczo długo, ale nacieszymy się nim ciut dłużej niż gdybyśmy stosowali inną pielęgnację. Nie uważam, że jest to profesjonalny szampon fryzjerski, ale jak za tę cenę, obietnica producenta o przedłużeniu koloru została spełniona.
    Zalety:
    • odczuwalnie nawilża włosy
    • zatrzymuje kolor na dłużej
    • dobra dostępność
    • tani
    • ładny, słodki zapach
    Wady:
    • nie jest zbyt wydajny
    • nie zgadza się z producentem, że jest to profesjonalny szampon fryzjerski
    • w przypadku włosów cienkich i przetłuszczających się może zbyt obciążać
    jaga00
    30 marca 2020 o 17:18
    Srednio chroni kolor
    Szampon o dużej pojemności 500 ml, konstytencja gęsta, kremowa. Bardzo piękny zapach, który utrzymuje się długo na włosach. Produkt dobrze się pieni i rozprowadza na włosach. Szampon bardzo nawilża włosy, nie wysusza i nie obciąża jest w tym przypadku godny polecenia włosy sie nie puszą. Co do najważniejszego czyli wypłukiwania się koloru to niestety nie zauważyłam różnicy a stosowalam go bardzo długo ze względu na dobre nawilżenie właśnie. Dodam, ze aktualnie jestem blondynką. Plus za to, ze nie plącze włosów bardzo fajnie się rozczesują.
  • 21 października 2019 o 10:48
    dziala
    Szampon dobrze myje wlosy nie wysusza ich i co nawazniejsze nie wyplukuje koloru! Sprawdza sie bardzo dobrze jest gesty o bogatej konsystencji jest tez wydajny.Mycie glowy uprzyjemnia nam zapach.
    • dostepnosc
    • wydajnosc