Maseczki w płachcie

Dermika Sheet Mask, Przeciwzmarszczkowa maska na tkaninie `Hydrolat z lawendy`

• 11 lipca 2022 o 10:09
    Dermika, Maska na tkaninie "Hydrolat z lawendy"
    Maska zamknięta w saszetce z nacięciami ułatwiającymi otwarcie saszetki. Saszetka jest o połowę mniejsza od standardowych opakowań masek w płachcie - tym samym płachta wewnątrz złożona jest więcej razy niż ma to miejsce zazwyczaj. Na szczęście nie ma problemu z rozłożeniem tej wielokrotnie złożonej płachty. Sama płachta wykrojona jest na większą twarz. Ja mam twarz małą, przez co materiał płachty zachodził mi aż na włosy, a otwory na oczy i usta były za duże, ale jest to kwestia bardzo indywidualna. Po wyjęciu płachty z saszetki, wewnątrz saszetki pozostało trochę emulsji, niedużo, tak akurat na wsmarowanie w skórę szyi. Płachta była dość dobrze nasączona, przez 10 minut zalecanego czasu stosowania płachta nie wysychała i dobrze trzymała się twarzy. Ja chciałam przedłużyć czas stosowania do 15 minut, bo 10 minut wydawało mi się jakoś krótko (praktycznie zawsze maski w płachcie mają zalecany czas stosowania 15 minut, czasami 20 minut). Nie polecam takiego przedłużania, bo płachta po upływie tych zalecanych 10 minut zaczyna wysychać i odklejać się od twarzy. Zapach maski jest delikatnie lawendowy z nutą czegoś innego, czego nazwać nie potrafię, bo nie mogę tego skojarzyć z niczym mi znanym. Przyznaję, że spodziewałam się eksplozji zapachu lawendowego po otwarciu saszetki i wypieszczenia także mojego zmysłu węchu podczas stosowania maski. Tak się nie stało, a szkoda, bo byłby to dodatkowy plusik dla tej maski. Po nałożeniu płachty na twarz, od razu zaczęłam odczuwać delikatne szczypanie. Odczucie to nasiliło się po kilku minutach i towarzyszyło przez cały czas trzymania płachty na twarzy. Początkowo się trochę przestraszyłam, że mnie podrażni, a potem przypomniałam sobie, że jeszcze nigdy nie zdarzyło się, żeby podrażniła mnie maska, która szczypała w trakcie stosowania. Podrażniają mnie wyłącznie te, które podczas użycia nie dają żadnych niepokojących odczuć (cerę mam wrażliwą, więc jest podatna na rozmaite podrażnienia). I rzeczywiście, nic złego się nie stało. Żadnych uczuleń, podrażnień ani innych negatywnych skutków. Po zdjęciu płachty pozostawiłam pozostałości esencji do wchłonięcia. Wchłania się dość długo, pozostawiając lekko lepkie odczucie na twarzy, więc polecam zastosowanie tej maski jeśli nie musimy zaraz nakładać makijażu i możemy dać esencji chwilę czasu na wchłonięcie. Maska według producenta miała nawilżyć, wygładzić i zredukować zmarszczki. I przyznaję, że jeśli chodzi o wygładzenie, to rzeczywiście działa. Skóra stała się w dotyku przyjemnie aksamitna, zmarszczki leciutko się wypłaszczyły (na mojej skórze 40+ jest to zauważalne). Efekt redukcji zmarszczek nie jest jakiś spektakularny, ale da się go zauważyć i możliwe, że przy częstszym, regularnym stosowaniu tej maski efekt byłby lepszy i trwalszy. Odczuwalne jest także nawilżenie. Reasumując: maska spełnia obietnice producenta. Jest to ciekawa i godna polecenia pozycja. Na pewno kupię ją ponownie.
    Zalety:
    • działa: odczuwalnie i zauważalnie wygładza
  • 3 stycznia 2022 o 14:36
    Była ok
    Używa od:próbka
    Na wstępnie od razu zaznaczę, że nie oczekiwałam od tej maseczki działania przeciwzmarszczkowego, ponieważ w takowe nie wierzę. Maseczka w przystępnej cenie, nasączona dosyć lekko, szybko wysychała na twarzy. Nie zauważyłam szczególnych efektów, jedynie lekkie nawilżenie. Raczej nie wrócę do niej ponownie.
    • dostęność
    Wady:
    • działanie
    • nasączenie
  • 4 października 2021 o 20:23
    Aż jestem zdziwiona
    Załapałam ową maseczkę ( 2 egzemplarze) w ogromnej promocji - aż szkoda było nie skorzystać i przetestować - nawet jakby był bubel nie szkoda było mi takich pieniędzy. Przetestowałam i mocno mnie dziwi tak niska cena tej maseczki. Dla mojej skóry była cudowna. Jej efekty czułam jeszcze chyba ponad tydzień. Cera zaraz po zdjęciu maseczki wydawała się jędrniejsza i gładsza. Byłam zła na siebie że nie kupiłam ich więcej. Ja nie posiadałam jakichś dużych problemów z przyleganiem maski. Może jestem jednak nieco przyzwyczajona do tego że coś mi nie pasuje do twarzy.
    Zalety:
    • fajne działanie
    • długotrwałe efekty
  • 17 maja 2021 o 10:30
    Lawendowy zawód
    Tak jak aloesowa wersja, tak i ta nie porwała mnie za bardzo. :( Płachta jest dobrze nasączona, nie pozostawiając zbyt dużego nadmiaru w opakowaniu. Zapach jest delikatny, ale nie wpasowuje się w moje gusta. Płat niestety jest strasznie dziwnie powycinany. Ma bardzo duże otwory, które zupełnie nie wpasowują się w kształt twarzy. Buzia po masce jest miękka q dotyku oraz mocno nawilżona. Czuć delikatne wygładzenie, które obiecuje producent. To, że mi ten produkt nie podpasował nie oznacza, że u wszystkich tak będzie.
  • 21 kwietnia 2021 o 5:27
    Maseczki spod szyldu Dermiki mogłam poznać dzięki świetnej promocji w jednej z lokalnych drogerii. Przyznam szczerze, że widywałam je czasem w Ross., ale jakiś czas temu zniknęły chyba z oferty i są trudniej dostępne. Nie miałam wcześniej tej serii, więc podczas promocji zakupiłam sobie kilka sztuk (1 + 1 za 4,99 zł to mega okazja biorąc pod uwagę cenę regularną). Maseczka z hydrolatem z lawendy ma działać przeciwzmarszczkowo, już od progu wita nas napis „wygładzenie i redukcja zmarszczek”, jednak maseczka nie jest jakimś cudownym remedium na zmarszczki, bo ich nie usunie ani cudownie nie zlikwiduje, takie rzeczy to tylko w bajkach. Niemniej jednak ma swoje plusy i niewątpliwie jest to dobry produkt, jeśli mamy realne oczekiwania. Maseczka daje optymalne nawilżenie, świetnie wygładza i sprawia, że cera wygląda promiennie, jednak nie pozbędziemy się z jej pomocą zmarszczek. Jest za to świetnym uzupełnieniem pielęgnacji anti-age. OPAKOWANIE Seria Sheet Mask ma charakterystyczną grafikę i nie sposób pomylić jej z żadną inną. Bardzo podoba mi się subtelny design tej serii inspirowany laboratoryjnymi fiolkami z różnymi składnikami Wersja z lawendą posiada pastelowe, fioletowe tło z grafiką przedstawiającą fiolkę z kwiatami lawendy. Z tyłu znajduje się dokładny opis z podziałem na sekcje, gdzie przeczytamy najważniejsze informacje na temat funkcji maski, opis składników aktywnych , sposób aplikacji czy skład. Opakowanie posiada zaznaczoną i lekko wyciętą część za którą należy pociągnąć przy otwieraniu. Przy tej czynności nie ma żadnych problemów, wystarczy lekko pociągnąć a opakowanie się rozdziera w odpowiednim miejscu. MASECZKA Miłym zaskoczeniem było dla mnie to, że maska naprawdę posiada przyjemny, relaksujący zapach lawendy. Jeśli jesteście fankami tego aromatu, to koniecznie spróbujcie. Taki aromat daje ukojenie zmysłom, niesamowicie odpręża i uspokaja po ciężkim dniu. Chwila relaksy dla siebie zawsze jest wskazana a z tą maseczką jest ona wyjątkowo udana. Płachta jest standardowa jak dla tej serii – miękka i delikatna, obficie nasączona esencją. Nie jest zbyt cienka ani za gruba, jak dla mnie odpowiednia. Wycięcia są w miarę dobrze skrojone, nacięcia po bokach ułatwiają dopasowanie jej do kształtu twarzy. U mnie wycięcia na usta są nieco zbyt szerokie, a maska nieco za wysoka, więc muszę zaginać ją przy brodzie i na czole, ale poza tym nie mam zastrzeżeń. Miałam gorzej wycięte maski i tak jest naprawdę w porządku, lekkie poprawki i można się relaksować. Esencja ma postać dość gęstego żelu pozbawionego barwy o przyjemnym zapachu lawendy, który wyczuwamy długo po aplikacji. Dla mnie ma on działanie odprężające, ale mnie nie usypia. Po aplikacji maski czujemy przyjemne uczucie chłodzenia, to na pewno będzie plus kiedy zastosujemy ją latem. Zalecany czas zabiegu przez producenta to 10 minut i tyle też trzymałam ją na buzi. Potem lekko zdjęłam płachtę a resztę esencji wmasowałam w twarz i szyję. Potrzebowała chwilę a wchłonięcie i o prawda pozostawiła lekką warstwę na skórze, jednak nie była ona lepka i szybko zastąpiło ją błogie uczucie wygładzenia i miękkości. Tego tej masce nie można odmówić – świetnie wygładza oraz dogłębnie nawilża skórę, aż czujemy, że jest ona dobrze zaopiekowana. Efekty te utrzymywały się przez kolejne 2 dni,co jest dobrym wynikiem jak na kilkuminutowy zabieg (pozostałe maseczki dawały mi podobne rezultaty). Niestety redukcję zmarszczek możemy włożyć między bajki – co prawda jestem przed 30-tą i nie mam wyraźnych zmarszczek, jednak nawet te moje lekkie nie uległy zmianie, jednak nie można tego wymagać od pojedynczego czy kilkukrotnego zabiegu. Maska sprawdzi się jako element rozbudowanej pielęgnacji anti-age i w takim też celu ją zakupiłam. Cena w jakiej ją kupiłam była korzystna – swój egzemplarz kupiłam za ok. 2,50 (Jednak była to spora promocja, cena regularna to ok. 15-20 zł za sztukę a więc drogo). Na plus zaliczam przyjazny skórze, delikatny skład, w któym znajdziemy antyoksydacyjny hydrolat z lawendy, wodę głęboko morską, algi alijania rubens oraz peptydy. PLUSY: + przyjemny, kwiatowy zapach + dobrze wycięta płachta + praktyczne opakowanie + koi, nawilża i wygładza + łatwa aplikacja + płachta jest dobrze nasączona + korzystna cena (kupiłam w sporej promocji, bo regularna jest dość wysoka) MINUSY nie redukuje zmarszczek jak obiecuje producent dość wysoka cena regularna

Zobacz także inne Maseczki w płachcie