Kolejny ulubieniec od Dove.
Ogłaszam tu i teraz, że ten oto antyperspirant to kolejne udane dziecko Dove ;).
Bardzo lubię linię Nourishing Secrets - dotychczas kupowałam na zmianę albo Glowing Ritual, albo Restoring Ritual - gdy jednak w mojej drogerii zabrakło ich obu, postanowiłam kupić w ciemno ten wariant i był to strzał w dziesiątkę -
na ten moment jestem w trakcie 4 opakowania, a już samo to o czymś świadczy ;).
ZALETY:
+ Wygodne i estetyczne opakowanie, charakterystyczne dla dezodorantów tej marki. Spray rozpyla leciutką mgiełkę i działa bez zarzutu do samego końca.
+ Przepiękny, nietuzinkowy zapach - ogólnie ta linia stawia właśnie na tego typu aromaty, ale ten jest MEGA! Połączenie herbaty matcha z zapachem kwiatu sakury daje w efekcie aromat świeży, energetyzujący, z lekko słodką, kwiatową nutą w tle. Absolutnie nie męczy i nie zmienia się w nic koszmarnego, nawet po całym dniu.
+ Nie zostawia białych śladów - wystarczy dobrze wstrząsnąć - zero talku pod pachami.
+ Nie podrażnia, nawet świeżo po depilacji/goleniu.
+ Nie wysusza skóry - być może ktoś uzna, że to nieistotne w przypadku dezodorantu, ale miałam takie, które koszmarnie przesuszały.
+ Doskonale chroni, nawet w gorący, intensywny dzień! Nie ma mowy o plamach pod pachami czy nieprzyjemnym zapachu - czuję się świeżo i komfortowo, a w mojej pracy bywa naprawdę intensywnie i wyczerpująco, do tego cały dzień spędzam na świeżym powietrzu, więc - same rozumiecie, łatwo nie jest ;). Oczywiście, nie odniosę się do deklarowanych przez producenta 48h ochrony - nie wyobrażam sobie być tyle bez prysznica, niemniej jednak, spokojnie chroni mnie przez około 12h, a to mi wystarcza.
+ Dość wydajny, jak na deo w sprayu - jedno opakowanie starcza mi średnio na nieco ponad 3 tygodnie.
+ Tani i łatwo dostępny - markety, drogerie etc.
WADY:
- Nie znalazłam :)
Podsumowując - Dove po raz kolejny mnie zachwycił. Ten antyperspirant dołącza do grona moich ulubieńców, ponieważ działa tak, jak oczekiwałam, ponadto przepięknie pachnie, nie robi krzywdy ani mojej delikatnej skórze, ani moim bluzkom, no i kosztuje niewiele.
Baaardzo polecam, jeżeli jeszcze go nie znacie - naprawdę jest dobry! :)