Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Nourishing Secrets, Awakening Ritual, Matcha Green Tea & Sakura Anti-perspirant Spray Antyperspirant w sprayu o zapachu zielonej herbaty matcha i kwiatu sakury

• 18 września 2023 o 23:21
    Przyciąga skromnym opakowaniem oraz kuszącą ceną.
    dezodorant o mocnym, ale jednocześnie orzeźwiającym zapachu zielonej herbaty matcha wraz z kwiatami sakury, który dość długo utrzymuje się na skórze. Nie dusi. Świetnie odświeża, nie podrażnia skóry, chroni przed nieprzyjemnym zapachem potu dając poczucie pewności siebie i komfortu.
  • 1 października 2022 o 8:02
    48 godzin działania tylko w wyobraźni producenta. Dla mnie ten produkt to bubel.
    Jak lubię dezodoranty Dove, tak ten to jakiś totalny niewypał. Dezodorant kupilam niestety w dwupaku, dlatego będę musiala zużyć jeszcze drugie opakowanie. Skusiła mnie przystępna cena w Biedronce. Od pierwszego użycia nie byłam wielką fanką zapachu, ale nie utrzymuje się na skórze. Ta nuta zapachowa wydaje mi się zbyt trawiasta i jakoś nie trafia w mój gust. Antyperspirant nie niweluje nieprzyjemnego zapachu potu pod pachami. Bardzo nie podoba mi się brak ochrony przed poceniem. Plusem tego produktu jest to, że nie pozostawia plam na ubraniach. Jednak wszystkie negatywne aspekty przyćmiewają ten atut. Muszę też przyznać, że jest wydajny, lecz w moim przypadku oznacza to długie męczarnie, by zużyć drugie opakowanie tego "cudeńka". Ten produkt nie sprawdza mi się nawet w chłodne miesiące. Bubel niewart ani grosza.
  • 17 maja 2022 o 7:24
    Kolejny ulubieniec od Dove.
    Ogłaszam tu i teraz, że ten oto antyperspirant to kolejne udane dziecko Dove ;). Bardzo lubię linię Nourishing Secrets - dotychczas kupowałam na zmianę albo Glowing Ritual, albo Restoring Ritual - gdy jednak w mojej drogerii zabrakło ich obu, postanowiłam kupić w ciemno ten wariant i był to strzał w dziesiątkę - na ten moment jestem w trakcie 4 opakowania, a już samo to o czymś świadczy ;). ZALETY: + Wygodne i estetyczne opakowanie, charakterystyczne dla dezodorantów tej marki. Spray rozpyla leciutką mgiełkę i działa bez zarzutu do samego końca. + Przepiękny, nietuzinkowy zapach - ogólnie ta linia stawia właśnie na tego typu aromaty, ale ten jest MEGA! Połączenie herbaty matcha z zapachem kwiatu sakury daje w efekcie aromat świeży, energetyzujący, z lekko słodką, kwiatową nutą w tle. Absolutnie nie męczy i nie zmienia się w nic koszmarnego, nawet po całym dniu. + Nie zostawia białych śladów - wystarczy dobrze wstrząsnąć - zero talku pod pachami. + Nie podrażnia, nawet świeżo po depilacji/goleniu. + Nie wysusza skóry - być może ktoś uzna, że to nieistotne w przypadku dezodorantu, ale miałam takie, które koszmarnie przesuszały. + Doskonale chroni, nawet w gorący, intensywny dzień! Nie ma mowy o plamach pod pachami czy nieprzyjemnym zapachu - czuję się świeżo i komfortowo, a w mojej pracy bywa naprawdę intensywnie i wyczerpująco, do tego cały dzień spędzam na świeżym powietrzu, więc - same rozumiecie, łatwo nie jest ;). Oczywiście, nie odniosę się do deklarowanych przez producenta 48h ochrony - nie wyobrażam sobie być tyle bez prysznica, niemniej jednak, spokojnie chroni mnie przez około 12h, a to mi wystarcza. + Dość wydajny, jak na deo w sprayu - jedno opakowanie starcza mi średnio na nieco ponad 3 tygodnie. + Tani i łatwo dostępny - markety, drogerie etc. WADY: - Nie znalazłam :) Podsumowując - Dove po raz kolejny mnie zachwycił. Ten antyperspirant dołącza do grona moich ulubieńców, ponieważ działa tak, jak oczekiwałam, ponadto przepięknie pachnie, nie robi krzywdy ani mojej delikatnej skórze, ani moim bluzkom, no i kosztuje niewiele. Baaardzo polecam, jeżeli jeszcze go nie znacie - naprawdę jest dobry! :)
  • 22 lutego 2022 o 19:02
    Działanie przeciętne
    Zazwyczaj przed zakupem nowego kosmetyku czytam o nim recenzje na wizażu niestety w pobliskiej biedronce nie było zasięgu i skusiłam na ten antypespirant w promce 1+1. Zapach jest ładny i świeży zielona herbata nietypowy i unikatowy za to działanie jest niestety na minus. Nie pocę się nadmiernie ale ten nowy antypespirant nie daje rady podczas 12 godzinnej zmiany w gastro w dodatku w białej koszuli. Niestety zostawia żółte plany na jasnych koszulach. Raczej nie kupię ponownie
    Zalety:
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie chroni przed potem
    • Zostawia ślady na ubraniach
  • 13 stycznia 2021 o 15:07
    Spełnia swoje zadanie
    Antyperspirant spełnia swoje zadanie. Zresztą kosmetyki marki Dove bardzo lubię, za działania i zapachy! Spray dobrze chroni przed poceniem, a przy tym ładnie pachnie. Zapach określiłabym jako świeży, trochę kwiatowy. Przy codziennym stosowaniu wydajny. Moja rada, przy używaniu antyperspirantów Dove'a, przed samym użyciem, za każdym razem dobrze wstrząsnąć, wtedy unikniemy białego, pudrowego pyłku. Co tu dużo pisać, ja lubię i polecam.