Maszynki do golenia męskie

BIC Flex 3 Hybrid, Golarka dla mężczyzn z wymiennymi wkładkami

• 12 czerwca 2024 o 11:32
    Porównanie hybrid flex z gillette
    Kupiłem tą maszynkę bo rączka od mojej poprzedniej z gillette(mach 3) zaczeła się psuć a patrząc na ceny tej marki kieszeń mnie zabolała, więc zacząłem szukać tanszej alternatywy. Maszynka Hybrid flex to strzał w dziesiątkę dla mnie. Mam dużo mniej podrażnień goląc się tą maszynką(mam gruby gęsty zarost niestety), bo nie trzeba tak mocno jej dociskać jak w przypadku gillette. Ostrza nie tępią się szybciej niż drozsze marki, ale jako że są tak tanie to i tak można wymieniać je szybciej jeśli sie chce. Jedynie jest mniej mobilna niż moja poprzednia, więc przez pierwszy miesiąc sie nią zacinałem non stop, ale po przyzwyczajeniu się już się nie zacinam wcale, trzeba po prostu z nia troche uważać :)
    • Mniej podrażnień
    • Ostrza nie tępią sie szybko
    Wady:
    • Zacisk do wkładów jest zrobiony tak, że niechcacy można założyć żyletkę do góry nogami
  • 22 stycznia 2022 o 22:59
    Precyzyjne golenie w stosunkowo niskiej cenie. Swoją drogą świetny pomysł z rączką i wkładami wymiennymi w zestawie.
    Natrafiłam na ten zestaw kiedyś w Biedronce zupełnie przez przypadek buszując pomiędzy regałami z promocjami i tak oto wylądował w moim koszyku. Cena była bardzo atrakcyjna, a maszynka okazała się bardzo dobrej jakości produktem. Partner bardzo sobie chwali. W opakowaniu znajduje się jedna, wyprofilowana rączka i 4 wymienne wkłady. Wymiana wkładu (przymocowanie , jak i zdjęcie) jest banalnie proste dzięki specjalnemu przyciskowi na rączce, który wystarczy nacisnąć i lekko przesunąć. Sama rączka wygodnie leży w dłoni, ma fajny, poręczny kształt. Maszynka przy tym jest lekka i wygodna w użyciu. Każdy z wkładów posiada trzy niezależnie ruchome ostrza, które usuwają zarost bardzo precyzyjnie. Ostrza są wystarczająco ostre, nie trzeba dociskać maszynki do skóry, żeby usunąć włoski maksymalnie przy skórze do zera. Mój partner ma twardy zarost i wymaga częstego golenia, na szczęście ta maszynka wystarcza mu jako jedna z nielicznych na kilka razy, po czym wymienia wkład i śmiga dalej. Pasek nawilżający skutecznie chroni przed podrażnieniem i naprawdę ciężko sobie wyrządzić nią krzywdę. Wcześnie zdarzało się już nieraz, że partner skarżył się na zacinania skóry podczas golenia, a tutaj nie ma w ogóle o tym mowy, więc super! Jak na typową maszynkę - jednorazówkę prezentuje się wizualnie o wiele lepiej od innych tego typu ,,sprzętów". Duży plus za opakowanie zawierające 1 rączkę i 4 wymienne wkłady - nie ukrywam, że to bardzo wygodne, a przy tym ekonomiczne. Zdecydowanie polecam, zestaw jak najbardziej warty uwagi. Ja zamierzam jeszcze sprezentować mojemu facetowi i sama wypróbować warianty z 4 i 5 ostrzami, bo wiem, że takie są.
    Zalety:
    • wygoda i ekonomia w jednym: raczka + 4 wymienne ostrza
    • 3 niezależnie ruchome ostrza
    • ostra, skutecznie i dokładnie usuwa nawet twardy zarost
    • pasek nawilżający chroni przed podraznieniami i zacięciem skóry
    • prezentuje sie wizualnie lepiej od innych jednorazówek
    • atrakcyjna cena
    • o dziwo jeden wklad wystarcza na kilka razy
    • wkłady łatwo jest wymienić
  • 19 sierpnia 2021 o 10:26
    Niezawodna maszynka
    Maszynki zostały kupione nie drogo w prezencie świątecznym. Maszynki bardzo dobrze gołą i fajnym plusem jest że ma wymienne wkłady. Maszynka goli odrazu za pierwszym razem nie trzeba po pare razy ciągać w tym samym miejscu żeby pozbyć się wszystkich włosków. Jestem na tak z czasem napewno jeszcze kupię. Zalety: -cena -dostępność -wymienne wkłady -dobrze usuwa owłosienie
  • 22 października 2020 o 18:24
    solidna i niezawodna
    Solidna maszynka, która gwarantuje niezawodne golenie. Wygodna rączka dobrze leży w dłoni. Największym atutem maszynki są bez wątpienia ruchome ostrza, które zapewniają precyzyjne golenie, bez zacinania i bez konieczności dociskania maszynki do skóry. Warto też wspomnieć, że ostrza łatwo jest umyć. Maszynka nigdy nie wywołała u mnie podrażnień. Z pewnością jest to zasługa paska nawilżającego. Produkt dobrze dogaduje się z wszelkiego rodzaju piankami i żelami do golenia. Goli dokładnie i łagodnie. Design wpisuje się w męskie gusta. Daję pięć gwiazdek.
    Zalety:
    • design
    • wygodna w użyciu
    • łatwo dostępna
  • 5 października 2020 o 15:06
    Maszynka
    Świetna maszynka. Goli nie zostawiając włosków, nie muszę kilka razy jeździć po tym samym miejscu jak to miało miejsce z maszynkami z biedronki. Ruchoma glowka
    Zalety:
    • Ostrza nie zapychają się tak szybko jak przy tych tańszych maszynkach
    • Nie muszę jeździć kilka razy w tym samym miejscu
    • Łatwo zmienia się ostrza
    • Rączka nie za gruba