Wybrałam się do Natury na większe zakupy i pech chciał, że nie było moich ulubionych maszynek do golenia Wilkinson Beauty. Tak popatrzyłam na te meskie, poprzyglądałam im się i doszłąm do wniosku, ze w sumie wyglądają tak samo jak te, które chciałam kupić. Sensitive, no to delikatne jak dla kobiet, prawda? Jeszcze trafiłam na promocję, w której paczka 8sztuk ceniła się ok. 15-17zł, więc po krótkim namyśle wrzuciłam je do koszyka.
Zapakowane są w plastikowe opakowanie, w którym znajdziemy 8 sztuk maszynek. Do wyboru miałam dwa kolory rączek - zielone i białe. Rączki są pokryte gumą, która ma lekkie wypustki, dzięki czemu pewnie się je trzyma nawet pod prysznicem. Pod spodem są nieregularnie plastikowe.
Główka jest giętka, idealnie dostosowująca się do golonej powierzchni ciała. Posiada trzy precyzyjne ostrza, oraz pasek ułatwiający poślizg po ciele. Na główkę dołączono przezroczysto-mleczny klips zabezpieczający przed skaleczeniem, oczywiście wielokrotnego użytku, wiec można go zdejmować i zakładać :)
Bardzo gładko sunie po ciele, łapiąc wszystkie włoski, które stają jej na drodze. Zostawia skórę gładką i miękką.
W połączeniu z pianką do depilacji jest bardzo trwała, nie jest to typowa jednorazówka, a starczy na bardzo długi czas. Bez użycia pianki, przy pomocy samej wody, też można łatwo wygolić pożądane miejsca, jednak zauwazyłam, ze wtedy pasek dużo szybciej się zużywa i choć ostrza są jeszcze ok, to golenie bez paska nie należy już do tak przyjemnych.
Włoski bardzo łatwo z niej wychodzą pod bieżącą wodą, nie zalegają, nie trzeba się bawić z ich wyciąganiem.
Nie udało mi się nią zaciąć, nie powoduje nieestetycznych krost, nie wywołała niczego, czego bym nie chciała :) Mimo stukania o umywalkę czy kilku spotkań z podłogą, nie rozpada się, jest wytrzymała.
Tak na prawdę to prócz uchwytu ( w damskiej wersji ma wiecej gumy, dzięki czemu jest przyjemniejszy w dotyku), nie zauważyłam żadnej różnicy między nimi, a moimi ukochanymi maszynkami Beauty. Tak samo gładko suną po ciele i są bezlitosne dla owłosienia, wypłukują się czy są trwałe. Wychodzi na to, że przypadkiem zakupiłam męski odpowiednik swoich maszynek, ale dzięki temu następnym razem gdy zabraknie damskich nie będę musiała się zastanawiać jak uratować sytuację, tylko chwycę z półki tę wersję :)
Zalety:
- wydajne (nie jest to jednorazówka)
- wytrzymałe (nic się nie rozlatuje nawet po kilku upadkach)
- rączki są gumowane, dzięki czemu stabilnie się ją trzyma
- giętka główka dostosowuje się do powierzchni ciała
- trzy bezwględne dla owłosienia ostrza
- głądko sunie po ciele
- bez problemu wypłukuje się z niej włoski
- nie powoduje czerwonych krost, nie udało mi się nią zaciąć